Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka csatorna: Egyre több a viharfelhő az elszámolás körül!

2017. június 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Egyre több aggasztó jel jelenik meg Magyarország egyik legdrágább, legrosszabbul kivitelezett csatorna beruházásával,  a Bucka csatorna beruházással kapcsolatban, amelynek során nem kíméltek sem házakat, sem utcákat, sem kerítéseket, sem értékeket, ahogy most az elszámolás az amit rengeteg furcsaság leng körbe!

 

Az elszámolás ugyanis két éve és még mindig áll! Bár a beruházási érték 85 %-os Unios támogatásról 95 %-ra emelkedett és ez alapján visszajárna minimum 167.333 Ft minimum és mindenkinek Önkormányzati berkekből azt lehet hallani, hogy folyamatos gondolkodás van annak tekintetében, hogy mindezt hogy ne kelljen visszaadni, illetve hogyan kelljen sokkal kevesebbet!

 

Első körben egyesek az összeget szeretnék vitatni! Volt, aki 0 Ft-ot dobot be és volt aki 50 ezret! De míg a 167.333 Ft számszakilag alátámasztott, addig a 0 Ft és az 50 ezer forint nem!

 

A 167.333 Ft ugyanis úgy jött ki, hogy a lakossági hozzájárulás 85 %-os Unios támogatás mellett volt 251.000 Ft. A 251 ezer forint így a 15 % a beruházási érték tekintetében! Ez azt is jelenti, hogy a beruházási érték 1.673.333 Ft minden ingatlan esetében! Persze azon lehet gondolkodni, hogy egy csatornán mi is ennyi és hogy aranyból van-e, de számszakilag, akkor is ennyi! Mivel a beruházás támogatottsága megemelkedett 10 %-al, ezért az 1.673.333 Ft 10 %-a az 167.333 Ft.

 

Azért mondjuk, hogy ez mindenképpen visszajár mert azt feltételezzük, hogy a tervezésnél a 85 %-os támogatásból ki kellett volna jönni! Tehát akkor még szó nem volt a plusz 10 %-ról. Már pedig ha a visszajáró pénz 167.333 Ft-nál kevesebb akkor azt lehet mondani, hogy az eredeti tervekhez képest túlköltekeztek és a beruházás, ha nincs plusz támogatás pénzügyileg omlik össze!

 

Érdekesség a plusz negyven nap! 40 napig ugyanis az OTP LTP tulajdonosa rendelkezhet a számlájával és  a pénzével! Persze nem mondhatja azt, hogy minden pénzemet kiveszem, de azt igen, hogy mennyi jár a beruházásra és mennyi az ami megmarad nekem és felhasználhatom lakásommal kapcsolatos beruházásra, felújításra és fejlesztésre! Ehhez ugye az Önkormányzat és a csatorna közmű társulat elszámolása kellene, ami nincsen! Vannak helyette fenyegető levelek mindazoknak, akik elmaradtak a befizetéseikkel a 251 ezer forinthoz képest és kis mértékben! Őket fenyegetik talajterhelési díjjal, jelzáloggal, mert számukra nincsen se Isten, se ember csak a pénz kell!

 

Szomorú, hogy amikor azt mondjuk az OTP-nek, hogy zárold a számlákat egészen addig, amíg nem áll elő se az Önkormányzat, sem a víziközmű társulat elszámolással, akkor először az OTP buta válaszokat ad, majd hallgat! Mire végre megértettük velük, hogy a pénzt az elszámolásig se nekünk, se az Önkormányzatnak ne adja oda, hanem tartsa a számlát zárva, amíg nem lesz tisztességes elszámolás azóta nem válaszolnak és gondolkoznak, hogy mit lehetne tenni, miközben a 40 nap nagyon durván tellik!

 

Ha a 40 nap letelt a pénzeinkre keresztet lehet vetni! Az Önkormányzatot és annak habitusát ismerve keresztet vethetünk a pénzeinkre! Semmi más nem segíthet csak, ha minden Buckai beáll egy per közösségbe és bepereljük őket!

 

Hasonló egyébként történt az ország különböző pontjain, így Nagykörösön is. Nagykörösön a megemelkedett Union támogatások azt eredményezték, hogy 197 ezer forint járt volna ingatlanonként vissza! Ezt az ottani Önkormányzat elköltötte útfelújításokra! Persze ez szabálytalan, hiszen a pénzt nem arra kapta és nem testálhat költségek terén a lakosokra közfeladatokat! De mégis megtette!

 

Nálunk, ha azt merik mondani, hogy útfelújítottak ebből, akkor borul az asztal, indul a per és garantáljuk a tűntetéseket! Ha azt merik mondani, hogy az elszámolásra felkért szakértőjüket, melyet a megkérdezésünk nélkül kértek fel nekünk kell kifizetni, akkor is borul az asztal és indul a per! Ha csak a legkisebb szaga is lesz a sikkasztásnak és a hűtlen kezelésnek, akkor borul az asztal és indul a per! Ugyanis van az a pont, amit és ahol már a Szigetszentmiklósi Önkormányzat sem tehet meg, még akkor sem, ha meggyőződése, hogy rá nem vonatkoznak a Magyarországon érvényes és előírt törvények!

 

Jogászainkat hadrendbe állítottuk! Gépeinket, tábláinkat magunk mellé tettük! Az Önkormányzat eldőntheti, hogy hatalmas, országos botrányt akar vagy végre működése során először tisztességes lesz!

 

A tisztesség pedig azt sem jelenti, hogy összehívnak egy Bucka csatorna közgyűlést, ahol a delegáltakkal (FIDESZ-es pártkatonákkal, mert mást nem lehetett megválasztani) megszavaztatják a lakosság megkárosítását! Ez esetben ugyanis ők is be lesznek perelve és garantáljuk a házuk előtti éjjel-nappali tüntetéseket!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6112585021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása