Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Konstruktív megbeszélést folytattunk Szigetszentmiklós város jegyzőjével

2017. január 30. - Buckai Szövetség Egyesület

Konstruktív megbeszélést tudtunk folytatni a mai napra meghirdetett találkozónkon Dr. Matus-Borók Dórával, Szigetszentmiklós város jegyzőjével.

Mielőtt bárki megijedne mi a konstruktív szó alatt annak valódi tartalmát és jelentését értjük, nem úgy, mint mondjuk a városi álellenzéki, kollaboráns szakmaiságot hirdető szakmaiatlan tömörülése.

Találkozásunk fő témája Szigetszentmiklós város Önkormányzatának működése és törvényessége!

Tudni kell, hogy Szigetszentmiklós városában, ha bárki felhívja az Önkormányzatot az első szűrő amivel találkozik az a porta! Ott egy 70. életévét betöltött hölgyike úgy döntött, hogy akkora hatalmat kapott, hogy majd ő eldönti, hogy kinek az ügye fontos és kinek az ügye nem fontos! Akié fontos annak ügyintézőt kapcsol, akinek pedig szerinte nem fontos arra rácsapja a telefont! Kértük, hogy ilyen ne legyen!

Sajnos Szigetszentmiklós városának ma rettenetes a vezetése! Erről természetesen a jegyző nem tehet! Kértük azt, hogy ha már ez így van és a döntéshozók csak rossz döntéseket tudnak hozni, akkor legalább az Önkormányzat dolgozói, legalább az emberséges hozzáállással, szakmai felkészüléssel és alátámasztásal segítsenek! Ma ugyanis ez nem így van! Ügy gazdák nem tudnak válaszolni az ügyekkel kapcsolatos alapvető kérdésekre! Erre példaként mondjuk a Bucka csatorna ügye! Szentirmai Lenke a Bucka busz közlekedéséről, amely érintett volt a Bucka csatornában nem tudott semmit sem! Ahogy nem tudott egyetlen kérdésre se értelmesen válaszolni a témával kapcsolatban sem!

Kértük azt, hogy történjen változás az adóügyosztály tekintetében is! Itt az egyesület elnöke nemcsak társadalmi szervezeti vezetői minősítésében, hanem könyvelői minősítésében is felszólalt. Kifejtettük, hogy nem lehet úgy vállalkozóknak Szigetszentmiklóst ajánlani, ha az adóügyosztályon beadott bevallások folyamatosan eltűnnek! Ugyanazon cég ugyanazon évi ugyanolyan bevallását több cég esetében éltük meg, hogy 5-ször kellett leadnunk mire sikerült egyszer feldolgozni! És mindmegannyiszor bírsággal fenyegettek! Felelős érdekvédőkként és az egyesület vezetője felelős könyvelőként, akire egyes emberek, vállalkozások rábízzák pénzügyeiket nem ajánlhatunk olyan helyeket, ahol az adóügyosztályok az adóügyeket nem kezelik rendben, káosz van és ebből az adózónak kára lehet! Kértük, hogy ebbe javuljanak!

Kértük továbbá, hogy a különböző válaszlevelek esetében válaszoljanak a kérdésre! Ha például megkérdezzük valakitől milyen az idő és ő azt válaszolja, hogy a nagymamának megrepedt a bokája, akkor ő valóban mondott valamit, de a kérdésre nem válaszolt! Mégpedig egyáltalán nem!

Kifejtettük, hogy a válaszok, ha írnak azok legalább legyenek igazak és ne mondjanak ellent saját dokumentumaiknak! Mert ez alapján két dolog feltételezhető: Vagy ők nem olvasták el saját dokumentumaikat, vagy rólunk feltételezik azt, hogy ezt nem tettük meg! Mind a kettő problémás így kértük, hogy ilyen ne legyen! Példaként a Kéktó projektet hoztuk elő! Ott azt mondták és azt írták szó sincs sóbarlangról, beépítésről és elpusztításról csakhogy a tervben, a saját dokumentumaikban ez és így szerepel! Így tehát amit írtak nem igaz!

Beszéltünk arról, hogy mivel a jegyző feladata az, hogy ő törvényesség őre ügyeljen arra, hogy bizonyos dolgok ne csak látszólag legyenek törvényesek, hanem akkor is, amikor megbirizgáljuk az ügyet! A jegyző asszony és munkatársai azt mondták nincsenek ilyenek, de szerintünk igenis vannak! Mi feltudunk sorolni jópár ügyet, melyet a legkevesebb az, hogy aggályosnak tartunk!

Felkértük arra jegyző asszonyt, hogy ha valamiben nem tudnak segíteni, akkor mondják ki nyíltan! Ne keltsenek illúziót és hamis reményeket! Ne hitegessenek embereket, majd hagyják cserben őket! Erre a Buckai vízkárosultak ügyét hoztuk fel példaként, ahol mindegyiket hitegették, majd cserben hagyták őket! Szociális támogatást adtak és szociális alapon, amely a Bucka csatornával nem összefüggő, mégis azzal alázták meg őket, hogy pénzt adtak! Ugyanakkor azt elfelejtették, hogy az egyének nem pénzt kértek, hanem azt, amit kifizettek, de nem hozták el!

Kifejtettük, hogy gyalázatosnak tartjuk azt az eseményt, amelyet először mi sem hittünk el, de mikor jobban megnéztük az esetet azt kell mondjuk, hogy szerintünk igaz lehet! E szerint Önkormányzati vezetők kerestek fel egy 84 éves mamát, akinek a telke és az ingatlanjai kellenének! Megkérdezték tőle, hogy mikor szándékozik átköltözni a túlvilágra! A jegyző asszony ezen a felvetésen megdöbbent! Kifejtette, hogy elképzelhetetlennek tartja azt, hogy munkatársai ilyet tegyenek! Mi azonban szeretnénk, ha ilyen soha többé nem történne meg! A néni esetében egyébként a csatorna kivitelezés során „véletlenül” elvágták a háza tövében az utcai vezetékes víz csövét! Olyannyira sikerült telibe találni, hogy a kiáramló nyomás miatt a vízsugár a cserepeket mosta! Ezt követően nyitva hagyták a házfal tövében ásott utcai árkot hetekre és esőben, hogy a ház repedjen meg! Sikeresen tették, mert valóban megrepedt! A mama elbeszélése szerint amikor megkérdezte a munkásokat, hogy miért tették ezt, akkor azt mondták, hogy Önkormányzat felső vezetői utasításra! A történet, amit a néni elmesélt nekünk döbbenetes!

Megkérdeztük azt is, hogy a Bucka-tó ki nem takarítását bizonyító képekre, pendrive-ra mellyel több, mint egy évig rendelkeztek miért nem reagáltak és miért nem közölték le! Miért viselkedtek pökhendien ebben a kérdésben? Azért, mert tisztában vannak vele hogy sosem történt meg?

Továbbra is kértük Kaló Éva kirúgását! Meglátásunk szerint az osztályvezető asszony függetlenül attól, hogy mi szeretjük-e vagy se felkészületlen, szakmaiatlan és a térképet se ismeri! Minden egyes előterjesztés amire a neve rákerül hibás és messze menő tárgyi tévedésektől, súlyos szakmai hibáktól hemzseg! "Áldásos" tevékenységének köszönhető, ahogy mi látjuk és mi tudjuk, hogy a Bucka csatorna második fordulós pályázatát 13-szor dobták vissza!

A Bucka csatorna károkozásait és számtalan egyéb kárt és egyedi esetet elmesélve arra kértük jegyző asszonyt, hogy ilyen ne legyen! Továbbá ne kelljen rettegni a munkatársaknak egymástól, hogy ha véletlenül egy félre érthető mondatot mondanak, akkor talpa kaparva 70 éves rossz indulatú, a Bucka szégyeneként ismert portás rohan a Polgármesterhez, hogy elárulja őket! Nem jó és nem csapatépítő!

Jegyző asszony megígérte, hogy a következő csapatépítő tréningen felfogja vetni a kérdéseket és törekszik arra, hogy a lakosság az önkormányzat berkein belül segítségre leljen, ne pedig csalódottan és dühösen hagyja el! Meglátása szerint nincs lakosság alapú diszkrimináció, amelyet mi a Buckaiak kapcsán ismét felvetettünk, melyről mi úgy gondoljuk, hogy Szigetszentmiklóson van és létezik, még ha manapság csökkenő mértékben és mintha javulás látszana ebben a kérdésben!

A megbeszélést mi érdeminek tekintjük, de hogy lesz-e foganatja azt a jövő fogja bebizonyítani!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök                                                                                                  

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1712169364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása