Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csatorna pénz kell? A csatorna viszont fizikailag nem jött el? De talajterhelési díjjal fenyegetnek?

2017. november 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Meglepő helyszínre ment ki 2017 November 12-én a Buckai Szövetség Egyesület. Olyan helyre hívták ugyanis, ahol a csatornadíjat a Bucka csatorna keretében bár beszedték, de csatorna, mint olyan az utcában a beruházás befejezése után sem áll rendelkezésre. Az elszámolás úgy történik persze, mint bármely más utca esetében, egy különbséggel: Csak a lényeg nincs jelen!

Szigetszentmiklóson sokan nem tudhatják a Hattyú köz, mint olyan merre is lehet. Ugyanis ez egy pici köz pár házzal a Bucka-tó anno Csépi úti bejáratához közel. Megközelítése a Csépi út felől az Iglice utcán keresztül lehetséges, ugyanis ez a kis köz az Iglice utcába ágadzik bele. Története ott válik érdekessé, hogy az Iglice utcát a Bucka csatorna beruházásból kizárták, mert Csépi út felőli oldalának elején (ezt mi sárgával jelöltük) több, mint 40 éve fennálló ingatlan vita van.

Az ingatlannak ott több, mint 20 tulajdonosa van és az egyik tulajdonost, akit amerikaiként szoktak emlegetni úgy akarták kiosztani, hogy az út, mint olyan az ő telkét képezi. Csakhogy az úton járnak, azt kisajátítanák, így neki semmije se marad! Érthető vagy nem ebbe ő és utódai több, mint 40 éve nem mennek bele és mindenki menekül, aki csak ismeri ezt a jogi helyzetet.

Ellenben, ha az Iglice utca érdekes módon a csatorna beruházásból ki van zárva, miközben minden más összközmű elmegy benne és át van vezetve, valamint a Bóbitás utca felöl megközelíthető a másik vége, akkor a Hattyú köz, ami ebbe ágadzik bele hogyan lehetett a Bucka csatorna beruházás elvi része? Hogyan szedhettek be innen pénzeket és hogyan hitegethettek embereket, hogy csatornájuk lesz?

Az ingatlan tulajdonosok elmesélték, hogy nem elég, hogy utcájukba, közükbe nincs lefektetett csatorna vezeték, de az Önkormányzat talajterhelési díjjal is megfenyegette őket, melyre 2020-ig adott türelmet. De 2020 ide vagy oda, aki előtt nincs csatorna az nem terhelhető talajterhelési díjjal!

Kérdés azonban, hogy mi lesz a pénzzel? Visszaadják? Megpróbálják elévültetni, mint azt korábban a vezetékes víz esetében a Buckában már megtették? Vagy valamilyen kurta módon mégiscsak eljön a csatorna?

Kérdés továbbá az is, hogy a Bóbitás utca felől miért nem kap csatornát az Iglice utca ingatlan vitában nem érintett része? Miért nem próbálják, próbálták rendezni, ha már az Iglice utcával megesett az a szégyen is, hogy anno utat adtak el belőle, melynek köszönhetően a Csépi utat az Ádám Jenő sétánnyal összekötő kis út ma már ezt a két utat nem köti össze! (Ezt jelöltük piros nyíllal)

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

Képek emellett a Hattyú közről: ( Kép 1., 2., 3., 4., 5. )

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3813251311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fewasefon 2017.11.14. 08:32:13

"Kérdés továbbá az is, hogy a Bóbitás utca felől miért nem kap csatornát az Iglice utca ingatlan vitában nem érintett része?"
Erre egyszerű a válasz. A bóbitás utcába sem vitték be a csatornát, szintén valami területi vita miatt.(Az ugyan megoldódott, de a terveken már nem akartak módosítani...)
süti beállítások módosítása