Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Költségvetési elemzésbe kezdünk! - BEVEZETÉS

2017. január 31. - Buckai Szövetség Egyesület

Nagyon sok településen, gazdálkodási és civil szervezetben a költségvetési, elszámolási időszakot élik nagyon sokan, melyben a Buckai Szövetség Egyesület is érintett! Ez nemcsak abban mutatkozik meg, hogy a tavaszi időszakban leterheltebbek vagyunk, de abban is, hogy mi is belekezdünk a költségvetés, a Szigetszentmiklósi, a Buckai költségvetés áttekintésébe és elemzésébe!

 

E tekintetben, mi közgazdászként nézzük meg a számokat, azokat leelemezve és Hamingway egy gondolatát követve, mely szerint a terv semmi, a tervezés minden!

 

Hogy pontosan ez mit is jelent azt az elkövetkezendő cikkekben ismerhetik meg! De mi azt fogjuk elemezni, hogy Szigetszentmiklós, mint Pest megye egyes statisztikai adatok szerint negyedik leggazdagabb városa erősforrásait hogyan használja fel, milyen pályázati és előremutatási dolgokkal számol és hogy ez az év, amely előttünk áll számaiban, terveiben és mindenében az előzőtől, az előző 10-től vagy az előző 27-től miben tér el! Mennyire mutat előre vagy mennyire követi az eddigi tendenciát, amely eddig is és sehova se, csak értékvesztésekhez vezetet!

 

A költségvetésnek mindemellett természetesen nagy jelentősége van! Mindig csodájára jártunk kis és szegény településeknek, hogy ők hogy oldják meg és szűkös lehetőségeik ellenére hogyan épülnek, hogyan szépülnek! De a költségvetést nem szabad túldimenzionálni sem! A tartalék keretek hatására vagy rendkívüli események hatására változhatnak a keretek és a tartalékok mértéke is nagy mozgásteret ad. A költségvetés éppen ezért nem jó másra, mint az Önkormányzat szándék nyilatkozatára, amely sok mindent elárul, de leginkább azt, hogy az adott vezetés merre tart!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök                                                                                                  

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7412170388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása