Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

VOLÁNBUSZ-nak: Nem fogjuk hagyni, hogy egy 15 évest jogtalanul és igazságtalanul büntessenek meg!

2017. március 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Volánbusz Zrt!

Tisztelt Békéltető Testület!

Tisztelt Fogyasztóvédelem!

 

 

Immáron nem először fordulunk Önökhöz a VB Kontroll Kft-nél, mint  a Volánbusz Zrt járatainak ellenőrzéséért felelős cégnél nyilvántartott T-1009937-es üggyel kapcsolatban. Az eset amely arról szól, hogy egy diák a Volánbusz Zrt bérletjegypénztárához járul, átadja iratait majd közli milyen távon szeretne bérletet venni! A bérletet a bérletjegypénztáros kiadja és a diák mérhetetlen nyugalommal utazik a szabályosság teljes tudatában! Majd egy napon jön egy ellenőr és közli nem jogosult az utazásra, szabálytalanul teszi, mert a táv nem az otthona és az iskolája, hanem az iskolája és nehéz szociális helyzete okán barátilag, a családot megsajnáló sportolási lehetősége között van.

 

A Volánbusz Zrt azt mondja, hogy 15 évesnek tudni kellett volna az ide vonatkozó jogszabályokat és tudnia kellett volna, hogy a 90 %-os kedvezményes bérletet nem csak az 50 %-os jegyet vehette volna meg! A Volánbusz Zrt álláspontja szerint, tehát a jogszabályok bújása és életszerűtlen mivolta, alkalmazása, értelmezése egy 15 éves dolga, de szerintünk a sportolás, az Iliász és Odüsszeia, az Ókori történelem, a halmaz elmélet és egyenletek miben létének ismerete, mélyebb fokú elsajátítása egy 15 éves dolga és nem ez! Ellenben, aki a Volánbusz Zrt alkalmazottja, bérletjegypénztárosa annak tisztában kell lennie ezzel a jogszabállyal, amikor a bérleteket kiadja! S amikor a kezébe adják az okmányokat, akkor látnia kellett, hogy diák jogosult-e igénybe venni ezt a kedvezményt avagy se! Meglátásunk szerint tehát nem a diák, hanem a bérletjegypénztáros vétkezett! Ha nem nézte át az iratokat, amit a kezébe nyomtak, akkor figyelmetlen volt és súlyos gondatlanságot követett el, de ha átnézte és tudta, hogy jogtalan, akkor szánt szándékos megtévesztésről, nyereség vágyról és károkozásról kell beszélnünk!

 

Éppen ezért a fenti büntetés jogosságát nem ismerjük el! A büntetéssel kapcsolatos minden terhelést mi átvállalunk! A Volánbusz Zrt, tehát innentől kezdve nem a diákkal, hanem velünk, a Buckai Szövetség Egyesülettel áll szembe, mert mi semmilyen formában nem hagyjuk, hogy ő ezt a jogtalan bírságot kifizesse! Ha kell mi fizetjük ki, de álláspontunk szerint itt nem kell fizetni, hiszen bármennyire is tiszteljük a Volánbusz Zrt-t más téren és működtünk, működünk vele együtt álláspontunk és meggyőződésünk szerint itt a mulasztást, vétséget, hibát a Volánbusz Zrt követte el, illetve annak bérlet-jegypénztáros munkatársa!

 

Az ügyben hajlandóak vagyunk bíróság, fogyasztóvédelem, békéltető testület és minden elé menni, de az ügy jogosságát vitatjuk és a 15 éves diák családjával együtt nem ismerjük el, nem tartjuk valós tartozásnak, hiszen a cselekmény és következménye nem a diáknak, hanem a Volánbusznak róható fel!

 

Felkérjük éppen ezért a VB Kontroll Kft-t, hogy jogosulatlan bírságok, csekkek küldözgetése helyett nyilatkozzon arról, hogy mely fórum előtt hajlandó velünk találkozni és mely független plénium előtt hajlandó érvelését a miénkkel ütköztetni!

 

Mégegyszer kijelentjük a T-1009937-es bírság jogosságát, jogszerűségét az ügy teljes körű ismeretében vitatjuk és nem ismerjük el, mivel a Volánbusz Zrt-nek felróható cselekménynek tekintjük!

 

Bízunk abban, hogy az ügyet végre megfelelő mederbe terelve megtudjuk oldani és megnyugtatóan! Továbbá bízunk abban is, mint Szigetszentmiklós legnagyobb, leghangosabb és legaktívabb társadalmi és érdekvédelmi szervezete, amely heti több, mint 20 - 26 ezer főt meghaladó olvasó közönséggel rendelkezik, hogy  a Volánbusszal ezt az ügyet is sikerült együtt és megfelelő mederbe terelni! Bízunk benne, mert már annyi közös sikerünk volt, beleértve többek között a Szigetszentmiklósi Boglya járatot, amely a mi terveink, kérelmünk, rajzaink, fényképeink és indoklásunk szerint 2009-ben készült. Bízunk benne, mert már annyi ügyet sikerült megfelelő mederbe terelni! Tisztában vagyunk azzal, hogy  a Volánbusz képes és hajlandó egyes dolgokat hosszú utána járással elfogadni, elismerni és a lakosság, az utazó közönség igénye szerint tenni! Kérjük, hogy ne ez az ügy legyen az ami megcáfolja az eddigi tapasztalatokat!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Március 22

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9312361049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása