Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Párbeszédre hívunk olyanokat, akik céljainkkal egyetértenek, de kommunikációnkkal nem vagy semmivel sem!

2017. január 31. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület komoly, egyben kockázatos vállalásba vágta a fejszéjét! Olyan embereket hívunk fórumra és párbeszédre, akik valamilyen indokból egyet értenek céljainkkal, de nem értenek egyet kommunikációnkkal! Továbbá olyanokat, akik semmilyen téren sem értenek velünk egyet, de azt kulturáltan és normális keretek között megtudják beszélni!

 

Az egyesület 2009-es bejegyzése és szereplőinek 2008-as szereplése óta számtalan tevékenységben és kezdeményezésben vett részt! Ezek egy része sikeres volt, más része nem! Számtalan ember azt vizsgálná miben és hogyan volt sikeres, mi azonban azt vizsgáljuk, hogy jó szándékunk ellenére miben és hol hibáztunk! Pontosan azért és pontosan úgy, hogy ne kövessük el újra és ugyanazokat, illetve kinőjünk berögződéseket, általánosan tőlünk kiszámítható reakciókat!  A kiszámítható reakciók ugyanis pontosan jók arra, hogy mindazok, akik a Bucka és Szigetszentmiklós fejlődésében nem érdekeltek provokációs küszöböket használjanak, provokáljanak minket! Provokációkkal ugyanis ellehet venni a kezdeményezések élét!

 

Az a kommunikációs szint, amelyet mi elértünk fokozatosan alakult ki! De ahogy a becsapásokat, az álnokságokat, a segítések helyetti ármánykodásokat tapasztaltuk egyre és egyre keményebbek lettek! Tisztában vagyunk azzal, hogy haraggal nem lehet valamiért küzdeni! De sokaknak azzal is tisztában kell lennie, hogy mindazokért a körülményekért, amelyek szülőföldünkön a Buckában kialakultak és különböző beruházások révén súlyosbodtak, valamint amilyen intézkedések és állapotok Szigetszentmiklóson vannak nem lehet nem haragudni! És nyilvánvalóan haragszunk azokra, akiknek ezeket az állapotokat köszönhetjük! Legyenek azok a többségi vagy álellenzéki tagok!

 

Ennek ellenére mindenkit párbeszédre hívunk, akik nem demagógiával, felsőbb rendűséggel, légből kapott dolgokkal szeretnének kommunikálni, hiszen mi sem vagyunk felsőbb rendűek és sosem felejtjük el azt, hogy honnan jöttünk, mit értünk el és mit szeretnénk elérni!

 

Egymás tiszteletben tartásával szívesen válaszolunk azokra a kérdésekre, amelyek akár a legkényesebbek is lehetnek! E tekintetben akár arra is, hogy a Kéktó megmentéséhez hogyan jött be a gárda annak ellenére, hogy társadalmi értelemben és sok minden téren az egyesület elnöksége más értékeket vall! Ezt pedig többször is bizonyította.

 

Beszélhetünk arról, hogy miért állunk úgy ahogy az Önkormányzathoz vagy a magát ellenzéknek nevező tömörülésez! Mi váltotta ki és miben, milyen formában tudnánk megenyhülni, s ha nem is megbocsátani, de együttműködni!

 

Megbeszélhetjük, hogy mi közünk a közlekedéshez vagy más szakterületekhez! Mi motivál és mi hajt bennünket! Az egyesület névsorát azonban nem fogjuk kiadni csak megfelelő helyeken! Fontosnak tartjuk, hogy azok jelenjenek meg csapatunkból a nyilvánosság előtt is, akik önmagukat is felkészültnek érzik erre a területre! Úgy látjuk, hogy ebben hamarosan bejelentést tehetünk és újabb arc, vagy arcok léphetnek elő a Szövetség hátsó műhelyeiből!

 

Tanultunk ugyanis abból, hogy kiadjuk saját névsorunkat! Korábban a meghatározó 2013-as robbanásszerű változások, a nyolcak kilépése előtt számtalan formában zaklatták és próbálták kirobbantani tagjainkat! Ez 2013-ban bizonyos jelenségeknek, akkor számunkra értelmezhetetlen, de azóta értelmezett eseményeknek köszönhetően a nyolcak kilépésével részben sikerült is.

 

Átgondoltuk és sokáig szerveződtünk, hogy céljaink teljesülése érdekében a hasonló eseményeket a jövőben elkerüljük! A válságot, ahogy Önök is láthatták sikerült túl élnünk és megmutatnunk értékeket, akár a Bucka csatorna, Bucka-tó kiállással 2014-ben és azóta is, akár a Bucka csatorna és vízkárosultak melletti kiállással 2015-ben és azóta is, akár a Csepeli HÉV megmentésével kapcsolatban 2016-ban és azóta is sok más küzdelmünk és harcunk mellett!

 

Miközben rosszakaróink önmagukat sztárolva degradálnak le bennünket vagy próbálnak leírt és egyértelműen értelmezhető dolgokat másként bemutatni, aközben úgy gondoljuk és úgy véljük a párbeszédre mindig és minden formában nyitottak vagyunk!

 

Büszkék vagyunk arra továbbá, hogy korábbiakban tagjaink sorában tudhattunk olyan személyeket, mint például Benkovits Cecília az összefogás frakció mai pénzügyi bizottsági delegált tagja, az Együtt Szigetszentmiklós egyik prominens vezetője, aki képes önálló társadalmi kezdeményezésekre is. Büszkék vagyunk Nagy Sándorra, Nagy Veronika Zsuzsannára, akikre a mi időnkben, amíg tagjaink voltak segítségünkre voltak számtalan pozitív és társadalmi kezdeményezésekben, s bárhol is segítenek, ha segítenek biztosan számíthat bárki aktív részvételükre! Büszkék vagyunk Suha Sándorra is, aki egy-két ötletével régen az egyesület munkáját segítette, ma pedig oktatóként, műhelyvezetőként segíti a jövő nemzedékét egy középiskolában. Büszkék vagyunk Brogyay József vállalkozóra, aki sem akkor, sem azóta nem rejti véka alá térségünkben kialakult véleményét! Ahogy büszkék vagyunk egykori alelnökünkre Keller Istvánnéra is, aki kedvessége mellett a nyugdíjas klubbal gyönyörű táncokat lejtet és képes volt e téren közösséget teremteni!

 

De büszkeségünk mellett ők 2013-ig voltak tagjaink! Egy akkor 24 főből álló csapatot hagytak ott! A csapat azóta újjászerveződött! Egyesek elmentek, mások pedig jöttek és a működést más pillérekre helyeztük, amibe ők a kilépett tagok már nem láthattak bele! Így véleményük ma már a Szövetségről ugyanolyannak tekinthető mint bármely más lakóé vagy Szövetségen kívüli személyé!

 

Visszatérve a párbeszédre ezek lehetnek nyilvánosak a Szövetség oldalán, lehetnek privátban, ha úgy kényelmesebb és lehetnek kamerák előtt is, ha valaki úgy szeretne nekünk kérdéseket feltenni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök                                                                                                  

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2312170352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása