Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Hova tűntek az armatúrák, a leszerelt lámpatestek?

2017. május 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

Szigetszentmiklós sajnos számtalan tekintetben kivétel az ország települései között. Nincs például mégegy ilyen gazdag város, amely ennyire le lenne rongyosodva, s amelynek ennyire felelőtlen, városával rossz gazdaként bánó lenne a vezetése. Ahogy nincs mégegy olyan város, ahol minden esőzésnél fekália ár törne fel, melyet az aktuális városvezetés 6 – 7 éven keresztül annak súlyosságával és fertőzésveszélyével nem törődve valójában nem kezel. Nincs mégegy olyan város, amely olyan gazdag, mint Szigetszentmiklós, de mégis lakosságának több, mint fele második világháborús ostromállapotokat idéző infrastrukturális körülmények között él, s amelynek városvezetése a helyzeten nemcsak, hogy nem javít, hanem építési osztályával együtt inkább rombol, pusztít és súlyosbít!

Olyan város persze van, amely nem törődik a környezetszennyezések eltűntetésével, s a pénzek felvétele megtörténik, de a talajtisztítás nem, mint például nálunk a Bucka-tó soha el nem végzett rekultivációja esetében! S olyan város is létezik, ahol mint ahogy Szigetszentmiklós esetében van olyan Önkormányzati cég, amelynek valós tevékenységéről semmit sem lehet tudni! S amely által csúnya gondolatokra késztett bármely az Önkormányzatot ismerő embert! Csúnya gondolatokra arról, hogy vajon mi is folyhat ott és az a cég mire is hivatott! De ez nem büszkeség, hanem szégyen!

 

Sajnos ugyanakkor Szigetszentmiklós a világítástechnológia korszerűsítésében sem kivétel. Már persze ha annak lehet nevezni azt az energiatakarékosabb kivitelezést, amely után gyakorlatilag semmit sem lehet látni, hiszen alig képes fényt kibocsátani! Márpedig ha valami fejlesztés, akkor nemcsak az energiatakarékosságában az, hanem elvileg annak kellene lennie hasznosságában is! De a korszerűsítés hatására, mivel a régi és az új elemek nem nagyon kompatibilisek kiszerelésre kerültek régi elemek, melyek azért értéket képviseltek! S ha egyenként kis értéket is, azért a városi nagy mennyiség hatására és a sok kicsi sokra megy politikáját alkalmazva azért ez már jelentős érték lehetett! Mindez mégis hova tűnt? Kit gazdagítottak ezek? Ki vitte el? És kié lettek?

 

Megtisztelő érdemi

válaszát mihamarabb

várjuk!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Május 14

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4012505129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása