Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Sokan félreértették: Az Alaptörvényben nem az Alaptörvény a lényeg, hanem az alapvető jogok, azok védelme és érvényesülése

2017. június 16. - Buckai Szövetség Egyesület

Sokan értették félre az Alaptörvény megismerésével kapcsolatos cikkünket azt gondolva és abban a meggyőződésben, hogy legitimnek tartjuk az Alaptörvényt és azt népszerűsíteni akarjuk, de ez nem így van! Ugyanis nem az Alaptörvény a lényeg, hanem az alapvető jogok, amelyek benne szerepelnek és amelyet sokan miközben minden más jogszabályt ismernek, de nem tartanak tiszteletben!

A Buckai Szövetség Egyesület csak az elmúlt időszakban azt tapasztalta, hogy van olyan bíróság, ahol a törvény előtti egyenlőségnek nincs tisztelete! Pedig elvileg ez mindenkinek alapvető joga! Azt tapasztalta, hogy az egészséges vízhez való jog nem illet meg mindenkit, miközben az alapvető jogok között pontosan ennek az ellenkezője szerepel. Azt tapasztalta, hogy egyes szolgáltatók legyenek azok telekommunikációsak vagy közüzemiek olyan alapszabályokat tartalmaznak, amelyek az emberek alapvető jogaival mennek szembe!

Szerintünk ez nincs így rendben! Az alapvető jogokat és az emberek tiszteletét mindenkinek ismernie kell és tiszteletben kell tartania! És mindez független attól, hogy mit gondolunk az Alaptörvényről, hogy legitimnek, szabályosnak, vagy megalapozatlannak, párt törvénynek tartjuk, avagy sem!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8112599793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása