Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közéleti kitekintő 2017 - Szigetszentmiklós - Dr Barabás Botond

2017. szeptember 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Üdvözöljük Kedves Olvasóinkat a Szigetszentmiklósi Közéleti kitekintő 2017-es kiadványának alkalmából, ahol immáron három éve civilként értékeljük  Szigetszentmiklós város Önkormányzatának, képviselőtestületének, képviselőinek, alporgármesterének és polgármesterének munkáját, teljesítményét és kemény, de igaz tükröt mutatunk!

 

Ahogy bevezetőnkben Önök is láthatták idén a teljesítmény sokkal több aspektusból és oldalról szemléljük, de az egyenkénti képviselői munka értékelést jelen részünkkel együtt megkezdjük és a továbbiakban e téren ABC rendben haladunk!

 

Első képviselőnk 2017-ben is Dr. Barabás Botond független, korábban JOBBIK-os önkormányzati képviselő. Tavaly mi teljesítményét jónak értékeltük és bár idén is jót kap tőlünk, de ez a jó idén már nem annyira erős!

 

A 2010 óta testületi tag, most független önkormányzati képviselő rengeteg nagyon pozitív hírű és szemléletű dologban vesz részt! Kiemelkedik ezek közül a fa hordása szegényeknek, a Gyártelepi zebra melletti kiállás és támogatás, segítségnyújtás a Buckának és segítségnyújtás Lakihegynek is. Több ember a környezetünkben megélte, hogy igen őrá lehet számítani és büszke arra, hogy ismerhette és ismerheti.

 

Nap, mint nap minket megkeresnek olyan emberek, akik a képviselő Úr JOBBIK-os múltját pedzegetik meg! Arról mesélnek, hogy neki köszönhető a szétesése, s hogy szerintük egy hatalom hajhász és mániás ember! Mi arról tudunk beszámolni, amit mi éltünk meg és mi eddig nem éltünk meg részéről ilyet, de nem is tapasztaltunk!

 

Ellenben, amiért az idei jó gyengébb, mint tavaly az a sok baki, amelyet biztosan jó szándék vezérel, de célszerű lenne elkerülni.

 

Így szerintünk nem szabad a Buckába kimenni a Csépi útra és mérőszalaggal hergelni a kedélyeket, mert igen útszélesítés kell, de annak ára van, ezért óvatosan és körültekintéssel kell hozzányúlni az esethez! Ha ezt nem tesszük jönnek a vidd beljebb a kerítésed ész nélkül és ha tetszik, ha nem szépen költségbe verünk! Ugyanis hiába a jó szándék a testület, a vezetés, mint a Csépi úti ingatlanos esete mutatta képes teljesen szörnyű oldalát megtalálni ennek! Arra kérjük a képviselőt ezt legközelebb nagyobb körültekintéssel kezelje!

 

Ugyanilyen a Csépi út a katasztrófavédelemnél! Nem írunk olyat, hogy reméljük, hogy a Katasztrófavédelem a telkéből ad, ha több éve tudható, hogy ad! Ilyen bakit nem vétünk, hanem, ha valamit előterjesztünk, akkor megnézzük az előzményeit!

 

Hatalmas baki volt a Dél-Pesti Szennyvízfordító ügyéhez hozzányúlni és a vezetőkkel leülni tárgyalni! Senki nem várhatta el komolyan, hogy a telep üzemeltetői azt fogják mondani, hogy: „Igen! Felelőtlenek vagyunk és mindent agyon fertőzünk!” Ezt nem gondolhatta komolyan senki! Botond cikkének megjelenése után az újabb Baranyi Krisztina féle mérésekkel, videókkal megcáfolódott a cikk tartalma! Ilyenbe nem szabadna belefutnia! Tessék körültekintőbbnek lenni!

 

Nem szabad továbbá a Bucka egyetlen útjának vagy főútjainak egyirányúsításába belemenni ugyanis szerintünk ez is baki! Ennél azonban durvább a Halásztelki közlekedési rémtervet támogatni! Ha valaki oda áll egy olyan terv mellé, amely Dunai ártérbe villamost, a Tököli repülőtér kifutópályája elé szintén villamost hozna el, Csepel-sziget legnagyobb középiskoláját a Bajákit a föld színéről is eltörölné, nem foglalkozna a sziget déli kinyitásával, most meglévő zöld értékeinek megóvásával az saját magát is nevetségessé teszi ezzel! Pláne, ha ezek után a most meglévő szántóföldekre, ahol a Miklósi nagyparasztok terményei helyezkednek el új erdőt telepítene. Persze szépek a képek, de nem a dizájn a fontos, hanem mindig a tartalom! Közlekedést úgy előkészíteni, hogy valaki, aki tervez ne tudja, hogy Gyártelepről Budapesten nemcsak Csepel és Kelenföld, hanem Közvágóhíd és Népliget is megközelíthető önmagát hozza kellemetlen helyzetbe! Kár ezzel az embernek az egyébként jó hírnevét és pozitív városképét tönkre tenni!

 

Botond esetében az irány jó! A szándék nemes! De akkor lesz kitűnő képviselő, ha kellő körültekintéssel jár el!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2312885732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása