Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka csatorna - BUKTA - A napvilágra került dokumentációk szerint az egyéni hozzájárulás mértéke sose lehetett volna 251.000 Ft 85 %-os támogatottság mellett!

2017. július 08. - Buckai Szövetség Egyesület

A 152.827 Ft-os visszajáró pénzösszeg mámora mellett az elszámolási dokumentáció 4. számú melléklete teliben lebuktatta a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot, a Bucka Csatornamű és Viziközmű Társulatot a Bucka Csatorna esetében állapította a Buckai Szövetség Egyesület és baráti köre meg!

A Bucka csatorna beruházás során mindeddig az kommunikáció ment, hogy a Buckai lakosságra a köztes hálózat, valamint a szennyvíztelep bővítése nincs terhelve csak és kizárólag a csatorna hálózaté! A köztes hálózat pénzét vissza is kérték, de a szennyvízteleppel kapcsolatban a melléklet 6. oldalán van egy meglepetés! A 37. sor tanulsága szerint az érdekeltségi hozzájárulás mértéke csatornázás és szennyvíztelep esetén 250.400 Ft, amely alapján a 251.000 Ft megállapításra került! Anélkül 114.028 Ft kellett volna lennie az eredeti támogatási mértékek mellett! A dokumentáció azt is tartalmazza, hogy szennyvíztelep nélkül a csak csatorna érdekeltségi hozzájárulásnak 88.665 Ft-nak kellene lennie a legújabb változatok szerint! Igaz, hogy ez több, mint  a százalékosan kiszámolt 84.195 Ft, de kevesebb, mint az újonnan kiszámolt mérték, amely 98.173 Ft. Megint az a kérdés mi az eltérés oka? Még mindig hozzájárulunk valamivel a szennyvíztelephez, amely nem ránk terhelhető, mivel egy egész várost szolgál ki és nemcsak a Buckát, vagy van valami egyéb olyan költség, amelynek nem kellene lennie?

Továbbá, hogy eddig belefizettek volna jogosulatlanul a szennyvíztelepbe is az kinek a felelősége? Az Önkormányzaté? A Városgazdálkodási és beruházási osztályé? A Csatornaközmű Társulatéé? Annyi gazdája volt ennek a projektnek! Hát nem számolt utána senki? Nem tudnak számolni? Esetleg aljas módon nem érdekelt tőlük senkit? S megint miért mutatnak mást a kommunikációk és a fellelhető és igazolható valós tettek?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6812648981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása