Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Tárgyi tévedésekkel fűreszerezett halandzsát hintett el a parlamentben Szigetszentmiklós képviselője, a FIDESZ frakcióvezető helyettese!

2017. október 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Elképesztő, tárgyi tévedésektől sem mentes halandzsát hallgathatott végig bármely Pest megye 8-as, ezáltal a Szigetszentmiklós központtal rendelkező körzetben lakó ember, ha a saját országgyűlési képviselőjének 2017. Október 19-ei harmadik felszólalását meghallgatta. Bóna Zoltán, aki ma a FIDESZ parlamenti frakcióvezető helyettese is egyben és első parlamenti felszólalásában a 218 km-el odébb eső Sopront és a hűségfalvakat éltette olyan érzetett keltett, mintha összeveszett volna a valósággal két Czeglédy-zést és Szombathelyezést követően!

 

A képviselő Úr felszólalását azzal kezdte, hogy Szigetszentmiklós és térsége dinamikus fejlődésen megy keresztül. Ezek azonban olyan dinamikus fejlesztések, melyeket valamiért és valamiképpen egyetlen a Szigetszentmiklósi körzetben élő, lakó ember sem érzékel.

 

Pozitívumként kiemelte, hogy év elején Járásközpont keretében Kormányablak, Ügyészség, Bíróság és Rendőrség került egy épületbe és jött el Szigetszentmiklós - Gyártelepre. Azt azonban gondosan elhallgatta, hogy ez nem az ő érdeme, hanem akkora népesség települt ebbe a járási térségbe, amely indokolttá tette, hogy ilyen legyen. Így, tehát ez eljött volna mindenképpen függetlenül attól, hogy ő mit akar, vagy mit tesz, milyen látszatott kíván kelteni esetleg. Nem említi meg azonban, hogy egy közlekedésileg túlterhelt területre sikerült mindezt a kivitelezőknek elhoznia! Nem említi, mert akkor rögtön kiderülne, hogy nem voltak biztosítottak ehhez az alapvető infrastrukturális feltételek sem, ahogy nyilván nem gondolták át, hogy mi is jön, hova jön és az mivel is jár, mekkora a dugó!

 

A képviselő kitér a KEOP támogatásból megújuló fűtéskorszerűsítésre Dunavarsány, Szigetcsép, Tököl, Szigetújfalu, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós Önkormányzatai által fenntartott épületek esetében, de nem beszél azokról a például Szigetszentmiklósi lakosokról, akiknek a téli fűtés valódi gond! Nem beszél azokról, akiknek civilek visznek fát, darabolnak össze, akiknek nem Bóna Zoltán, nem a FIDESZ, hanem a civilek segítenek.

 

Kitér ugyanakkor, hogy a Dunavarsányi szennyvíztelep korszerűsítésére kapott támogatás mekkora dolog! Elfelejti azonban, hogy korábban ő volt Dunavarsány polgármestere! Elfelejti, hogy ekkor a szennyvíztelepről folyamatosan engedtek ki folyékony termékeket, melynek hatására - és ezt az ott élők mesélték el nekünk - megemelkedett a talajvíz! A megemelkedett talajvíz pedig a környező utcák több házának pincéjét is elöntötték és nem akarjuk tudni, hogy mit és hogyan fertőztek ezek szét.

 

A képviselő bár beszédének eddigi részében is tele volt tévedésekkel, de amikor rátért a Gyártelepi orvosi rendelőre, akkor olyat mondott el, amekkora tévedést egy térségéért valóban tenni akaró képviselő nem tehetne meg! Arról beszélt, hogy térség és lakói várják a Gyártelepi orvosi rendelő felújítását és új eszközök elhozatalát! A térség lakossága azonban nem ezt várja! A térség azt várja, hogy ne kelljen hat hetet várni egy vérvételre, hónapokat várni fontos orvosi kezelésekre! A térség azt várja, hogy azok a kórházak, ahova tartoznak ne nagy testű rágcsálókkal és wc-be aszalódó hullákkal telítettek legyenek, mint  a Jáhn Ferenc kórház vagy a Merényi Gusztáv kórház esetében. S, ha biztosítottak ezek az alapvető egészségügyi feltételek majd elgondolkozhatunk azon, hogy az épület csillogóbb legyen vagy fényesebb!

 

Érdekesség, hogy végre felfedezte, hogy a térségben egyre több a gyerek és kell iskola, ahova ők mehetnek! Ezzel végre ellent mondott annak a Szigetszentmiklósi Önkormányzati politikának, amely 2009-ben és 2010-ben volt divat, miszerint a gyermekek létszámnövekedése csak átmenetinek tekinthető, ezért nem kell építeni, hanem jó lesz bérelni és például egyesek intézmények mellé konténer épületeket, óvodákat telepíteni. A képviselő két Szigetszentmiklósi új iskoláról beszél, de mi úgy tudjuk, hogy ez a két iskola csak pályázati szakaszban van és egyáltalán biztos, hogy elfog jönni vagy megfogjuk nyerni! Ebből az egyik iskola az a Veréb utcai, ahol 20.000 Ft/m2 áron vennénk telket, s amelynek például csak szennyvízelvezetési szükséglete nem biztos, hogy megoldható a Bucka csatorna jelenlegi kapacitásával.  

 

Kitér a civil szervezetek támogatására, a jövőre huszonötödik alkalommal eljövő Százhalombattai központú Summerfestre is. Arról azonban gondosan hallgat, hogy civilek támogatása csak olyan keretben működik, amelyet ők, azaz FIDESZ-ék kedvesnek ítélnek, a többiek pedig 0 Ft támogatást nyernek el! S az sem kerül megemlítésre, hogy Ráckeve már nem bírja a költségeket, melynek hatására a saját értékeit, jelenleg fennálló vagy múltban rejlő lehetőségeit kiaknázni és kihasználni képtelen Szigetszentmiklós lép a színre évi 20 millió forint értékben és keretben. Mindezt egy olyan helyen, amely Magyarország virágkereskedelmi központja, de amelynek nincs virágünnepe, s ahol egy településrészek történelmi emlékei, mint a Buckáé, Lakihegyé, vagy Felsőtagé a helytörténeti múzeumból egyszerűen eltűnnek! Egy olyan településen, ahol a semmilyen valóság alappal sem rendelkező sosem volt Szabacsot ünnepelnek.

 

Szinte megdöbbentő, hogy ezek után a képviselő a Kis-Dunát is szájára meri venni! A Kis-Duna kitakarítása, helyrehozatala 1972 óta téma! 1972 óta ígérik, hogy a Kis-Dunai hajózást újra élesztik, s az egész területet egy olyan hellyé fejlesztik, ahova turistáknak is érdemes lesz eljönni, élményt szerezni! Csakhogy ebben a tekintetben előrelépés 1972 óta azaz 45 éve egyáltalán nem történt! A képviselő „véletlenül” elfelejtette, hogy ami viszont történt, hogy hatalmas mennyiségű szennyvíz árad a Kis-Dunába a Dél-Pesti szennyvíztelepről óránként és több ezer köbméterbe, melyet Baranyi Krisztinától tudhatunk! És „véletlenül” azt is elfelejtette, hogy Szigetszentmiklós is szennyezett és szűretlen csapadékvizet ereszt a Kis-Dunába bele, a Natura 2000-es minősítésű területet nem kis mértékben megterhelve! Elfelejtette, mert nem szólt ellene! Fura azt is látni, hogy "véletlen" lemaradt  a Tassi zsilip. Az a Tassi Zsilip, amely 1956 tavaszán már egyszer megadta magát és a Kis-Duna térségét ellepte a jeges ár! Az a Tassi zsilip, amely veszélyben volt a 2013-as árvíz idejében! Vajon tényleg említést sem érdemel? S említést sem érdemel az az állapot és helyzet, hogy például csak Szigetszentmiklóson elbontották az egykori Kis-Dunai védrendszert, mert nem tudták, hogy mi az, de az árvíztől védett meg?

 

Ezek után már igencsak fura, hogy a képviselő Úr kitért a Csepel-szigetet és térségét érintő közlekedésre! Fura, hogy a lakosságlétszám növekedése okán végre a nagy dugókat, a Gyártelepi felüljárót és a 2013-ban épült elkerülő gerinc utat is megemlítette, mint segítséget! Fura, mert például egy olyan országgyűlési képviselő esetében, aki székét 2014-ben nyerte el meglehetősen különös, hogy dicsekedjen egy 2013-as eseménnyel! Fura pláne annak tekintetében, hogy természetesen még ebben is téved! A gerinc út megépítése ugyanis a közlekedésen nem soka segített, hiszen a tervezett gerinc út 1/3-ának ezidáig 2/3-ada készült el. A felső, északi vagy más néven Csepeli gerincút nincs a Szigetszentmiklósival összekötve! Mind a kettő arra túltelített II. Rákóczi Ferenc útra vezet rá, amely képtelen már keresztül engedni ekkora tömeget! A Gyártelepi felüljárót, pedig bár ő egykori kampányában megemlítette az elmúlt négy évben semmit sem tett érte! Egyébként mindez legalább 1995 óta fennálló ígéret, de nem történt ez irányban soha és semmilyen lépés sem! Ellenben más pártok már bevitték a parlament elé, melyet mint előterjesztést az a párt szavazott le, melynek Bóna Úr is részét képezi! Szerintünk csak a vak nem látja, hogy Csepel-sziget és környékén a hatalmas baj van az egyre fokozódó dugókkal és betelepülésekkel! Természetesen  a térség szívesen fogadja az új lakókat, de ehhez infrastrukturális alapfeltételek is kellenének! Ellenben a képviselő Úr véletlenül elfelejtette, hogy 2016 Áprilisában ő is ott ült Dr. Fónagy János államtitkár mellett, amikor az azt mondta, hogy útszélesítés nem kell, mert a szélesebb út is majd bedugul egyszer! Ott ült, de nem szólt és nem tiltakozott ellene!

 

S ez esetben Százhalombattáról és a Gumiégető elhozatala elleni nem létező kiállásáról, akkor még szó se esett, igaz a "képviselő Úr" sem említette meg!

 

Ahogy bár a képviselő megemlíti a HÉV-eket, de „véletlenül” elfelejtette, hogy az Olimpia a Csepeli HÉV-et visszazüllesztette volna villamossá, a Ráckevei HÉV-nél, pedig szintén az Olimpia miatt megszűnt volna a Közvágóhíd és Pesterzsébet közötti szakasz! Elfelejtette, ahogy elfelejtett anno tiltakozni is ellene!

 

S miközben kedves képviselőnk nyilván nyelvbotlásból eredően „remény seggel” tekint a közlekedés fejlesztésére mi őszintén elgondolkozunk azon, hogy vajon kit képvisel és vajon minket-e.

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7813064336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása