Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Karácsonyra készülődve - Nem kell a háború az út szélesítések miatt, ha van más megoldás is!

2016. december 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Időről-időre visszatér az a teljesen elvetélt ötlet, hogy essünk neki a Buckai utaknak és szélesítsünk nem törődve azzal, hogy mennyi konfliktust és mennyi háborút is szülne ez. Akkor, amikor egyébként is békességre, a lakosok összefogására lenne szükség és készülünk is az ünnepekre mi úgy gondoljuk, hogy nem szabad ilyen felelőtlen dolgot elkövetni és ész nélkül konfliktusokat vállalni és konfliktusokat keresni!

Mint korábban és előző cikkeinkben is leírtuk ennek több oka is van! Az első ok, hogy több helyen az út nem a köz, hanem magánszemélyek és ingatlantulajdonosok tulajdona. Olyanoké, akik bármikor mondhatják azt, hogy lezárják az utat, elkerítik amik az ővék, ha felbosszantják őket! Láthattunk már a városban erre példát, hiszen ilyen volt az Emelkedő utca vagy a Borz utca esete is és hát nem volt kellemes jelenség!

A másik ok a rengeteg osztatlan közös tulajdon és a pici peremszéli telkek! Azok akiknek így is az osztatlan közös tulajdonból csak pici rész jutott és akik ezt így vették meg egy kisajátítás után semmi sem jutna és semmi sem állna a rendelkezésükre! Így önálluk a kisajátítani ingyen vágyókat a vasvillájuk várja kissé fenyegetően és szeretettel!

Az ingyen kisajátítást, tehát nagymértékben ellehet felejteni! Az utak viszonya, pedig nem a mostani ingatlantulajdonosok hibája, hanem a mindenkori és ezzel a kérdéssel nem törődő városvezetésé.

Pénzért kisajátítani, pedig sokba kerül. Persze az Önkormányzat a település rendezési tervbe ezt fel is mérte, s a térképen az 5 méteres szélesítéseket piros vonallal jelöli, de pont a pénz hiány miatt jött rá arra, hogy ez jelen pillanatban lehetetlen!

Igaz persze, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tékozol, de ez tényleg még a tékozlásának mértékét is meghaladó hatalmas összeg lenne!

Ellenben jól látható, hogy a szélesítés rossz ötletét nem most fedezték fel és mindaz az Önkormányzat előtt egyáltalán nem ismeretlen! Csakhogy így nem lehet a Buckai utakat rendezni!

A Buckai utak egyetlen rendezési módja, ha a Csepel Autógyár belső és külső kerítése között a Buckát elkerülő gyorsforgalmi utat építünk és a Bucka közlekedésében lakóövezeti közlekedési viszonyokat kap, azaz Kispesthez hasonlóan itt is az is lesz! A Buckán átmenő forgalmat így oda lehet terelni és megnyitni Buckának egy újabb és alternatív közlekedési lehetőséget is. Ha ez meg van és a Bucka legalább az átmenő forgalom tekintetében mentesül, akkor le lehet ülni és beszélgetni az utak szélesítéséről és rendezéséről! Addig azonban háború és konfliktus nélkül nem! Már pedig háború kinek kell, ha jobb a béke és jobb a szeretet!

Ráadásul a konfliktusok olyan mélyek lesznek és rögtön, amely alapján a probléma biztosan nem fog megoldódni, csak tovább súlyosbodni! Mi azonban probléma megoldást szeretnénk! Azt, hogy Buckai a buckainak barátja és nem a farkasa akar lenni!

Elég baj az nekünk, hogy felelőtlen Polgármesterünk és van neki egy alkalmatlan csapata! Talán fényt és világosságot kapnak egyszer, de most még ez nem jött el és jól látható mennyire rosszat akarnak!

Mi akarjuk a jót, akarjuk a békességet, akarjuk a tisztaságot, a fejlődést! Olyan utat ne válasszunk ami nem működik, csak olyat ami megy és ami jót hoz el!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6712043239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása