Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Főpolgármesteri Hivatal 2016.12.07-ei közgyűlésén dönthetnek a körzethatárt elhagyó BKK buszok és vonalak sorsáról

2016. november 30. - Buckai Szövetség Egyesület

A 2016.12.07-én reggel 9 órától Fővárosi Önkormányzat által tartandó közgyűlésen dönthetnek a Budapest közigazgatási határát elhagyó BKK buszok sorsáról tudtuk meg több meg nem erősített forrásból és a BKK-tól.

A közgyűlésen így határozhatnak arról, hogy a vonalak BKK üzemeltetésben maradnak, vagy Volán üzemeltetésbe kerülnek! A döntés befolyást gyakorolhat a menetrendekre, a járatsűrűségekre és a vonalakon tapasztalható jármű parkokra is. Tudható ugyanis, hogy bár ezeket a vonalakat a Volánbusz Volán tulajdonú buszokkal és alkalmazottakkal viszi, de új vagy maximum 2 éves buszokkal, hogy a BKK alvállalkozó szerződésének maximálisan eleget tudjanak tenni! Félő, hogy ha az alvállalkozói szerződés felbomlik, akkor a buszok keverednek, tehát a vonalakat onnantól kezdve nemcsak új, hanem 15 évnél idősebb, kevésbé karbantartott buszok is vihetik, miközben fennáll a menetrend ritkulásának veszélye is!

Térségünkkel kapcsolatban ennek kapcsán a 38-as, a 238-as, a 279-es, 280-as járatok érintettek, ezért mi is igyekszünk ott lenni és a lehetséges előterjesztéseket elolvasni, különböző kapcsolatok által abból a legjobbat kihozatni! Ha tudjuk kérni fogjuk, hogy a döntés a vonalakon található járműparkot és menetrendet ne érintse. Ha ez így marad, akkor már mindegy ki lesz az üzemeltető! Kérni fogjuk, hogy azokat az utakat, melyeken ezek a járatok járnak segítsék meg azzal, hogy Budapest területén építenek elkerülő utakat, szélesítenek, hogy könnyebb legyen közlekedni, akár a járatokkal tömegközlekedési, akár másképpen gépjármű közlekedési szempontból. Csak térségünkben ez azért lenne fontos, mert a Szigetszentmiklóst elkerülő gerincút például az M0-ás körforgalomba torkollik, ahol hatalmas a dugó, valamint Csepelen II. Rákoczi Ferenc útba torkollik, amely szintén túltelített, így a gerincút Budapest megközelítésében vagy délután / este a hazajövetelben semmit sem segít!

Azt fogjuk kérni, hogy segítsenek a Szigetszentmiklósi gerincút és a Csepel északi részén elhaladó gerincút összekötésében!

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7612011156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása