Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Alaptörvény szerint: Mikor kapunk zacskós vizet, mégtöbb köztéri kutat és ingyen vezetékes víz bekötést az iparilag szennyezett területre?

2017. május 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Bár Magyarország Alaptörvénye előírja, hogy mindenkit megillet az egészséges vízhez való jog mégis és mintha ez Magyarországon nem mindenkit, például a Buckaiakat nem illetné meg! Mindannyian tudjuk, hogy Szigetszentmiklós Alsóbucka városrésze egy súlyosan iparilag szennyezett terület, ahol az Önkormányzat „elfelejtette” az ipari szennyezésekről (pl.: galvániszap, kohó salak) vagy a bármire alkalmatlan talajvízről tájékoztatni az ide költözőket, az itt élőket!

 

Azt is mindannyian tudjuk, hogy a Bucka-tó sem lett kitakarítva, csak talajforgatás történt, miközben 4,7 milliárd forintnyi Uniós pénz lett volna arra, hogy valami és itt történjen, a talaj rekultiválódjon és fellélegezhessen!

 

Mivel, tehát nem biztosított az egészséges vízhez való jutás joga, melyet mint írtuk az Alaptörvény rögzít, a vezetékes vízhez való hozzájárulás mértéke csillagászati áron történik, olykor megmagyarázhatatlan ügyletekkel (pl.: valaki már kifizette a csatlakozást, de a víz mégsincs a kertjében és megakarják magyarázni, hogy átnevezés miatt nincsen), ezért joggal merül fel az az igény, hogy biztosítani kell! Mert bár Szigetszentmiklós Önkormányzata mindig azt hiszi, hogy Magyarország törvényei Szigetszentmiklóson, pláne az Önkormányzatra nem érvényesek, de azért mi bízunk benne, hogy ez mégsincs így!

 

Ennek okán úgy gondoljuk a lépés Önöknél van! Az egészséges vizet Önöknek kell biztosítani az itt élők életének és egészségének megóvása érdekében és a súlyos szennyezésekre tekintettel! Hogy ezt lajtos kocsival, további köztéri kutak telepítésével oldják meg leépítések helyett, esetleg mindennap biztosítanak zacskós vizet vagy a vezetékes víz csatlakozás lesz ingyenes ez az Önök döntése, de meglátásunk szerint Önöknek ezt muszáj biztosítani! Éppen ezért várjuk értesítésüket, intézkedésüket, hogy egy olyan súlyosan iparilag szennyezett területen, mint a Bucka ezt hogyan és miként teszik meg!

 

 

 

Megtisztelő válaszukat és

intézkedésüket mihamarabb

várjuk!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Május 9

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr312494135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása