Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka csatorna: Oda vágott számok, hiányzó táblázatok, rövidített dokumentációk után közérdekű adatigényléssel lépünk fel!

2017. július 12. - Buckai Szövetség Egyesület

A Bucka csatorna elszámolás során két alapvető terület az, ahol súlyos problémák jelentkeztek és ellentmondások! Az egyik terület a jog területe, amelyet későbbi cikkeinkben részletesen fejtünk ki, a másik terület a matematika és a költségvetés területe, ahol a számítások sehogy sem stimmelnek és sehogy sem sikerült kihozni őket! A döntéshozatal során ráadásul egyes adatok oda dobott számként voltak jelen, más adatok, táblázatok dokumentációk a prezentált, a képviselők vagy bárki által megismerhető adatok között nem is szerepeltek, pedig utaltak rájuk! Hogy lehet így döntést hozni? Miért hiányoztak dokumentációk és alátámasztó számítások is?

 

44 millió Ft társulati működési költség, 321 millió Ft bankköltség, amely meghatározta az egyéni hozzájárulás alakulását és mértékét is! Alátámasztó dokumentáció? Sehol és semmi! Meghatározó adatként e két adat oda dobottnak tűnik!

 

Táblázat a projekt kommunikátor Szedlacsekné Bürszem Gréta által ez szerepel utalásként a dokumentációkban! A táblázat azonban nincsen jelen! Kiderül, hogy van egy rövidített kivonat, amelyet a projektről a képviselők kapnak meg és van egy bővített dokumentáció, amelyet eleddig sem a köz, sem egyetlen képviselő sem láthatott! S ezek csak azok az adatok amelyekről tudunk! De vannak szabályzatok, döntések és számítások, ahogy vannak levelezések is! Minden ami közérdeklődésre tart számot és minden, amit minden Buckainak igenis illene tudni! Hol vannak ezek és miért nem tudhat erről a köz? Eleddig miért nem kaptuk meg? Van bennük valami olyan, aminek nagyon nem kellene lennie?

Nem tudható, de nagy a gyanú arra, hogy lehet! Éppen ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk mind a Szigetszentmiklósi Önkormányzathoz, mind a Közmű Társulathoz, mind a projektet koordináló Minisztériumhoz! Az egyik kérdés milyen dokumentációk vannak jelen, a másik kérdés milyen dokumentációkat küldtek el a felettes szervekhez! Az persze nem érdekel minket, hogy kinek mi  a neve, hol lakik egyenként és egyenként mennyit fizetett be! Ez az ő személyes adata! De összesítve a közadatnak számító dokumentumok, adatok, számítások igen! Mert szerintünk a kérdéseinkre adott testbeszédek alapján valami csúnya dolgot igyekeznek leplezni és eltakarni! Máskülönben a társulat elnöke nem tördelné a kezét, a pénzügyi elszámolást kiszámoló cég vezetője nem vörösödne mondandójába bele és az Önkormányzatban a törvényesség őre egy mondaton belül nem mondana háromszor önmagának ellent!

 

Ha a közérdekű adatokat nem kapjuk meg és nem tekinthetünk bele, akkor közérdekű adatigényléssel a bírósághoz fogunk fordulni és ott pereljük ki őket!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1912658571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása