Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Cinikus választ adott a patkárnyinvázióra a Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

2017. július 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Cinikus válasszal reagált a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a Buckai Szövetség Egyesület lakossági kérésre alapozott megkeresésére, amely a Dunapart mentétől elterjedő patkányinvázióról szólt! Az Önkormányzat válaszlevelében ugyanis lényegében azt írta, hogy a patkányinváziót és annak hatásait a maga portálján intézze el mindenki maga!

 

Persze ezen a fajta válaszon nem lepődik meg az, aki ismeri ezt az Önkormányzatot, de azért ha végig gondoljuk nemcsak cinikus a válasz, hanem életszerűtlen! Mi van ugyanis akkor, ha szelektív hulladékgyűjtőnek nevezett szemétdombot telepítenek valahova vagy valaki háza mellé és a szelektív hulladékgyűjtőt, mint látható oly sok esetben nem tudják kezelni! A hulladék kiömlik, szétfolyik, szétterjed, és legkevésbé sem hajaz arra, hogy egyébként egy modernkori jó szándék ihlette. A szétfolyó szemét és annak bűze hamar rágcsálókat vonz kisebb és nagyobb méretbe! Mit tegyenek a szomszédok? Ők kezdjenek el irtani és mindenféle védelmet tonna számra beszerezni csak azért, mert valaki szemétdombot tervezet melléjük?

 

Mi van, akkor, ha a szomszéd gyűjtögető? Ha a jó lesz valamire alapú szemlélet jellemzi és minden hulladékot nagy ötlet szemlélettel hazavisz? Megint én szerezzek be horribilis árakon mindenféle védelmet, hogy az én dolgaim ne sérüljenek?

 

S mi van, akkor ha felbomlik a biológiai egyensúly? Hiszen az ilyen rágcsálók ellen legjobb ellenszer a macska! Az a macska, amely szegényke folyamatosan elfogy például a Buckába, mert hol a Csépi úton vasalják ki, hol a Boglya utcában ütik el, hol más utcában nem ér át az úttesten? A veszélyes közlekedés és a házi kedvencek halálozási aránya miatt mekkora állományt kellene tartani, hogy a rágcsálók elleni hatásos fellépés és egyensúly is mindig rendben legyen?

 

S akkor még nem beszéltünk az üresen hagyott és emiatt rágcsálóknak ideális otthonul szolgáló ingatlanról, a vidéken természetes állattartással és takarmánnyal együtt sajnálatosan megjelenő és nem kívánatos rágcsáló állományról, a természet adta rejtőzködési és élettani lehetőségekről, melyek leginkább állami és / vagy önkormányzati tulajdonon jelentenek biztos táptalajt az elszaporodáshoz… Vajon tényleg csak az ingatlan tulajdonos gondja? Vajon tényleg csak oldja meg maga?

 

Persze minden ember ismeri a magad Uram, ha másod nincs elvet, de biztos, hogy egy Önkormányzatnak ennyit kellene segítenie? Biztos, hogy így kellene válaszolnia és így kellene intézkednie?

 

Mi nem vagyunk erről meggyőződve!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9712664533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása