Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Költségvetés 2016 - Tovább folytatódik a rossz tendencia - 1. rész a Sas utcai óvoda

2017. január 31. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület megkezdte a Szigetszentmiklósi Önkormányzat 2017. évi költségvetésének elemzését. S ennek tekintetében a korábbi évek legkritikusabb pontjaira tért ki, melyből talán a legszégyenletesebb a Sas utcai
Óvoda ügye.

A Sas utcai óvoda 2008 óta szerepel a mindenkori költségvetésbe, mint Önkormányzati óvodának látszó valójában bérelt óvoda éves részlete. Sajnos ez a tétel mintegy 51.394 e Ft-tal szerepel a 2017-es évi költségvetési tervben is, mint ez évi bérlet!

Fontos tudni a Sas utcai óvodáról, hogy egy Euro alapú bérleti díj, melyet a SZILMO Kft-nek fizetünk meg! A kezdeti beruházáshoz pedig 2014-ben további foglalkozási szobákat építettek!

Az óvoda után 2016 december 31-ig 314.842 e Ft-ot fizetett ki az Önkormányzata bérbeadó felé és a 2017-es évi 51.394 e Ft-tal együtt a szerződés szerint 2023-ig további 359.758 e Ft-ot tervez még kifizetni. 2023-ra a beruházás végére az összes kifizetett bérleti díj 674 millió 600 ezer forintot fog kitenni! Ehhez jön hozzá az árfolyam különbözeti díj és az eszköz karbantartási díj! S ennek ellenére sem fog az óvoda az önkormányzat tulajdonába kerülni, tehát ennyi pénz kifizetése után 2023-ban sem lesz a miénk!

Ezt a tételt a helyi magát ellenzéknek nevező kollaboráns tömörülés teljes mértékben rendben lévőnek találja, miközben 2015-ben a kérdés felkeltette az ATV érdeklődését és figyelmét is!

Pláne miután utána jártunk, hogy hol és mennyibe kerül egy óvoda:

DABAS-Bóbita óvoda:

Beruházás: 2009

6 foglalkoztatási szobás + sószoba + fejlesztő szoba + udvar és játszótér + multifunkciós egybenyitható közösségi tér + környezeti demonstrációs foglalkoztató.

Beruházási érték: 391.437.720 Ft.

Kerekegyháza Erdő utca – Park utca sarok:

Beruházás: 2012

3 foglalkoztatási szobás

Beruházási érték: 200.000.000 Ft.

Bőcs:

5 foglalkoztatási szobás

Beruházási érték: 300.000.000 Ft.

A fentiek alapján jól látható, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzata 2023-ig két óvoda árát fizeti ki egy olyan óvodáért, amely sosem lesz a miénk! Sajnos ilyen és ehhez hasonló tételek járulnak hozzá ahhoz, hogy Szigetszentmiklóson, mint Pest megye 4. leggazdagabb városában sosincs pénz! Mert ha van azt horribilis áru bérleti díjakra költi többek között!

A költségvetés ezen részének adatait a 2017. évi költségvetés tervezet 47. és 48. oldaláról vettük, ahol is a 14-es soron fut!

Meglátásunk szerint óvodával csak úgy szabad foglalkozni, ha és amennyiben az a miénk!

A történethez egyébként hozzátartozik az a városi legenda is, mely szerint a vállalkozó a kezdeti óvoda építésnél a bérleti díj vonatkozásában több évi előleget kapott, hogy a főbérlő az óvodát megtudja építeni és legyen mit bérelni! Hogy ez a legenda megerősödjön vagy megcáfolódjon a tavalyi évben közérdekű adatigényléssel e vonatkozásban elszámolási adatokat kértünk, melyeket azóta sem kaptunk meg, így a legenda valóságtartalmát az előlegek vonatkozásában nem lehet tisztába tenni!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5912172250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása