Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Köze nincs a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak a Szigetszentmiklósi közlekedéshez

2016. december 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Köze nincs a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak a Szigetszentmiklósi közlekedéshez miután súlyos tárgyi tévedésekkel telített levelet írt a Buckai Szövetség Egyesületnek.

 

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat  a December 1-én írt, de a Szövetség számára karácsonyra szánt levelében, mely legkevésbé sem tekinthető válasznak, semmint felkészületlen zagyvaságnak azt állította, hogy a 689-691-es Kelenföldi Pályaudvarig közlekedő gyorsjáratokkal a közösségi közlekedés egy részét megoldotta. A megoldás azonban akkor lenne valós, ha ki lehetne jutni a városból, vagy belehetne jutni a városba csúcsidőben és Szigetszentmiklós esetében. Mivel azonban ez hiányzik aligha lehet enyhe könnyítésen kívül másnak tekinteni.

 

Szintén tárgyi tévedés az a szakmai hulladéknak tekinthető közlekedési koncepciónak csúfolt borzalomra történő hivatkozás, amely azt írja Szigetszentmiklósról Budapest XXI. kerület felé vagy vissza az átmenő forgalom jelentős. Ez a megállapítás ugyanis, ha így igaz lenne, akkor nem lenne szükség nagyobb intézkedésre! De mivel van és konkrétan élhetetlen dugó alakult ki, ezért ez a válasznak szánt minősíthetetlen írás és kijutási lehetőségek ellehetlenülése miatt azonnali intézkedés elhalasztása elfogadhatatlan.

 

Nem említi meg az írás a nagy Bucka busz elvételét, ahogy nem említi meg a Bucka buszok élhetetlen tömegét és a menetrendek esetében is arra hivatkozik, hogy véleményezési jogköre van, miközben az ötödik kis Bucka busz eljövetelét elősegítő Volán menetrendet, amelyet a közmeghallgatáson ígértek meg ő utasította vissza.

 

Egyetlen helyes döntése mellett, amelyben támogatja a Csépi út – Mű út – Duna sor körforgalmat, melyet mi vetettünk fel képes olyan átgondolatlanságokat leírni, minthogy a közúti közlekedés Szigetszentmiklósról jobb, mint a korszerűtlen pályával rendelkező H6-os, azaz a Ráckevei HÉV. Tekintve azonban, hogy Szigetszentmiklósról nem lehet reggel ki, este pedig nem lehet közúton bejutni mégiscsak jobb a kötött pályás közlekedés, amely legalább nem kerül dugóba, szemben például a buszokkal. Így a Ráckevei HÉV témáját nemcsak, hogy nem szabadna félvállról venni és valaki megoldását várni, de egyenesen mindenképpen és minden formában elő kellene segíteni, hogy minél hamarabb korszerűbb és jobb legyen.

 

Miközben pedig semmit sem írnak a Kisdunai hajózás újraélesztéséről, amelyre hatalmas igény lenne a járdák tekintetében olyan engedélyezéseket és kisajátításokat említenek meg, amely mindenbizonnyal konfliktusokhoz vezet és ahogy nem lehet megoldani. Éppen ezért jól láthatóan a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak járdák építése, utak rendezése és élhető körülmények teremtése nem érdeke, amely nem is érdekli.

 

Nem beszélnek és nem írnak a Buckát elkerülő Gyorsforgalmi útról, ahogy nem beszélnek a Csépi út kiszélesítéséről sem a Katasztrófavédelemnél. A kétlyukú hídnál a beszorulásokért minden felelőséget az autósokra terelnek!

 

Meglátásuk szerint nincs akkora lakosság és akkora igény, amely szerint indokolt lehetne az Üdülő sori autóbusz közlekedés elindítása. Ráadásul van egy fénysorompó nélküli HÉV átjáró is. Persze nem mintha ne lehetne fénysorompót felszerelni.

 

Ez a levél ebben a formában természetesen tovább elemezhető és minél tovább elemezzük annál inkább egy valami jut eszünkbe: Ennek az Önkormányzati bagázsnak bármilyen is a színe, de azonnal mennie kell. A levél tartalma katasztrófa, a levél hangneme, amelyből süt a cínizmus, pedig vérlázító! Nem igazán így viselkednek azok az emberek, akik tényleg minket képviselnek és védelmeznek!

 

Szigetszentmiklós így hát hiába van Polgármestere, hiába vannak képviselői magára van hagyva, mert akiknek kellene az vele nem törődik. Olyan, mint egy árva gyermek, amely vagy túléli vagy nem!

 

Mi azonban szeretjük a Buckát! Hiszünk benne, ahogy a felemelkedésében is! S, ahogy eljön a szeretet ünnepe, ahogy egymásban végre képesek leszünk a szépet is meglátni úgy fogunk a város megtisztulásáért imádkozni! Megtisztulás és a jelenlegi városvezetés elkergetése nélkül Szigetszentmiklósnak vége!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4712067935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása