Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kisajátítás: Lakosok vegzálásába kezdett az Önkormányzat!

2017. augusztus 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Úgy viselkedik, mint egy kibic, aminek semmi sem drága – reagáltak Buckaiak a Szigetszentmiklósi Önkormányzat legújabb akciójára, miután napvilágra került a kisajátítási terv. Eszerint egyes helyeken mindenki vigye beljebb a kerítéseket, hogy meglegyen az út kellő szélessége és az önkormányzat állja a víz és a csatorna beljebb vitelt, de a gázét azt nem! A gázt a lakó saját költségén oldja meg!

Ezzel a hozzáállással több probléma is van:

1.    A kerítés beljebb viteléért nem kap senki és semmit sem ráadásul plusz költségbe verik az embereket!

2.   Az osztatlan közös tulajdonok miatt némely ingatlanok olyan picire zsugorodnak, hogy nem fognak értéket képviselni.

3.   A jelenlegi ingatlantulajdonosok jelentős része nem tehet a kialakult állapotokról. Ők az ingatlanokat abban a formában és úgy vették meg, ahogy most van! Márpedig ahogy most van az a fő utak mentén a 60-as, 70-es évek óta úgy van!

4.   Egyes főutak úgy a Csépi út, mint a Boglya utca mentén út viszonylatban is magántulajdont képeznek! Ha felbőszítik az ingatlantulajdonosokat út lezárások jönnek és utána senki és semerre!

5.   A kialakuló terv elvonja a figyelmet a Buckát elkerülő központi útról, amely a Buckát kimentené, ehelyett feleslegesen háborúkat, konfliktusokat szül, miközben rámutat az Önkormányzat embertelenségére is.

6.   Az Önkormányzat az elmúlt években olyan ingatlanokra adott építési engedélyeket, amely ingatlanokra csak a ház fér el, de kert, kocsi beálló, garázs nem! Ezek méretének csökkentése házbontáshoz vezetne, amelybe egyetlen ingatlantulajdonos se megy bele!

7.   Tekintettel arra, hogy az emberek több évtizede használják úgy az ingatlant, ahogy most van és igazolhatóan, ezért ha jogilag más nem is, de a kisajátítás mindenképpen bekövetkezett!

8.   Más emberek ingyenes ingatlanrész átadásra nem kötelezhetőek, így ez a kérdés és ebben a formában sehova se vezet!

A kérdésben egyébként a Polgármester már fogadott lakosokat, de a hozzáállást tapasztalva a lakosok is ott tartanak, ahol mi, hogy az Önkormányzatra az alábbi feliratot mindenképpen ki kellene írni:

„Ki itt belépsz hagy fel minden reménnyel!”

A remény csak az, hogy talán egy napon már nem a jelenlegiek lesznek és akkor Szigetszentmiklós végre fejlődhet!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7612740078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása