Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Milliós jutalmak Önkormányzati cégvezetőknek? Mégis mire?

2017. június 02. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület mindig megdöbbenve áll azon hírek előtt, amikor Szigetszentmiklós város Önkormányzatának képviselő testülete egy önkormányzati cég vezetőjét jutalomra terjeszti elő, hiszen elgondolkozik azon vajon mi alapján és mit tett érte.

 

Első körben a mi szemünkben a jutalom az valami olyan dolognak az ellentételezése, amely azt sugallja, hogy valaki a tőle elvárhatónál is többet tett a vállalkozás, a hivatás, a szakma, az imidzs és jelen esetben a város érdekében. De volt ilyen? Szerintünk nem!

 

Ha ugyanis lett volna valami több megtétele a város érdekében, akkor Szigetszentmiklóson nem lenne olyan Önkormányzati cég, amelyről senki sem tudja mit csinál valójában, mert az egyértelmű, hogy azt nem csinálja, amit meghirdetett küldetésében! És nem gondoljuk azt sem, hogy a többek között a város hulladékgazdálkodásáért felelős cég vezetője valami olyat tett, amely még a tőle elvárhatónál is több tett! Mert ha így lenne, akkor az alacsony hulladékszállítási díjak mellett a vállalkozás akkora profitra tenne szert, mely alapján a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot visszafinanszírozhatja, aki azt végre a városi utak és infrastruktúrák helyre állítására fordíthatná! Az megsüvegelendő lenne! De mi nem tudunk ilyen tettet.

 

Második körben jutalom rendelkezésre álló erőforrásból adható! Magyarul ha van miből! Ha emlékeznek rá, akkor mínuszos volt az előterjesztett költségvetés év elején! Ha mínuszos volt, akkor nincsen pénz! Ha nincsen pénz, akkor jutalomra miből lett? Azaz, ha lett, akkor a költségvetési tervezetet, melyet elfogadott a testület nyugodtan nevezhetjük városi szemfényvesztésnek!

 

Harmadrészt a jutalom a mi szemünkben azért is érthetetlen, mert gondoljunk bele, hogy Szigetszentmiklós városában van olyan Önkormányzati cég, melynek nyugdíjas korú a vezetője és 1 millió 400 ezer forintot visz haza havonta! Ő neki minek még 8 millió forint mint például tavaly, miközben vállalkozásában több alkalmazott 80 – 100 – 110 ezer forintot visz haza, a szakmai minimálbért sem éri el a fizetése, széthajtja mindenét és ott izzad a csekkei felett? Nem viszázs ez egy kicsit?

 

A Buckai Szövetség Egyesület úgy tudja, hogy a jutalmak kérdését idén lesöpörték EGYENLŐRE, de szeretnénk kifejezni, hogy felháborítónak tartjuk a fentiek tudatában, hogy a kérdés egyáltalán felmerülhetett!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

(képek forrása: Google)

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4612560371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása