Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Vándorló időpontok? Egyre nagyobb sumákság látszik kibontakozni a Bucka csatorna elszámolásnál!

2017. július 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Immáron több, mint két éve csúszik a Bucka csatorna elszámolása Szigetszentmiklóson és a lakók is immáron két éve hiába várnak a visszajáró pénzükre! A két év során persze volt mindenféle indok, hogy miért és miért nem, de a pénz ugyanúgy várat magára és effektíve nem történik semmi sem!

Tavaly először tavaszra, majd nyár végére ígérték az elszámolást, ezt a tél követte, majd télen megígérték, hogy 2017 második fele! Az elszámolás nyomása miatt, hiszen leteltek az OTP LTP törlesztések az elszámolás először 2017 június 28-ra a Bucka csatorna közmű társulat közgyűlésére lett megígérve, majd fű alatt és suttogva körtelefonokkal a belső érintettek megbeszélték, hogy elmarad és semmi sem lesz! Az oda csődített népek meg majd észreveszik, hogy nincs semmi se vagy nem! A nép, akinek a pénzéről szó van vezetőink szerint kit érdekel?

Persze sejthető volt, hogy valami nem stimmel a 2017 június 28-al, hiszen se bizottsági ülés, se testületi ülés nem előzte meg, de azért mégis ki gondolta volna, hogy már megint ezt merik tenni 10 ezer emberrel?

2017 június 28-án megígérték, hogy az elszámolás július 12-re esik! Legújabb hírek szerint azonban előrehozták 11-re! Ugyanakkor se a 11-e, se a 12-e sehol nincs meghírdetve! Ne tudjon róla senki, hogy mi alapján és hogyan döntöttek! Mi már tudjuk, hogy visszajár legalább 167 ezer forint, de hogy mennyit kapnak az emberek kézhez az nagy talány és nagy rejtély! Egyesek azt mondják mindent elakar venni az Önkormányzat különböző trükökkel, mások, hogy az Önkormányzat elhúzza ezt a választásokig, amikor is majd megdob mindenkit potom 50 ezerrel, hiszen úgysem tudják a népek mennyi jár vissza nekik! Mi azonban azt mondjuk, hogy ha az elszámolás egy fillérrel is kevesebb 167 ezer forintnál, akkor a társulatot, annak elnökét és az Önkormányzatot is feljelentjük sikkasztásért és hűtlen kezelésért! A pénz ugyanis ami visszajár 167 ezer ingatlanonként, ami senkinek se kevés, de ez össz Buckai szinten már 501.990.000 Ft-ot jelent! Nem mindegy, hogy a lakosok visszakapják avagy sem!

S, hogy mennyire nem mindegy már többekkel összefogásban közös kezdeményezésre peticiót is indítottunk! Ebben a petícióban még nem mondhatjuk, hogy az elszámolás tisztességtelen, hiszen számokat ahogy mások sem, így mi sem kaptunk! De azt első körben mondhatjuk, hogy az időhúzás gyanús és nem a valami jó készülre utal! Ezért az időhúzás és a tisztességes elszámolás miatt gyűjthetünk aláírásokat! Ezt az alábbi linken éppen ezért meg is tesszük! Talán ezzel nyomást tudunk gyakorolni, hogy az elszámolás tényleg és tisztességesen menjen végbe, hiszen nagy néptömegeket érint és követik a végkifejletet!

Ha ennek ellenére mégsem lesz az elszámolás tisztességes nemcsak feljelentések, de személyes aláírásgyűjtések és demonstrációk is következhetnek! Nem hagyhatjuk ugyanis, hogy játszanak a Buckaiak pénzével!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4112644431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása