Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Magyarország és a jogrendszer! - avagy - Tombol az (i)gazságszolgáltatás

2017. november 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Csodálatos dolog a gyermeki lét és kor, amikor az ember még hisz abban, hogy a jó elnyeri jutalmát a rossz, pedig méltó büntetését. A kor, amikor még elv, hogy az igazság kiderül és mindenképpen érvényesül egyszer. Hogy az ember nem eredendően gonosz, aki rosszra tőr rosszat akar! Aztán cseperedik és egyre inkább nő! Már nem minden olyan rózsaszín és az igazság sem győz feltétlenül. Már vannak jók és rosszak és az életünkre befolyással bíróak! Aztán még jobban tellik az idő és kiderül, hogy az erősebb kutya elv érvényesül, s hogy  a jog, amely igazságszolgáltatásba ered lehet, hogy szolgáltatás, de az igazság sokszor nem lelhető fel benne!

 

Ahogy egy jog hallgató mondta: A jog nem egyenlő az igazsággal - szól rögtön az első óra.

 

Jelen cikkünk a jog érdekes Magyarországon megtörtént eseteit hívatott bemutatni, melyek igaz történeteken alapulnak. A szereplők neveit, az események megtörténtének pontos helyszínét nem fogjuk felfedni, mert nem a személyek és a helyek a fontosak sokkal inkább a történés, amelyet leírnak a cselekmények. Cikkünkben azt sem állítjuk, hogy minden bíró, minden rendőr és minden ügyész olyan, amit mi bemutatunk, de azt igen, hogy ahogy jól rámutatnak az események arra: vannak ilyenek.

 

2014

 

Valahol a Fővárosban egy milliárdos vállalkozó felkeres egy embert! Azt szeretné elérni, hogy álljon bele egy gazdasági bűncselekményébe! Az ember nemet mond, mire feldühödik  a milliárdos és áldozatát négy és fél órán keresztül megkötözi, üti, fenyegeti, illetve olyan papírokat irat vele alá, melyet senki se írna alá normál körülmények között. Jól látható, hogy az elkövető profi. Olyan eszközöket használ (hosszabbító kábel) és olyan módszereket, hogy ne maradjon sok nyoma a cselekménynek! Az elkövető, akit nyugodtan nevezhetünk emberrablónak vagy bűnőzőnek eltulajdonít pár eszközt. A telefonokat, pedig a büntett helyszínén eldugja, miközben egy kis ágyon egy kis helységbe megkötözve fekszik áldozata. Az áldozat kiabálni nem mer! Vastagak a falak és mire bárki is segíthetne, addigra az emberrabló nem biztos, hogy életben hagyja, persze ha lenne egyáltalán segítsége! Az emberrabló ezek után konzultál marketinges bűntársával, aki vélhetőleg mindent tud arról, hogy az emberrabló mit tervezett és mit is követ el. Havi 500 ezer forintos fizetésért beleáll mindenbe! Az elkövető áldozatát ezt követően elviszi a büntet helyszínéről és lakásának kulcsait magánál tartja! Majd felviszi saját irodájába, ahol sok gyanútlan szemlélő mellett a történéseket bűntársa megelégedéssel nyugtázza lesz! A bűntárs már tudja mit fog mondani, ha ebből véletlenül ügy lesz! A pénzért cserébe nincs akkora hazugság, amit ne vállalna be, s e tekintetbe nem számít még az emberélet se.

 

Az áldozat miután elengedték és kiszabadult rögtön a rendőrségre megy, ahonnan átirányítják ahhoz a kapitánysághoz, ahol a cselekmények megtörténtek! Zaklatott! De hála Istennek találkozott egy fontos ismerőssel, aki ebben ki áll mellette! Átmegy a másik kapitányságra, ahonnan a bűntet helyszínét a rendőrökkel együtt nyitja fel. Együtt találják meg a telefonokat, de a rendőrök nem igazán rögzítik a nyomokat. Majd tanúvallomás következik, ahol fény derül az eltulajdonított eszközökre. Másnap telefon! A bűnöző rájött, hogy nagy a baj és visszaadná, amit eltulajdonított! Az átadás helyszíne először az áldozat lakása, ahova rendőri segítséget kért, de nem kapott, majd a rendőrkapitányság épülete! Az ügyet hamarosan átveszi egy kapitányságnál is magasabb hatáskörű nyomozó szerv. Tanúvallomások és kihallgatások indulnak, majd az áldozat bevállalja a poligráfot is, de az elkövető természetesen nem! Úgy tűnik minden rendben és az elkövető elnyeri méltó büntetését... Majd... majd hónapok telnek el és nem történik semmi sem! Az ügyet vissza veszi az illetékes kapitányság és jön a szembesítés is! Az elkövető mindent tagad, de közben mindent elárul a testbeszéd! A rendőrség átmegy áldozat hibáztatásba! A cselekmények megtörténtét sorban megkérdőjelezi. Lassan bizonyítékok semmisülnek meg, vesznek és tűnnek el. Amelyek megmaradnak azok sérültek és a bizonyításra nem használhatóak fel. A poligráf eredménye és bűnszaki értékelése nem fedi egymást, de ez nem érdekli a nyomozó szervet. A vezető nyomozó jól láthatóan szeretné elsikálni az ügyet, mintha a cselekmények sosem történtek volna meg!

 

Vegyük sorra: Van egy emberrabló, aki milliárdos! Vannak nem rögzitett nyomok és eltűnő bizonyítékok! Van egy bűnszaki poligráf, amelyben a kijött érték és a bűnügyi szakértő elsőfokú értékelése egymásnak ellent mond, s egy elsikált súlyos bűncselekmény a következménye! Az emberrabló és bűntársa ma is szabadon mászkál az utcákon! Az elsikáló rendőr még mindig ott dolgozik a kapitányságon és sosem kapott vagyonosodási vizsgálatot.

2016

 

Egy teljesen más cselekmény és más szereplőkkel és helyszínen történik. A jelen ügy áldozatát egy álprofil a facebook-on támadja meg! Igaztalan vádakkal próbálja megsemmisíteni áldozatát úgy szakmai, mint emberi tekintetbe. Az áldozat a hatalmas megaláztatás miatt feljelentést tesz, hogy a feltárt cselekmények mellett nyomozzák ki, hogy az álprofil valójában kit is rejt.

 

A nyomozó szerv kifejti: A facebook amerikai szerveren működik és Amerika az adatokat nem adja ki. Magyarul bárki, bármikor egy álprofilt nyithat és kedvére mindenféle következmény nélkül embereket alázhat a sárga földig meg! A nyomozó szervek széttárják a kezüket.

 

 2017 tavasza

 

Harmadik eset és harmadik szereplőkkel. Az ügy áldozata a helyi Önkormányzattal áll perben és perlekedésben. Az ügyet oda rendelik, ahol úgy tárgyalnák meg az esetet, hogy az az Önkormányzat által fenntartott és finanszírozott épületben, az Önkormányzat által biztosított eszközöket használó bíróságon történne meg! Tipikus esete a koncepciós pernek!

 

A bíróság közli, hogy független szerv, önálló költségvetéssel, miközben az épület finanszírozása nem is kis összeggel az önkormányzat éves költségvetésében szerepel. De azért szerinte ő képes az alkotmányos elvek tiszteletben tartására és objektív ítéletre. Közben a békéltető tárgyalások többsége botránnyal telik el. A bíróság nem azt jegyzőkönyvezi, amit a jelen ügy áldozata elmondott, mitöbb igyekszik őt összefüggéstelenül beszélő bolondnak beállítani. A tárgyalások kezdetben úgy zajlanak, hogy álláspont kifejtési joga csak az Önkormányzati oldalnak van! Később, mindez rengeteg panaszlevél hatására tér normális mederbe és a sokadik békéltető tárgyalásra az áldozat alkotmányos jogai is végre megérkeznek! A bíróság álláspontja szerint minden rendben! Az áldozat, pedig azt várja az előre a Polgármester által megírt ítéletet mikor olvassák fel, melyet megfellebbez természetesen!

 

 2017 nyara

 

A rendőrség kap egy feljelentést egy környezetszennyezésről. Az esetben az adott település Önkormányzata egy cégén keresztül illetékes. A kivizsgállás, amikor a rendőrség megtudja, hogy ki is érintet úgy zajlik, hogy a rendőrség ki se megy a helyszínre. 4 nap alatt bűncselekmény hiányában ejti az ügyet úgy, hogy ebből két nap hétvége! Az indoklásból jól lehet látni, hogy fogalma nincs miről van szó, mert őt csak az érdekli kiről van szó és őt mentesítené!

 

Nem sokkal ezután egy másik hatóság ki megy a helyszínre és megállapítja a szennyezések és a szabálytalanságok létét, de ő már nem tartozik az Önkormányzat bűvkörébe!

 

 2017 ősz

 

Egy illetékes ügyészség azt írja, hogy adott ügyben azért nem állapítható meg a környezetszennyezés, mert annak környezetében burjándzik a növény! Igaz burjándzik Csernobilban is, de arra már nem hajlandó válaszolni, hogy akkor egészséges környezetnek tartja-e Csernobilt vagy hogy hajlandó-e ott nyaralni vagy oda költözni.

 

és akkor az utolsó cselekménnyel ugorjunk vissza pár évet:

 

Pár éve:

 

Cselekményünk áldozata vállalkozó, aki új dolgot építene a kertjének hátsó részébe! Egy este egy bűnözői horda érkezik meg, hogy az építőanyagokat és miegymást elvigye! A bűnözői horda a házba parancsolja azzal, hogy ki ne merjen jönni! Áldozatunk két település határán lakik. Hívja az első rendőrséget! Azok közlik, hogy nem mernek kijönni, amikor meghallják az esetet. Hívja a második rendőrséget! Azok is félnek és azok se jönnek! Felhívja egy távolabbi település rendőrségét! Azok több kocsival kijönnek és elfogják az elkövetőket!

 

A jog, tehát egy érdekes dolog! Vannak, akik élnek vele és sokan, nagyon is sokan visszaélnek! Egy országból, ahol annak vannak jogai, aki nem tud elszámolni 110 millió forinttal és a tevékenységével ilyen esetek mellett és megélhetésen túl talán az emberek nem véletlenül menekülnek el! Mert ha egy országban ilyen a jog, akkor ott a rendszer nem igazság, hanem gazság szolgáltatáson alapul!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2413147624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása