Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szerepelt a Bucka csatorna tervben, hogy egy túltelített így is kiáradó hálózatra fog csatlakozni?

2017. május 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Szigetszentmiklós Alsóbucka városrész csatornázása az un. Bucka csatorna nemcsak 251.000 Ft-os egyéni hozzájárulási mértékével az ország egyik legdrágábbja, kivitelezésének tekintetében, pedig annyira silány, hogy ez a munkálat nem városi, mint inkább nemzeti tragédia, de felvett számtalan nyugtalanító kérdést is. Ezek közül kiemelkedik az a kérdés, hogy a pályázat során szerepeltették-e, hogy a Bucka csatorna nem máshoz csatlakozik, mint egy túltelített és így is mindig kiáradó csatorna hálózathoz és rendszerhez.

 

Ha ugyanis szerepelt benne, akkor nem értjük az engedélyezőket, hogy hogyan járulhattak hozzá ehhez, ha pedig nem szerepelt, akkor nem értjük, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzata hogyan vette a bátorságot ahhoz, hogy az Uniós intézményeket, a pályázat elbírálóit és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot megvezesse!

 

Mint Önök is nyilvánvalóan tudják Szigetszentmiklós város egyik központi csatorna vezetéke a Határ út alatt megy el. Ez a központi csatorna vezeték 10 – 11 ezer emberre lett tervezve 30 – 40 – 50 %-os rácsatlakozási arány mellett! Ma azonban a város 40 ezer fős lélekszámot és minimum 80 %-os rácsatlakozási arányt visel. 2010 óta minden esőzésnél a hálózat kiárad buzgár rendszerbe és komoly fertőzés veszélyt előidézve fekália áradat úszik nagyon gyakran a Határ úton. Mi 2010-ben elmondtuk Önöknek, hogy ez nem lesz jó így miután egyszer – kétszer végig szemléltük az eseményeket és rendelkezünk az emberi természet legnagyobb csodájával a józan paraszti ésszel! Önkormányzatuk azt megmondta, hogy mi semmit ne mondjuk majd a szakembereik felmérik ezt! Szakembereiknek 6 év kellett ahhoz, hogy eljussanak arra a szintre, hogy valamit tenni kellene, amely nekünk már anno sikerült pár nap alatt! Ugyanakkor az intézkedés nem jött el csak tervek! Tervek egy esetlegesen elkerülő másik vezetékre!

 

Mindaddig pedig abszolút alkalmatlan válaszokat kell eltűrnünk és elviselnünk!

 

Párat kiemelve:

·       Illegális lakossági rákötések eredményezik a kiáradásokat! Illegális csatlakozással ekkora kiáradást elérni lehetetlen, ahogy lehetetlen ekkora túlnyomást elérni, ha nem túltelített a rendszer!

·       A csatorna hálózat zárt rendszer! Ha az lenne, akkor ugye nem lennének illegális rákötések és nem áradna ki!

·       Rendkívüli időjárások esetében vannak kiáradások! Nálunk ez kéthetente van! S ha Szigetszentmiklóson kéthetente rendkívüli időjárás van, akkor két lehetőség van: Vagy egy katasztrófa sújtotta övezet! Vagy az időjárás korántsem tekinthető rendkívülinek! Ellenben ezzel szeretnék takargatni totális alkalmatlanságukat és hozzá nem értésüket!

 

Összefoglalva, tehát az, hogy a Bucka csatorna egy túltelített így is kiáradó hálózathoz fog csatlakozni szerepelt-e a pályázatban? Ha szerepelt, akkor kérjük annak a nevét, aki jóváhagyta ezt! Ha nem szerepelt, akkor kérjük azon felelős személy megnevezését, aki mind az Uniós szerveket, mind a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot megvezette!

 

Megtisztelő válaszukat

mihamarabb várjuk!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Május 9

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5812492609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása