Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Paranoiás képviselőkről kaptunk jelentést

2017. január 07. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklósi lakótársak kerestek fel bennünket, hogy olyan felületeken, amelyeket mi nem érünk el egyes képviselők részéről a paranoia terjedt el ráadásul állítólag miattunk!

Számunka ez teljes mértékben érthetetlen! Megértjük persze azt, hogy mivel most már fogjuk a testületet és kielemezzük minden döntésüket ez számukra valami szörnyű, hiszen nem szeretik az ilyen cselekményeket!

Rávilágít ugyanis arra, hogy tetteik kommunikációjukat nem fedi! Sőt! Azzal nagyon gyakran ellentétes!

Vegyünk egy csapatot! Ez a csapat azt kommunikálja magáról, hogy szakmai és megfontolt döntéseket hoz. Ugyanakkor elfogadta a 2016-os költségvetést, a közlekedési koncepciót elolvasás, átelemzés és tartalmi átolvasás nélkül, nem emel szót sem a Bucka-tó kérdésében, sem egyéb irracionális felvetések ellen és elfogadja, hogy a városban köztéri kamera tízszeres áron legyen! Ez mennyire átfontolt? Ez mennyire szakmai? Mennyire szolgálja egy város érdekeit, ez esetben Szigetszentmiklós érdekeit? S, ha azt mondjuk, hogy ez a csapat a legkevésbé sem felkészült, legkevésbé sem szakmai akkor ugye ők nagyon haragudva azt mondják csúnyák vagyunk és rágalmazunk! Az már nem számít, hogy minden egyes szót lehet bizonyítani!

Az is furcsa Szigetszentmiklós közéletében, hogy egyesek arról beszélnek, hogy csapatot építenek, jót akarnak és jóért küzdenek! De közben képviselőként és csapatként még a saját embereiket sem becsülik meg! Úgy beszélnek velük, ahogy intelligens emberek nem beszélnek egyetlen emberrel sem és olyan utasításokat adnak nekik, amelyek azt bizonyítják, hogy saját csapattagjaikat még felnőttnek sem nézik. (Ne állj szóba azzal, ne állj szóba ezzel!)

Gondoljanak bele abba, hogy Önöknek problémájuk van! Különböző formában, de mindenkitől segítséget kérnek és reménykednek, hogy tényleg segítenek! Felvetik a testület előtt a problémájukat! Beszélnek róla, de a kérdés egy tapottat sem megy előre! Majd miután jól kitárgyalták és nem történt semmi se oda mennek Önökhöz és azt mondják: Ennyit segíthettem! Feltesszük a kérdést! Kaptak segítséget? Pláne, hogy ugyanott tartanak, mint előtte!

Szigetszentmiklós speciális város! Speciális város, mert rengeteg az új lakója! Ezek az új lakók olyanok, mint az újszülöttek! Bármilyen hír és bármilyen ígéret új nekik! Éppen ezért elhisznek olyan ígéreteket, amelyek 1990 óta minden választáson elhangzanak, de sosem teljesülnek! Szegények azt hiszik, hogy akik megígérik azok azt meg is akarják valósítani! Csak azt nem tudják, hogy ezek az emberek húszon éve ígérik és ha bármikor is komolyan gondolták volna már megtudták volna tenni! Így pedig teljesen hiteltelenek ígéreteik!

Mint oly sokszor az eddigi években és időszakokban azok a csapatok, akik egyes város és lakosság ellenes vagy ésszerűtlen tevékenységükkel általunk reflektorfényt kapnak, ahogy láthatták már ebben az évben is azzal védekeztek, hogy mi nem vagyunk mások, mint örültek! Ezzel egyetlen kifejezéssel azt gondolták, hogy ellehet fedni tetteiket és nem kell válaszolni a felvetett kérdésekre, s a problémák is megoldatlanul maradhatnak!

Minket azonban az, hogy város és lakosság pusztító emberek fogyatékosnak titulálnak a legkevésbé sem érdekel! Az érdekel, hogy mit tesznek! Ha jó akkor elismerjük, ha rossz akkor meg nem!

Sokan persze azt mondják, hogy mi milyen alapon alapon döntjük el, hogy mi jó és mi nem! Mit képzelünk mi magunkról! De egy-két példa alapján érteni fogják!

Vegyük a Határ úti fekália áradatot! 6 éve mondjuk, hogy el kell hárítani és hat éve mondjuk milyen megoldásokkal lehet élni! 6 éve azt mondták, hogy ne szóljunk bele, mert nem értünk hozzá! Majd a szakemberek! 6 évvel később azt csinálják, amit mi mondtunk el!

De ugyanebben a témában gondolkozzunk el azon, hogy hoznak egy olyan döntést, amely ennek a fertőáradatnak felszámolását elodázza, akkor az jó nekünk vagy sem? Józan paraszti ésszel eldönthető, hogy nem!

Ha hoznak egy olyan döntést, hogy a Szabacsi napra 14 milliót költenek, de egy zebrát ami ugyanennyibe kerülne és sok emberen segítene nem hoznak el, akkor ugye érthető ha azt mondjuk rossz döntés született? Szintén nem kell más csak józan paraszti ész!

Ha pedig belemegyünk abba, hogy két óvoda áráért Euró alapon bérlünk egy óvodát, amely 15 év bérleti díj elteltével + árfolyamkülönbséggel sem lesz a miénk és ez nem gazdaságos nekünk, árt a városnak és költségvetésének is, akkor azért racionálisan elmondható, hogy sima józan paraszti ésszel eldönthető, hogy ebben nekünk van igazunk!

Látható, tehát, hogy demagógiákkal egyes emberek vagy minket lefogyatékosozva vagy rólunk azt kommunikálva, hogy „persze mert mindenhez értenek” akarnak lesöpörni fontos kérdéseket! Mi azonban nem tudunk mindent és nem értünk mindenhez! Egy valamivel rendelkezünk a város valódi szeretetén túl, amellyel úgy tűnik ők nem, mégpedig józan paraszti ésszel!

Miután az elmúlt időszakban a hülye a Szövetség és a hülye a Csizek nem jött be a kommunikáció a város érdekében tett intézkedések helyett új szintre lépett! Az egyik színt a fenyegetés! Fel leszünk jelentve! A másik szint a paranóia, hogy félnek mindentől, hogy biztos jelentenek nekünk, vagy más téren, hogy nehogy valamit megtudjunk!

Nehogy megtudjuk például mikor vannak nagy és tékozló partik! Mikor herdálják disznó módjára előadott mértéktelen zabálásokkal a városi vagyont! Ahelyett, hogy építenének például egy centi járdát is vagy segítenének azokon, akiket megkárosítottak akár a Bucka-tó, akár a Bucka csatorna, akár a Buckai vízkárosultak kérdésében!

De azt nem tudják, hogy sem a paranóia, sem a lehülyézés, sem a perrel fenyegetés vagy per minket nem hat meg! Egy valami töri fel nálunk a falat, ha abba hagyják amit eddig tettek és végre várost fejlesztenek, Szigetszentmiklóson építenek és a lakosságon végre segítenek!

Merthogy ez a város és az itt élő lakosság mindegyike megérdemli ezt!


Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5012107951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása