Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Itt a meleg! Megint kezdődik a locsolás a mi kontónkra?

2017. június 11. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület évek óta döbbenten szemléli, ahogy Szigetszentmiklóson a nagy hőségben utakat locsolnak! No nem azért, mert megteszik, hiszen hűsítés minden bizonnyal kell az embereknek és kell az aszfaltnak is, hanem azért, mert ezt mérő óra nélkül, a vezetékes vízből, pacsázva és pazarolva követik el, miközben a lakkosságot közüzemek lopásával vádalják, illetve köztéri kitakat többlet költségre hivatkozva szüntetnek meg és vesznek el!

Mint talán Önök is emlékeznek rá a Szigetszentmiklósi Önkormányzat esetében sok más mellett 2016-ban is rákérdeztünk erre a témára és arra is, hogy ha nincs mérőóra, csak a tartály kocsi megtöltésekor hatalmas pacsa, akkor hogyan történik ennek az elszámolása, illetve van-e elszámolása. Az Önkormányzat válaszai csak az elszámolnakban volt mindannyiszor egységes, de annak mikkéntjében sohasem! Ahányszor rákérdeztünk erre annyiféle választ, annyi féle módot adtak és annyiféleképpen!

Érdekesség, hogy ez a pazarlás nem számít, de hogy az emberek, szegények vagy a nyári nagy melegben megfáradtak vizet akarnak venni az számít, az sok pénz, azt ne tegyék meg!

Más településeken ugyanakkor nem vezetékes, hanem természetes közegből származó vízzel locsolják a területeket! Egyrészről azért, mert ezzel elősegítik a tisztulását a természetes víznek, másrészről azért, mert az sokkal olcsóbb! Elgondolkoztató ugye?

Ide tartozik még az a különlegesség is, hogy ma azzal a tartály kocsival locsolják a várost, amely anno az Önkormányzaté volt és ő adta el ócskavas áron, annak akitől ma a locsolási szolgáltatást igénybe veszi! A szolgáltatás ára ráadásul akkora, hogy a vállalkozónak az ócskavas áron beszerzett tartály kocsi beszerzése naponta jön vissza!

Hát ennyit az út locsolásról, a víz sporolásról és / vagy pazarlásról no meg persze Szigetszentmiklósról és annak Önkormányzatáról!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3912584753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása