Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Sosem volt Szabacsi történelem! Így hagyománya se lehet, amit őrizni kellene!

2017. szeptember 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Immáron tizenegyedik alkalommal botránkoztatja meg Szigetszentmiklós népét annak Önkormányzata egy olyan ünnepel és hagyománnyal, amely sosem létezett! A Szabacsi napként futó, de sötét történelmi időket idéző kitalált történelem ráadásul olyan történelmi időket, meglévő értékeket próbál elmosni, melynek Szigetszentmiklós városa valaha sokat köszönhetett vagy sokat köszönhet.

 

Már korábbi cikkeinkben is írtunk arról az igen megbotránkoztató eseményről, hogy Szigetszentmiklós városában egyes városrészek, mint például amilyen a Bucka történelmi emlékei, emléktárgyai a helytörténet múzeumban nem fellelhetőek. Mitöbb Buckai emléktárgyból a múzeumban nincs egy se! Így nem ismerik el létezését, értékeit és azt sem, amelyet, mint tanulságot az utókornak az ős Buckaiak idejéből megkellene tanulniuk! Nem helyeznek kellő hangsúlyt arra a hatalmas értékre, amelyet az a tény jelent, hogy Szigetszentmiklós immáron Magyarország virágkereskedelmi központja lett! Nincs kihasználva, nincs kultúra rá építve, nem alakul ki hagyomány róla és olybá tűnik Szigetszentmiklós városának vezetésében ennek a ténynek nincs semmilyen jelentősége!

 

Jelentősége van azonban egy kitalációnak! Egy kitalációnak, amelynek annyi valóságalapja van, mint a Jetinek, a Loch Ness-i szörnynek vagy az 1930-as évekbeli Németország mítoszában élő árja fajnak!  Valakinek jó, hogy kitalálta és személyi kultuszt építhet rá, de értelme nincs és biztosan nem visz előre! Persze mi mélyen tiszteljük azokat, akik naiv módon még mindig próbálnak hinni benne és hinni azoknak, akik kitalálták, de mi jobban örülünk és nagyobb tiszteletet érzünk a valódi hagyományok iránt, amelyből bárki tanulhat! Kövessük hát a valóságot! Tanuljunk a valódi hagyományból és ünnepeljük városunkban azt, aminek van alapja! De ez már nem Szabacs!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5512801192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása