Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka-tó: Még a tények mellett is képes az Önkormányzat hazudni a ki nem takarításról - Szakértők szerint már sosem lesz Kultúrális Központ

2016. december 19. - Buckai Szövetség Egyesület

Hideg van! Tél van! De mi ülünk a Bucka-tó partján! Azon gondolkozunk mennyi minden lehetne belőle vagy mennyi minden lehetett volna, ha anno nem szennyezik el! S mennyi minden lehetne nekünk, a gyermekeinknek a jövőben, ha most, amikor 4,7 milliárdot kaptak rá nem talajforgatást csinálnak kármentesítés nélkül, hanem tényleg elviszik a szennyezéseket!

 

Kohósalak, galvániszap, kommunális hulladékhegyek! Csak pár „apróság” amely évtizedek óta a Bucka-tó területén van eltemetve, ezzel a környezetet, a vízfelszínt és a talajvizet is agyon szennyezve!

 

Elgondolkodtató persze az, hogy akik ezt anno tették mit érezhettek és mire gondolhattak, de elgondolkodtató az is, hogy a mostani Önkormányzat a kitakarításra kapott pénzt miért vannak tekintette és miért nem a kitakarításra fordította.

 

Buta módon persze kitakarításról beszélnek és szigorú előírásoknak való megfelelésről, miközben képek bizonyítják és szemtanuk, hogy ástak gödröt, a gödör mellé tették a szemetet. Letettek a gödörbe egy fóliát és szemetet visszatemették bele! Majd persze felnyalták a 4,7 milliárdot. Az e tekintetben persze lényegtelen, hogy a gödör terjedelmében sem mélységében sem szélességében nem ment az anno szennyezés után. Lényegtelen, mert sem így sem úgy nincs kitakarítva! Utcai hírek szerint pedig Bugyiról származik az a talajminta, amit a laboratóriumba megtisztítottként bevittek!...

 

Ennek fényében egyszerűen arcátlan, hogy amikor előkerülnek a képek lemerték írni ez inert anyaggal szennyezett, ergo nem veszélyes!

 

Hogy lehetett ilyet vissza helyezni? Hogy lehetett ilyen munkát végezni? Hogy lehetett elárulni, cserben hagyni ennyire az embereket? Hogy gondolhatták, hogy ezt megfogják úszni?

 

Ülünk a Buckat-tónál! Sehol egy őr, pedig fizetünk, hogy legyen! Azért őrzi a tó területét, hogy a visszatemetet talajba senki se túrjon bele! Ha beletúrna minden gazemberség kiderülne!

 

Gondolkozunk! Mennyi minden lehetne itt! Foci pálya! Koncertek! Padok, lugasok és szabadtéri kikapcsolódási lehetőségek, esetleg ilyenkor adventi díszítés!

 

De nincs semmi sem! Leszámítva a hazugságot, az itt hagyott súlyosan szennyezett területet kitakarítás nélkül és az eltűnt 4,7 milliárdot!

 

Hát ezt érdemli a Bucka? Ezt érdemli az itt élő 10.000 ember?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6312058777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása