Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Az Alaptörvényt sokaknak megkellene ismernie

2017. június 15. - Buckai Szövetség Egyesület

Magyarország az az ország, ahol számtalan ember hozakodik elő különböző jogaival abból él, olykor azzal visszaél vagy arra hivatkozik! De a különböző jogok terén sokan nem jutnak el az alapvető, mindent megalapozó jogig, amelyet régen Alkotmánynak neveztek, ma pedig Alaptörvénynek neveznek!

Most vonatkoztassunk el azoktól a politikai nézetektől és állásfoglalásoktól, hogy a jelenlegi Alaptörvény valójában legitim avagy sem és koncentráljunk csak arra hogyan alkalmazzák és vajon figyelembe veszik-e. Ez pedig azért fontos, mert egy országban ez a legfontosabb törvény és minden csak alatta van a hierarchiában!

Ha arra gondolunk, hogy egy bíróságon egyes embereket nem illet meg sem az ártatlanság vélelmének, sem a törvény előtti egyenlőségnek a joga, ha nem szólalhat fel, nem érvelhet és nem védekezhet, akkor valójában azt tapasztaljuk, hogy még az Alaptörvénnyel sincsenek tisztában olykor azon a helyen, amelynek a jog szentélyének kellene lennie. Ez, pedig megalapozza a koncepciós pereket, az előre megírt ítéleteket ott, ahol vannak ilyenek! Éppen ezért és meglátásunk szerint minden bírósági teremben az Alaptörvénynek helye kell, hogy legyen és szükség van arra, hogy azt mindenki tudja és ismerje! Egyben szükség van arra, hogy értékeljük és megbecsüljük azokat a helyeket, bíróságokat, ahol ismerik és elismerik a legfőbb törvényt és alkalmazzák őket!

Ha arra gondolunk, hogy az Alaptörvény szerint mindenkit megillet az egészséges víz és az emberséges bánásmód az Alaptörvény szerint, akkor egy nagyon nemes dologra gondolunk! De ha arra gondolunk, hogy ezt az egészséges vizet egyesek elszennyezik, a kifizetett vezetékes víz csatlakozási díját elveszik, elteszik és nem adnak érte semmit, akkor nem éppen a szép szó, sem éppen az a törvénykövető magatartás, vagy az emberségesség az a szó, ami az eszünkbe jut! Nem igazán érezzük azt, hogy érvényesülnének ezek a jogok! Így már ezek a dolgok elbuknak a hierarchia legfelsőbb fokán, a társadalmat megalapozó Alaptörvénynél. Kérdés: Egyáltalán tudják-e? Egyáltalán ismerik-e? Egyáltalán érdekli-e őket, hogy mi van benne? S helyes és megengedhető-e, ha nem érdekli őket?

Ha arra gondolunk, hogy egyes nagy cégek alapszabályai (gondolhatunk itt nagy telefonszolgáltatókra, közmű szolgáltatókra és sok mindenki másra) az Alaptörvénybe ütköznek , az Alaptörvénynek sem felelnek meg mégis használják és alkalmazzák őket, akkor megint érdekesen állunk magunk és az esetek előtt! Hogyan lehet egy belső működési szabályzattal, alapszabállyal felülírni azt a törvényt, amely meghatározza az egész ország működését, legitimitását és legfontosabb alapelveit? Mennyire jogkövető egy ország, se benne mekkora a jogbiztonság, ha az ország legfőbb törvényének sincs ismerete, tisztelete.

A Buckai Szövetség Egyesület éppen ezért az elkövetkezendő időszakban oly sok minden mellett az Alaptörvény ismertetésére fog törekedni! Hogy minden magyar állampolgár legyen az Szigetszentmiklósi, Buckai vagy az ország bármely más pontján élő ismerje meg, hogy nemcsak kötelezettségekkel rendelkezik, hanem vannak jogai is!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6112598727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása