Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

NYÍLT LEVÉL MAGYARORSZÁG PÁRTJAINAK ÉS PARLAMENTI KÉPVISELŐINEK! *** Nem értem Önöket! ***

2017. május 09. - Buckai Szövetség Egyesület

NYÍLT LEVÉL MAGYARORSZÁG

PÁRTJAINAK ÉS PARLAMENTI

KÉPVISELŐINEK!

*** Nem értem Önöket! ***

Tisztelt Magyarországi Pártok!
Tisztelt Országgyűlési Képviselő Urak és Asszonyok!

Sokat gondolkoztam azon, hogy nyílt levelemet megírjam Önöknek avagy sem, végül mégis úgy döntöttem megteszem, mert nem értem Önöket, őszintén nem!

A sajtó, a média és minden a Lex Csicskától és az egymás utálatától zeng! De Uraim és Hölgyeim! Hol maradunk mi állampolgárok és emberek?

Hol marad az, hogy ha megtalálom életem párját és úgy döntök, hogy családot alapítok, akkor biztos otthont, megélhetést és jövőt biztosíthatok gyermekemnek gyermekeimnek?

Hol van az, hogy ő már nem úgy jön ki az iskolából, hogy adott szakmáról végzettséget szerezve az életben újra kell tanulnia mindent, mert az iskolában nem az életre, hanem a vizsgára nevelnek?

Hol van az, hogy nem leszek olyan szülő vagy nagyszülő valaha, mint az a papa, aki az egyik évben azt mesélte nekem: Elmentek a gyerekek külföldre egy-két évre, de vissza jönnek! Majd rá pár évre szomorúan, hogy: Kicsit tovább maradnak, de majd visszatérnek! S napjainkban könnybe lábadt szemekkel: Már sosem jönnek haza! Uraim és Hölgyeim! Hogy történhetett ez meg?

Ha lesz gyermekem, családom, hogyan mondhatom neki azt, hogy egységnyi munkával, tudással és szorgalommal több és sikeres lesz ebben az országban? Hogy képes lesz arra, hogy házat, kocsit vegyen és nem luxusban, de tisztességesen megéljen? Hogyan lesz neki jövője?

Önök mindig arról beszélnek, mint például idén, hogy magasabbak lettek a bérek! Kegyesen hallgatnak arról, hogy ki finanszírozza mindezt! Mert nem a párt, nem az országgyűlés, nem az állam, hanem a vállalkozók és mindazok, akik már így is hatalmas terhet viselnek! S hogy ezt a vállalkozók viselni tudják kénytelenek árakat emelni, melynek hatására kialakul az a helyzet, hogy eddig 1.000 Ft-ot kerestem és 900 Ft volt a költségem, most 10.000 Ft-ot keresek és 9.000 Ft a költségem jó esetben! De az árérték arány nem változott semmit sem jó esetben! Persze rossz esetben még romlott is!

Amikor nézem a különböző közvetítéseket elgondolkozok! Folyik belőle a súlyos pszichiátria problémákra és üldözési mániára utaló Simicska, Gyurcsány, Soros, gonosz Brüsszel, de nem hallom azt, hogy egyetlen országgyűlési képviselő is lobbizna saját területe mellett és érdekében! Csak nálunk a Kis-Dunai térségnél a saját országgyűlési képviselőnk szájából sosem hallottam a parlamentben, hogy a Gyártelepi felüljáró 20 éves ígéret, hogy a rengeteg új lakó hatására, amely ebbe a körzetbe költözött minden út túlzsúfolt, a térségben a közlekedés élhetetlen lett! Mitöbb a mi képviselőnk, aki a Csepel sziget és térségének egyik képviselője Sopronról és a hűségfalvakról beszélt első beszédében! Hát finoman szólva is azt gondoltam: Tuti eltévedt!

Csak később sikerült neki egy az 1970-es évek óta ígért Kis-Duna kitakarítása mellett felszólalnia, de ahogy olvasta, ahogy mondta, ahogy érvelt abból jól érzékelhető volt, hogy nem, hogy nem gondolta komolyan, de ebből még 2070-ben sem lesz semmi sem!

Tisztelt Képviselő Urak és Hölgyek! Miközben Önök elkárhoztatnak különböző embereket és időket, aközben Magyarországról eltűntek az ország önellátásához szükséges gyárak és üzemek! Nincsenek cukorgyárak, TSZ-ek és nincsenek olyan márkák, mint amilyen régen volt a Rába, a Pannonia, az Ikarus vagy a Csepel. Igaz Ikarus ma is létezik névleg, de már árnyéka sem önmagának! Nem tudom, hogy tudják-e, hogy vannak az országnak olyan helyei, amelyeken a helyzet a kilátástalannál is rosszabb! Nincs munka és nincs meg a fejlődés lehetősége!

Közben itt az Audi, az Opel, a Suzuki és a Mercedes! Persze örülünk nekik, de mi lesz ha egyszer úgy döntenek, hogy kimennek? Éhen fogunk halni? Magyarország miért nem olyan, mint amilyenek a japánok a második világháború után voltak, hogy elmentek és ellestek különböző technológiákat, majd tökéletesre fejlesztették azokat?

Képviselő Urak és Hölgyek! Magyarország politikájában gondolkozó emberek! Az országból a valódi szakemberek hova tűntek? Miért nem látnak jövőt ebben az országban és miért mentek el? Miért van az, hogy ma már egy pályakezdő is dirigál a főnökének visszaélve azzal, hogy nincsen ember? Ha hogy legyen ember a munkáltatóknak el kell viselniük mindent, akár a károkozást, akár a minőségtelenséget, akkor milyen produktumok jönnek ki, milyen lesz ezáltal az ország megítélése és hova vezet ez?

Önök különböző időszakban azt mondták, hogy építenek és építettek! Ha így lenne, a MALÉV még meglenne! Még a nagyon szegény Etiópiának is van légitársasága! Azért ez szégyen nem? Ha építettek volna Budapest a hármas metró vonalán nem ócskaságokkal és életveszélyben járna és közlekedne! Már rég a 4-es metró Bosnyák tér és a Budaörsi virágpiac, az ötös metró pedig a Ráckevei, a Csepeli és Szentendrei HÉV összekötésével közlekedne! Ha építettek volna, akkor a tangazdaságok helyén ma nem futóhomok lenne! Akkor ugyanúgy, ahogy én mikor kicsi voltam napjaink diákjai is ősszel egy hétre szüretelni mehetnének, amely nemcsak élményt adna, de az így szerzett kis pénzecske osztálypénzt gyarapítana, melynek hatására osztálykirándulásban részt venni a szegényebb család gyermekének is lenne!

Tisztelt Politikusok! Önök mindig azt mondják, hogy az emberek nem hisznek Önöknek, nem hisznek Önökben, hogy a politikának sajnos szörnyű a megítélése! Én 2002 óta mióta szavazhatok mindig egy oldalra szavaztam! De az az oldal 2014-ben belém rúgott! S ha ezt nem veszem és áttekintek a másik oldalra, vagy a parlamentbe, hogy ki és mit csinál a pulpituson hát nem a tiszteletre méltó szó jut eszembe! Amit onnan a parlamenti pulpitusról hallok olyanért nekünk kiskorunkba rávertek a szánkra az iskolába és beírtak az ellenőrzőnkbe!

Nem mellesleg Önök egymást sem tisztelik! Képtelenek észérvekkel, gyűlölet és demagógia nélkül leülnie egy asztalhoz kellő tisztelettel! Ha Önök nem tisztelik egymást és nem tisztelnek választópolgárként minket, akkor hogyan várják el, hogy mi tiszteljük Önöket!

Fejlődő és fejlett országokban, ha munka van, akkor munka van! Ha mélyépítés van, akkor mindent kitábláznak és kipapíroznak előre! Tudják azt, hogy egy darabig zaj lesz, kemény munka, de sietnek és dolgoznak rajta éjjel-nappal így tartósan és hamar készen lesz! Magyarországon ugyanez úgy néz ki, hogy egy-két munkás itt-ott lézeng! A harmadik pedig a fent fekszik és sütkérezik a lemezen! Magyarországon ha a munka kellő zajmértéknél magasabb az tuti, hogy feljelentenek és Magyarországon 2 - 3 évente körutat, HÉV és villamos síneket, kisvárosokban a Polgármesteri Hivatal utcáját újítják fel! Hogy lehetséges ez? Nem ezen kellene változtatni egymás tépése helyett?

Minden ember legyen az magyar vagy éljen bármely más országban arra vágyik, hogy alkalmazzák az élni és élni hagyni elvet! Olyan jó lenne, ha ez az ország kreatív, életrevaló keretek között élni és élni hagyva lenne! Persze gyűlöletektől mentesen!

Mert Hölgyeim és Uraim! Két fajta ember van! Jó ember és rossz ember! De sem egyik sem másik nem függ származástól és semmi mástól sem!

Nagyon várok egy olyan erőt, amely képes mindezt felfogni és képes azt is felfogni, hogy a múlt nem egységesen jó és nem egységesen rossz! Ami érték volt, mint hogy az ország képes volt önmagát a lehetőségekhez képest eltartani saját TSZ-eivel régen azt megkellene tartani és újra teremteni, ami pedig nem volt érték, mint például a különböző máig el nem hárított ipari szennyezések azokat pedig helyre kellene hozni, ki kellene takarítani a jövőnk és a jövő nemzedéke érdekében!

Nagyon várok egy olyan erőt, ahol a köztisztviselők megértik, hogy ők a köz szolgálatában vannak és arra hivatottak, hogy adott kérdésben segítsenek rajtunk állampolgárokon és nekünk, ne pedig fölényeskedjenek, hatalmat higgyenek és megalázzanak bennünket!

Magyarország él, Magyarország élni fog! De rajtunk múlik, hogy hogyan!

egy választópolgárként:
Csizek Csaba
Szigetszentmiklós

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2812493217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása