Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Zsák utca gyártások és betelepítések után: Vajon most hogy lesz?

2017. január 27. - Buckai Szövetség Egyesület

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő és elkergetendő Polgármester Úr!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszter Úr!

 

 

Az emberek, ahogy járnak-kelnek Magyarország különböző településein és területein sok-sok mindent vesznek észre! Általában azt, hogy különböző szinteken, különböző módokon és saját hagyományaikat is figyelembe véve fejlődésre, épülésre, gyarapodásra, szépülésre törekednek ezeken a településeken! Továbbá azt, hogy ha a település belterületébe új területeket vonnak be, akkor először utak, járdák és összközművek elhelyezésével kezdenek! Ezt követi a különböző intézmények és szolgáltatások elhelyezési lehetősége. S csak ezután jöhetnek a parcellázások, s a fennálló feltételekkel az ide költöző, s majdan itt élő emberek! Általában a települések, melyek felelős vezetéssel vannak megáldva ilyenek!...

 

Szigetszentmiklós azonban nem ilyen! Részben talán, mert nincsen felelős vezetése, amely 1990 óta nemcsak ígérgetne, ráadásul mindig és ugyanazt, hanem teljesítene is! Teljesítene és végre valamit, amit jónak is lehet nevezni a Bucka-tó ki nem takarítása, a Bucka csatorna rombolása és tombolása, vagy a Határ úti fekália áradat után, hogy csak pár szörnyűséget említsünk!

 

Szigetszentmiklóson nincsenek előkészítések, ésszerűségek vagy végig gondolások! Szigetszentmiklóson és főként a Buckában nem voltak mások, mint betelepítések és parcellázások! Parcellázások feltételek kialakítása, így utak, járdák, csapadékvíz elvezetése vagy súlyos ipari szennyezések eltávolítása nélkül. Így a már akkor is fennálló problémák nem, hogy meg nem oldódtak, hanem az Önkormányzat hibájából, az építési osztály máig megmagyarázhatatlan tevékenységéből kifolyólag az eddigi rossz állapot átcsapott katasztrofálisra! Sőt már-már kezelhetetlenül megoldhatatlanra!

 

S miközben városunk valaha volt legrosszabb vezetése, s várospusztító közössége a kissé gyengébb képességű diákokhoz hasonlóan azért elvárja, mitöbb kiemelten elvárja az érdemtelen dicséretet, aközben például a Buckában az alapvető feltételek biztosítását mellőző betelepítésnek köszönhetően utcák veszítették el az összekötetéseket! Olyannyira, hogy számtalan átjárható utcából zsák utca, a Buckából, pedig a zsák utcák fővárosa lett! Így míg régen bár dimbes-dombos, homokos vagy sáros volt a terület, de könnyen elérhetőek voltak egyes részek, addig most  ha valamit meg is lehet közelíteni, akkor csak és kizárólag hatalmas kerülőkkel! Más helyeken azonban olyan szűk minden, hogy normális megközelíthetőség helyett csak a bosszúság marad!

 

Mindennek ellenére bár a Szigetszentmiklósi Önkormányzat saját meglátásunk szerint súlyos felelősségét nem beismerni akarja, hanem minden felelősségét a lakosságra keni és áthárítani! Ahogy látjuk arra törekszik, hogy miután tönkre tett azzal egyes embereket, hogy zsákutcájukból nem vagy csak alig-alig tudnak kikecmeregni és nagy nehezen, pláne ha idősek és betegek, gyalogosokat az egyirányúsítással a halálba kíván taszítani, hiszen az egyirányúsított járdátlan utak mentén a sebesség fokozódik, azután a kisajátítások után egyes embereknek, pláne akiknek ingatlana osztatlan közös tulajdonban van lábtörlőnyi területen kellene élnie. Meglátásunk szerint  ebből nem lesz és nem lehet semmi sem!

 

 Persze a Buckát elkerülő gyorsforgalmi útról, a Bucka közlekedésének helyreállításáról, területének Kispesti részekhez hasonló lakóövezetté nyilvánításáról mélyen hallgat! Talán azért, mert mi javasoltuk, talán azért mert nem is érti és nem fogja fel, hogy mit tett a feltételek biztosítása nélküli betelepítésekkel, zsákutcagyártásokkal, a szennyezési mértékek elhallgatásával, ezáltal emberek egészségének veszélyeztetésével. De mi mégis feltesszük a kérdést:

 

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

 

Mikor fogják megnevezni és felelősségre vonni azokat, akik a feltételek nélküli betelepítésekért, például az építési osztályuk részéről meglátásunk szerint felelősséggel tartoznak? Mikor fogják kártalanítani azokat az ingatlantulajdonosokat, akiket zsákutca gyártási programjuk révén ellehetetlenítettek és megkárosítottak? Hogyan és milyen formában szándékoznak anyagilag ellentételezni ingatlanérték csökkenésüket, amelyet meglátásunk szerint az Önök bűnös tevékenységének köszönhetnek? Milyen formában és hogy fizetnek kártérítést a kialakult, Önöknek felróható károkért, a Bucka csatorna rombolásáért, a Bucka-tó ki nem takarításáért a Bucka lakosságának? Hogyan szándékoznak kártalanítani olyan embereket, akiket osztatlan közös tulajdon tulajdonosaiként lábtörlőkre élésre kényszerítenének? Biztosítják nekik a Hollói utcai ingatlan árképzéseket? Biztosítják azokat az árakat, amelyet egy képviselő édesanyjának ingatlan vételekor tettek meg?

 

S nem gondolják-e, hogy le kellene mondaniuk ennyi alkalmatlanság és károkozás mellett, hogy átadják bármilyen színű, de Szigetszentmiklósért tenni akaró és tudó a várost valóban szerető embereknek a városvezetési lehetőséget! Akkor talán nem kellene elviselnünk, hogy olyan közlekedési szakértője van a városnak, aki meglátásunk szerint biztos sok mindenhez ért, de a közlekedéshez mindenbizonnyal nem, máskülönben nem kellene a Bucka buszon nyomorognunk. Nem kellene térképhez sem értő osztályvezetőket nézegetnünk, vagy olyan portásokat, akik majd eldöntik, hogy fontos-e a kérdése avagy nem fontos a kérdése egyes lakónak, s aki eszerint kapcsol valakit vagy csapja rá telefont arra, aki semmi mást nem tesz csak segítséget kér ahogy mi hallottuk.

 

Lemondásukkal talán lehetőség nyílik a Buckai vízkárosultakat, akiket meglátásunk szerint Önök károsítottak meg és hagytak cserben kártalanítani és eddigi befizetéseikért a vízóraknájukba a semmi helyett végre vízórát rakni, a városban pedig a közkutakat megóvni és megvédeni!

 

Így hát nagyon várjuk, hogy mi lesz és hogy lesz! Szigetszentmiklósi Önkormányzat és borzalmas vezetése ezek után vajon hogy lesz? Mit tesz? Elmegy végre és a sok borzalomnak is vége lesz? Vagy még el kell tűrnünk további ok – okozati összefüggéseket nélkülöző szörnyűségeket?

 

Megtisztelő

és mellébeszélésektől mentes válaszukat mihamarabb várjuk!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Január 27

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7412161475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása