Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Eljött a Bucka csatorna pénzügyi elszámolásának napja! Vajon ennyi kár után milyen lesz? Bocsánatot kérnek?

2017. július 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Két évvel a gyalázatos műszaki átadás után, amikor is ott hagytak megrepesztett házakat, bedöntött kerítéseket, utcákon vastörmelékkel telített építési hulladékokat, bűzlő és naponta meghibásódó szennyvízfordítókat, ebből egyiket egy játszótér mellett, továbbá rendkívüli károkat beruházásra csatlakozó és azóta is bűzlő házakat okoztak, melyet látványosan megünnepeltek eljött a Bucka csatorna másik ágának a pénzügyi elszámolásnak a lezárási ideje!

 

Ma már tudjuk, hogy a 251.000 Ft, amelyet 2010-ben meghatároztak 98.173 Ft lesz! De azt is tudjuk, hogy 251.000 Ft-ba szerepelt olyan rész is, a szennyvíztelephez való hozzájárulás, amelyet soha nem lehetett volna ránk hárítani! Vajon  a 85 %-ról 94,9684 %-ra emelkedett támogatásba is szerepel? Vajon lesz ezért felelősségre vonás? Vajon a beruházást koordináló Városgazdálkodási és beruházási osztály  osztályvezetőjét menesztik ezért? Ugyanis az a legkevesebb, hogy illene!

 

Azt is tudjuk, hogy 2014 óta tudták, hogy az összeg kevesebb lesz! Mégis ezreket szólítottak fel, ráterheléssel, talajterhelési díjjal fenyegettek! Miért? Ez volt a perverziója a társulat alkalmazottjának? Ez volt a perverziója a társulat elnökének, aki egyben ebben a városban az alpolgármester? Nem kellene ezért minimum felelősségre vonni és meneszteni őket? Avagy ebben a városban egy ügyintézésről sírva kijövő idős, beteg vagy rossz anyagi helyzettel rendelkező személy természetes? Szerintünk nemcsak meneszteni kellene őket, de a várost is elkellene hagynia örökre és szégyenében az alpolgármesternek, miközben minden funkcióját vissza kellene adnia, a közszerepléstől örökre eltiltva!

 

A társulat mindig arról beszélt mennyire becsületes, s miközben benne közművekhez nem értő párthű tagok szerepeltek, aközben a pénzügyi területen valami mégsem stimmelhetett, hiszen az elszámoláshoz egy pénzügyi tanácsadó, az ECI Magyarország Kft bevonása is kellett! Ha ők nem tudtak számolni, akkor mit csináltak? Azok, akik jövedelmet vettek fel mégis és eddig mit tettek? Mire kaptak jövedelmet? Arra, hogy pénzbehajtósdit játszanak? Arra, hogy embereket hamis reményekkel áltassanak, majd pofára ejtsenek? S, ha annyira mindent rendben tettek volna, akkor az ECI Magyarország Kft miért nem dicsérte meg őket? Miért voltak megállapításai, melyek egyáltalán nem kedvezőek? S ha ilyet igénybe kellett venni, mert eszerint mind a társulat részéről, mind az Önkormányzat koordináló részéről alkalmazotlanok voltak, akkor azt ki fizette ki? Vagy ezt is sikerült a gyámoltalan lakosságra terhelni?

 

Ma azt is tudjuk, hogy a megállapított 251.000 Ft a 15 % volt! Az ECI Magyarország Kft, pedig megállapította, hogy soha nem lehetett volna ennyi! Ha csak a csatorna van ránk terhelve, akkor is ennek az összegnek 114.028 Ft-nak kellett volna lennie. Mégis és szabálytalanul 251.000 Ft lett! De ha a 251.000 Ft 15 %, akkor 1.673.333 Ft a 100 %! Tényleg reális lenne az, hogy egy csatorna beruházás a Buckában ennyibe kerül? Tényleg reális lenne, hogy ha minden ingatlant 20 méteres utca fronttal számolunk, akkor egy méter csatorna 83.667 Ft? Tényleg reális úgy, hogy mindenhol máshol 40.000 Ft? S, ha a támogatottság 94,9684 %, akkor az egyéni hozzájárulás mértéke miért nem 84.195 Ft? Miért 98.173 Ft? Miért 13.978 Ft-tal több? S, ha ezt felszorozzuk 3.624 már csatlakozott ingatlannal, akkor hova megy az 50.656.272 Ft? Esetleg a nem fizetők nem fizetéseit is mi fogjuk fizetni? Ha így van, akkor miért szerepel az előterjesztésben, hogy kell teremtenie az Önkormányzatnak 50 millió forintot a fedezetre! No és akkor azzal az 50 millióval mi lesz? Azaz a második ötvennel!

 

Valahogy semmi nem stimmel itt semmivel! Sehogy nem jön ki a matek! Sehogy nem jönnek össze az események, hogy tisztességesnek lehessen tekinteni őket!

 

A Bucka csatorna amennyire nagyon várt beruházás volt, akkor katyvasz lett, amely katyvasz már akkor látható volt, amikor az egész elindult! Mi szóltunk! De akkor még nem hallgatott ránk senki! Szomorú, hogy ennyi év után minden egykori jóslatunk a valóságot tükrözi!

 

Ez a beruházás egy hatalmas kudarc eleddig, s ma kiderül, hogy a társulat, az Önkormányzat és a beruházásért felelős személyek képesek lesznek-e ezt a kudarcot tovább tetézni! Ha igen annak is kell, hogy legyen felelőse! Egy felelőse, aki ezt mindvégig engedte! Akkor nemcsak a társulat elnökének, alkalmalmazottjának, a koordináló osztály osztályvezetőjének, de szerintünk a Polgármesternek is mennie kell!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3212656075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása