Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

NAV: Olyan időszak bevallás hiányáért adószámfelfüggesztés, amikor még nem is élt a cég?

2017. szeptember 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Ön, ki olvassa ezt a cikket képzelje el, hogy igen bátor ember és céget alapít ott, ahol sok ember már nem mer! Azaz céget alapít Magyarországon!...

És Képzelje el, hogy elmegy egy ügyvédhez, kitalál egy nevet és azt beadják cégbírósághoz az ügyvéddel! No aztán képzelje el, hogy a cégbíróság azt mondja, hogy nem jó, mert van cég, melynek neve az Ön által kitaláltéhoz nagyon hasonló! Aztán? Aztán elmegy újra az ügyvédhez egy újabb cégnévvel, amelyet az ügyvéd megint bead a cégbíróságnak, majd az megint visszadobja és nem találja jónak! Majd eljön a harmadik hónap! Ismét elmegy, mert lesz ami lesz és most olyan cégnévvel, amelynek visszautasítása se lehet! Így is lett! 3 nap múlva Önnek cége lett! Innentől kezdve szépen gazdálkodik, mindent bead és befizet! Majd…

Egy napon jön a nevél nem is mástól, mint a NAV-tól, hogy arra a két hónapra, amikor Ön nem is létezett, mert visszadobta a cégbíróság miért nem adott be járulék bevallást! S azért, mert nem adott be járulék bevallást ezért felfüggeszti a kedves Adóhivatal az Ön adószámát!

Nem érti? Nos, akkor mégegyszer: Van első hónap Ön nem létezik, mert a neve nem jó és nem is jegyzik be! Van második hónap Ön még mindig nem létezik, mert az új név se jó és nem jegyezték be! És van a harmadik hónap, amikor talált egy tuti nevet és maga már végre be van jegyezve! A NAV azonban arra az időszakra kér bevallást, amikor Ön nem is létezett!

A külső szemmel megmosolyogtató, de belső szemmel igen bosszantó eset persze itt nem áll meg! Amikor az adózó, azaz a példa szerint Ön szembesíti ezzel a NAV-ot, akkor a következő válasz érkezik:

1.   Mi már az első hónapban megállapítottuk az adószámot így bevallást leadni onnan kell. Mikor az adózó visszakérdez, ha Önök adószámot bejegyeztek, akkor megtudná mondani milyen néven, mikor pont a nevét nem fogadták el, akkor egy nagy üres nézés a válasz.

 

2.   Attól, hogy nem jegyezték be még előtársaságként létezhetett. Mikor visszakérdez, hogy de hát hogyan, mikor csípőből utasítottak mindent vissza, milyen előtársaságra utal, akkor megint bamba nézés a válasz!

 

3.   Nem mi rontottuk el, hanem a cégbíróság! Mikor jön a válasz, hogy de itt a cégkivonat, ahol minden a cégbíróságnál rendben szerepel, akkor egy újabb aranyos mondat: De nekünk így szerepel a rendszerünkben! Mire Ön joggal teszi fel a kérdést, hogy arról ugyan én mit tehetek!

Mikor megkérdezi a Hivatalt, hogy akkor mondják meg hogyan lehet rendezni ezt azt válaszolja, hogy hát Önnek igaza van nyújtson be fellebbezést meg a bevallásokat! Mire Ön közli, hogy akkora biztosan nem fogok, amikor nem is éltem és nem is léteztem, hiszen az ART megsértésén túl okirathamísitást is elkövetnék ebben az esetben!

Az ügy még nem zárult le!

De ez ma megtörténhet Magyarországon és 2017-ben!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1712822382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása