Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nem minden az aminek látszik! Ami illegális rákötésnek tűnik mégsem illegális rákötés?

2017. november 20. - Buckai Szövetség Egyesület

Megkeresést kaptunk egy korábbi cikkünkkel kapcsolatban, ahol egy illegális csapadékvíz rávezetésről számoltunk be a szennyvízhálózatra. A lakók elmondták, hogy lehet, hogy amit mi lefényképeztünk illegális rákötésnek tűnik, de nem az! Az a fedő, amire rávezettek egy saját emésztő rendszerre vezet rá, melynek hatására se a kertjükbe nem tapicskolnak a sárba, se az utca nincs elárasztva.

Mint elmondták az, amit mi leírtunk az valóban elitélendő, amellyel maximálisan egyetértenek, de ők nem olyanok és nem is tettek olyat, hogy ilyen kategóriába sorolják őket, mégha a látszat félre vezető is lehet. A látszat szerint ugye a fedő, amire rávezettek teljesen azonos kinézetű azzal, mint ami minden kert előtt van a csatornarendszerre és, amely a csatorna rendszer egy-egy csonkjaként hat. De ez esetben az nem az, s számukra ez igen kellemetlen. A látszat persze az emberben rossz érzést kelt ismerve Szigetszentmiklós város csapadékvíz elvezetését és ismerve a Határ úri fekália ár elmúlt hét évét. De a Buckai Szövetség Egyesület senkit sem akar kellemetlen helyzetbe hozni, megbántani vagy ártatlanul meghurcolni! Készségesen elnézést kér az ártatlan meghurcolásért, de arra is kéri a lakókat, hogy valamit csináljanak a látszattal.

A látszat alapján ugyanis az Önkormányzat azt mondhatja: No látják itt is egy illegális rákötés! Ez okozza a város több pontján a kiáradást és nem az alul tervezett rendszer! S, ha ezt mondhatja az Önkormányzat, mert ilyen a látszat, akkor további éveket kell várnunk az ilyen jellegű kiáradások felszámolására és a Határ úti fekália ár is tovább borzolja a kedélyeket, melyeket olykor három napig a kiáradás után nem is fertőtlenítenek, így fokozott a fertőzés veszélye!

A lakókkal azt beszéltük meg, mely lakóközösségből egyébként egy embert mi is ismerünk és nagyra becsülünk, hogy kimegyünk a helyszínre és a teljes látszat rendszert megnézzük. Továbbá valamit arra is kitalálunk, hogy hogyan lehet a látszatot úgy egyértelműsíteni, hogy ne értse félre velünk együtt vagy rajtunk kívül senki. S ne lehessen erre egy önkormányzatnak hivatkozni, s ott ahol probléma van, a probléma elhárítását hallogatni…

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4413319389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása