Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Az Aradi vértanúkat Szigetszentmiklóson arra méltatlanok ünnepelték meg!

2017. október 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Szabadság, egyenlőség, testvériség. Ez volt az az üzenet, amely mindenkor 1848-1849-ben átlengte az igazi magyar szellemet! Ezért a hitért, ezért a célért képesek voltak életüket és vérüket áldozni egyesek, s képesek voltak mártír halált halni, ahogy a 13 Aradi vértanú és az akkori miniszter elnök tette ezt… De azt akarták-e és olyat akartak-e, amilyen például Szigetszentmiklósból lett?

Vajon az Aradi vértanúk, az 1848-1849-es hősök álmodtak-e olyan városról, ahol nincs egyetlen párhuzamos út sem, ahol kiárad a fekália ár és ahol az embereket elfertőzik? Vajon azért áldozták-e életüket, hogy egyszer eljöjjön egy ország, ahol egy városban 10 ezer embernek még járdája sincsen? Vajon azért küzdöttek-e, hogy magyar magyart diszkrimináljon és hogy városon belül egy városrészt és annak lakóit ember számba se vegye és egyenlőként se kezelje!

Vajon azért hangoztatták-e a cenzúra eltörlését, hogy aztán eljöjjön egy időszak, amely TV-ben, rádióban és újságban csak azt adja hírül, ami és ahogy a városvezetésnek jó, de ami messze áll a valóságtól? Vajon ilyen célokért küzdöttek-e?

Vajon büszkék lennének-e azokra a Szigetszentmiklósi önmagukat városatyáknak nevező személyekre, akik képesek közpénzen bulizni, dorbézolni, herdálni, magántulajdont tiszteletben nem tartani, ott önkényesen élő fát kivágni miközben a városban bajban van és közügyei, a közlekedést is ide értve egyáltalán nincs rendbe?

Vajon úgy éreznék-e, hogy érdemes volt azért küzdeni, hogy legyen a magyar hazában egy olyan hely, amely ezt érte el? S büszkék lennének-e arra, hogy ilyen emberek emlékeztek rájuk, akik ilyeneket tettek és tesznek?

Az Aradi vértanúk nemzeti hősök voltak, akik szabad, egyenlő, testvéri és fejlődő Magyarországot akartak! Olyat, amelyben bárhol járjon az ember büszke mellel járhasson, mert bármerre is jár gyönyörre, fejlettségre, okosságra és összetartásra lel! Szigetszentmiklós ha csak vezetőire gondolunk nem ez a hely! Igaz magyar ember az Aradi vértanúk álmára ma még nem Szigetszentmiklóson lel, de azért kell tennünk, hogy egyszer Szigetszentmiklós is az a hely legyen! Isten áldja nemzeti hőseinket!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2112935475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása