Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

VOLÁNBUSZ - 15 éves bérlettel rendelkező kollégistát megbüntetni élvezet?

2016. december 13. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Volánbusz Zrt!

 

Mi a Buckai Szövetség Egyesület mélységes tisztelettel viseltettünk Önök, társaságuk, közlekedés szervezésük egyes ága iránt, miközben az is igaz, hogy egyes intézkedéseikkel, döntéseikkel olykor bizony nem értünk egyet! De ilyen az élet!

 

Az idei évben megesküdtünk arra, hogy December 10-e után picit pihennünk, ünnepre készülünk és környezetünket ennek hangulatával töltjük el! Ugyanakkor mikor megismertük a legújabb történetüket, bennünket az mélységes felháborodással töltött el!

 

Történt ugyanis nem is olyan régen, hogy egy távolabb élő kollégista diák, aki mindösszesen 15 éves talált egy sportolási és szórakozási lehetőséget! Úgy döntött, hogy ide mármint a sportolási lehetőség elérésére a hely és a kollégium között bérletet vesz! A bérlethez, mint Önök is tudják igazolás is kell, hogy a bérlet felhasználója mely távon is veszi ezt igénybe! Ezt az igazolást kiállították és a történetünk szereplőjének átadták!

 

Majd jön egy „szép” nap és jön egy munkatársuk, aki úgy gondolja, hogy a diák bérletét nem megfelelően alkalmazza, hiszen a kedvezményt nem az otthona és az iskola között használja! Ez egyébként teljesen megdöbbentő!

 

Megdöbbentő, mert a Magyar Állam minden fórumon és minden formában arra biztatja az embereket, köztük a fiatalokat, hogy testedzést folytassanak és sportoljanak! A diák kedvezmény, pedig nemcsak az iskola és az otthon között jár! Pláne nem egy kiskorúnak, nappali tagozatosnak! Mert, ha így lenne nem mehetne el egy diák mondjuk kedvezményesen nyaralni a Balatonra vagy bérlettel egyébként bárhova!

 

Megdöbbentő, mert nyilvánvaló, hogy az igazolást nem a 15 éves állította ki, hanem az Önök, tehát a Volán munkatársa! És megdöbbentő, mert ez a fiatal nem szabálytalanul közlekedett! Nem próbált meg bliccelni, a buszra fellógni, hanem bérletet vett és igazolást is kért! Tehát mindent megtett azért, hogy az Önök szabályai szerint és megfelelően járjon el legjobb tudása szerint!

 

Végezetül megdöbbentő, mert a diák egyik felvetésükbe azt kapta írja be valamelyik végcélt saját lakcímeként! Ugye azért érzik, hogy ez hajmeresztő?!

 

Persze egy 15 éves nem fogja tudni megvédeni magát felnőttekkel szemben! Egy 15 éves nem fogja Önöknek elmondani, hogy mi ebben az esetben a jogi helyzet és nem is hív azonnal rendőrt Önökre, ahogy mi ezt megtettük volna!

 

Egy 15 évessel bármit lehet tenni gondolhatta munkatársuk!... Mert adott szituációban ki védi meg?

 

Tisztelt Volánbusz Zrt!

 

Egy 15 évesnek is vannak jogai! Az Önök hibáját, téves jogi értelmezését, pedig nem kellene ráverni!

 

Kérjük éppen ezért az ügy kivizsgálását! A kiszabott büntetés visszavonását, az ellenőr felelősségre vonását, fegyelmi eljárás megkezdését, valamint azonnali hatályú menesztését! S az ügy eredményének részünkre írásbeli megküldését!

 

Kérjük annak igazolását, hogy a sofőr nem kap béréből levonást az eset miatt, hiszen akinek a buszán szabálytalanságot találnak ott a Volánbusznál kiszabnak bérlevonást! Itt pedig sem a sofőr nem vétkezett, sem a diák!

 

Kérjük, hogy a Volánbusz írja meg az esettel kapcsolatos mély sajnálatát és kérjen a diáktól, családjától és a sofőrtől is mélyen elnézést!

 

Felháborítónak tartjuk, hogy ilyen esetek ma a XXI. századba egyáltalán megtörténhetnek! Hogy ilyen fusztrált ellenőrök miatt megkellett szakítanunk azt a folyamatot, hogy áthasson bennünket az ünnep szelleme! De mindenki mellett kiállunk, akit hasonló jogtalanság és szabálytalanság ér legyen az idős és legyen az fiatal!

 

Reméljük megoldják ezt a problémát és bevezetnek egy felvételi rendszert, mellyel kitudják szűrni a hasonlóan kéjenc és antiszociális elemeket, mielőtt ellenőrnek tudnának menni!

 

További kellemes ünnepeket kívánunk

Önöknek

és ellenőrüknek pedig kéz és lábtörést!

Utóbbit lehetőleg szó szerint!

 

Szigetszentmiklós, 2016. December 13

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr212045887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása