Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Éden utca: A postás fennakad az utca eleji kávénál! A többieknek levél és bármi más nem jár!

2017. augusztus 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Újabb panasszal keresték meg a Buckai Szövetség Egyesületet és telefonon ezúttal az Éden utcából! Elbeszélések szerint utcájuk rendes kézbesítője rendszeresen fennakad az utca elején, ahol őt kávéval várják és éppen ezért az Éden utcában nem kézbesít tovább! A nekünk panaszkódok elmesélték, hogy így tűntek el NAV-os levelek, nyugdíj és banki értesítések és egyéb fontos tájékoztatók is, amely előtt értetlenül állnak és azt mondják nem értik, hogy a nem kézbesítő postás miért csinál ilyet!

 

A nem kézbesítő postások egyébként számtalan kárt okoznak az országban! Martonvásáron egy cég adószámát, majd magát a céget is törölték egy olyan ember miatt, akinek nem volt kedve postásként kivinni a levelet! Hasonló okokból vesztett el egyéni vállalkozó Zuglóban kedvezményeket, majd egy másik került adóhatósági felügyelet alá! Csak a Buckai Szövetség Egyesület az elmúlt években, amíg nem változtatott levelezési címet a nem kézbesítő postás miatt adószám felfüggesztést és 10-ből 9 eltűnt levelet volt kénytelen elszenvedni! Mióta azonban levelezése új helyre került 100-ból 99 esetben megvannak a levelei!

 

 A Posta központja természetesen notoriusan tagad mindent és ha valakinek nincs 0 – 24 órás a postaládára néző kamerája, mint a 8. kerületi nem kézbesítő postást lebuktató esetben, akkor aligha tudja bebizonyítani azt, hogy a Postás alapvető munkaköri feladatait se látta és végezte el!

 

A Magyar Posta persze sok mindenre rendelkezik farabuci válasszal, amelyben az alapvető feladatainak elvégzéséért árat emel vagy emelne! A Buckai Szövetség Egyesület például egy az ügyfélkapus rendszer kialakításához hasonló nyomon követő és értesítő rendszer kialakítását kérte természetesen ingyenesen, hiszen ez az alapvető feladatok megszegése miatt fennálló veszélyek elkerülése miatt kell, mivel vannak postások, akik nem kézbesítenek, de ők úgy értelmezték új szolgáltatást adnak és mégtöbb pénzt kérnek, hogy a slendrián munka nyomon követhető legyen!

 

Ezzel persze nem azokat a kézbesítőket bántjuk, akik feladatukat tényleg becsülettel látják el és tisztességgel, hanem azt a kérdést tesszük fel, hogy a rájuk is szégyent hozó nem kézbesítő postások miért és pontosan mire is kellenek!

 

Persze a válasz abban is ragadhat, hogy kézbesítés helyett egyes postások a kocsmára, míg mások a politizálásra, a valódi lokálpatrióták lejáratására töltik idejüket, választásokon indulnak és indultak, amivel semmi baj sincsen, ha a kézbesítői munkájuk legalább rendben menne! No meg persze vannak olyanok is, akik utálják a munkájukat és inkább munkaidőben mást csinálnak, de bejelentés, a fizetés és a TB kell!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr112709724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása