Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Újabb Posta problémák? - Tovább gyűrűzik a nem kézbesítő postások botránya és esete!

2017. augusztus 19. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület szeretne túl lenni és túlesni a Posta és a nem kézbesítő postások esetén! Egyrészről azért, mert Szigetszentmiklós ennek, megint sajnos negatív gócpontja, másrészt tapasztalatok szerint is országos jelenség!

 

Országos jelenség, hiszen Martonvásáron egy nem kézbesítő postás egy céget tett tönkre ugyanis nem kézbesítése miatt törölték a cég adószámát, majd magát a céget!

 

Zuglóban egy KATA-s egyéni vállalkozó kért kedvezményt illeték fizetésére! A NAV a kedvezmény és a részletfizetés megítéléséhez hiánypótlásra szólította fel levélben! A levelet egy nem kézbesítő postás miatt sosem kapta meg! Kérelmét a kézbesítési vélelmezés okán elutasították őt pedig a kedvező KATA-s adózásból törölték.

 

A nyolcadik kerületben egy nagy multi cég került majdnem kellemetlen helyzetbe, amelyet csak az utcát figyelő köztéri kamera mentet meg! A postás ledokumentálta mintha kézbesítet volna! De a kézbesítés sosem történt meg! A ledokumentált napokon kamerával igazolhatóan abban az utcában sem jelent meg nemhogy a postaládánál tett volna tiszteletet! Ha nincs a kamera itt is minden le van tagadva! Mivel azonban volt és letagadhatatlanul a nem kézbesítő postás egyértelműen lebukott és meneszteni kellett! Anélkül a cég hatalmas bírságot kapott volna és egy postás miatt tönkre megy!

 

Kispesten egy egyéni vállalkozó kezdte volna meg tevékenységét és ehhez egyeztetésre lett volna szüksége! Az első két levél egyáltalán nem érkezett meg, de még értesítő szintjén sem! A harmadik és minden tekintetben utolsó felszólításos levél jött meg és teljesen véletlen! Ennek a véletlennek köszönhette a vállalkozó, hogy egyeztetni tudott és mind a mai napig egyéni vállalkozása él!

 

De elrettentő eseteket és a most felsoroltakhoz is hasonlóakat ismerünk a nyolcadik kerületből (a Kispesti egyéni vállalkozóhoz hasonló), Kőbányáról, Tökölről, Újpestről, Miskolcról és Debrecenből. Ahogy szülővárosunkban Szigetszentmiklóson is elrettentő eseteket éltünk meg!

 

Csak Szigetszentmiklóson és csak a Buckai Szövetség Egyesületnek számtalan levele tűnt el. Miután az egykori Szigetszentmiklósi posta vezetőt szembesítette, hogy mindez mivel járt és milyen károkkal történt egy kedvező megállapodás, egy átmeneti eset, amíg a Szövetség egy Szigetszentmiklóson kívüli posta címet talál. Ez lett Csepel! A Szövetség elnökének iroda címe! Érdekesség, hogy míg korábban Szigetszentmiklóson szinte egyáltalán nem érkezett levelünk Csepelen heti 35 - 45 levelet kapunk! Ugyanakkor sajnos elkerülhetetlen, hogy egyes személyek, hivatalok a leveleket kérésünk ellenére Szigetszentmiklósra küldjék el! Ilyenkor ezek szinte minden esetben és rendre eltűnnek, eltűntek! Az Egyesület ennek köszönhette 2016-os adószám felfüggesztését, de ennek köszönhette azt is, hogy minden Szigetszentmiklósra küldött levélért végül a feladóhoz (NAV, Minisztérium) személyesen kellett menni és ott átvenni, mert egy nem kézbesítő a fejét politizálásra adó, de a területet nem ismerő postás még az értesítőre se méltatott! Minden bizonnyal politikai megfontolásból! Vagy mi késztethette erre?

 

Ismert, hogy ugyanez a postás rengeteg panasszal rendelkezik az Éden utca esetében! Az egyik lakó azt írta, hogy bár egésznap otthon tartózkodik, de a leveleit nem csak becsengetés nélkül értesítőt kap és ez a jobbik eset. A rosszabbik és ez egy másik lakóé, amikor a NAV küld egy egyeztető levelet, ki is érkezik a helyszínre és az adózó csak véletlen található otthon, de nem készülhetett arra, hogy jönnek! Pedig, ha a postás kézbesítet volna nem derült égből villámcsapásként éri őt ez! Ugyanitt banki papír sem érkezik!

 

Közben az Éden utcában a postás mindig egy helyre megy! Ott, mint a lakók elmesélik órákat kávézgat! Majd a kávé után, amellyel nem is lenne semmi baj az utca többi része normális postai szolgáltatásban nem részesül, levelet nem kap.

 

De ott van a Lejtő utca esete! Egy fiatal katona pályát választó ember beadta a jelentkezését és várja az értesítést! A postaládán rendben a neve és jól látható a cím házszáma! De a levél nem érkezik meg és nem érkezik értesítő sem! Ha Katonai suli nem kéri fel a Szigetszentmiklósi Rendőrséget, s az egy rosszindulatú, saját vallomása szerint senkit sem ismerő szomszéd ellenére nem találja meg a fiatalembert és nem győződik meg arról, hogy valós személy, akinek valós a jelentkezése a postás miatt kettétörik a karrierje! Persze így megmenekült és a postás ellen a feljelentést megtette!

 

A minap a Szövetség egy tagja ugyanakkor ismét a Szigetszentmiklósi Postán járt, amikor is egy magából kikelt és nagyon dühös fiatalemberre lett figyelmes! A fiatalember a Szigetszentmiklósi postán mindenki által hallhatóan elmondta, hogy Németországból nem régen jött haza, de az onnan a barátai által küldött levelek, csomagok eltűntek, s ha véletlen meg is érkezett egy-egy az felbontva vagy sérülten érkezett meg! A fiatalember megmutatta mennyi panaszlevéllel élt és hangsúlyozottan panaszolta, hogy az ügyben semmi, azaz semmi előrelépés vagy bármilyen reakció nem történt!

 

Megkeresést kaptunk Szigetszentmiklós másik feléről a Dunaharaszti utcából is! Ugye levelet nem a címzettnek, akkor lehet átvenni, ha valakinek írásos, a posta által is elfogadott meghatalmazást kap tőle! Ez megvolt ebben az esetben, de a postás önkényt gyakorolva mégsem adja oda a meghatalmazottnak a leveleket! Címszó ő, mint a postás a meghatalmazott kedves idős nénit nem tartja szimpatikusnak, s mint elmondja: „Az öregasszonyban nem bízik meg!”. A lakók itt is panasszal éltek, de nem történt semmi sem!

 

Egyre inkább úgy tűnik a Postával nagyon nagy bajok vannak és egyáltalán nem urai a helyzetnek, valamint alkalmazottjaik elképesztő cselekedeteinek!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8812763270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása