Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Továbbra is rendezetlen a Bucka csatornából kizárt Iglice utca kérdése

2016. november 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Továbbiakban is rendezetlen a Bucka csatornából kizárt Iglice utca kérdése tudta meg a Buckai Szövetség Egyesület meg nem erősített forrásokból.

Az Iglice utcát a Bucka csatorna beruházásból osztatlan közös tulajdon léte miatt zárták ki, mert egyes jogászok és az ügyet ismerő adminisztratív szakemberek szerint ott oly bonyolult jogügylet van, amely meglátásuk szerint megoldhatatlan. 2014-ben nekünk sem tanácsolták azt, hogy ebbe az ügybe belefolyjunk, amely számunkra igen meglepő!

 

Az Iglice utca viszonya több, mint 20 ingatlantulajdonos osztatlan közös tulajdonát jelenti, amely egységes egészében régen Virágh Sándor tulajdonát képezte. Virágh Sándor azonban ingatlanai egy részét eladta más részét gyermektelen lévén távoli (pl.: amerikai) rokonai örökölték meg! Az ingatlanegységen belüli ingatlankiosztások hatására egyes résztulajdonosoknak, akik nem jelentkeztek vagy tulajdoni arányukkal annyira nem törődtek tulajdoni részként voltaképpen az utcát kapták meg! Ennek hatására az utca utcakénti kisajátításába nem hajlandóak belemenni, hiszen akkor nekik nem maradna semmi és a többi a többi résztulajdonos sem hajlandó arányosan saját ingatlanrészéből az utca tulajdonlásával rendelkező tulajdonostársaknak területet adni. A patt helyzetet voltaképpen ez adja!

Ugyanakkor! Az Iglice utca utca névvel rendelkezik és több évtizede közlekednek rajta! Az 1990-es években például rajta keresztül a Csépi útról közvetlenül az Ádám Jenő sétányra is le lehetett jutni, mígnem ez az utca is az Önkormányzati zsák utca gyártás egyik áldozata lett! Konkrétan kisajátították és eladták az utat! Így az Ádám Jenő sétány kijárata helyén betonkerítés és ház van!

Az Iglice utcában egyébként a csatornán kívül minden további vezeték (víz, gáz, villany, telefon…) megtalálható! Azon szolgáltatások esetén nem volt az osztatlan közös tulajdonnal és a rendezetlen viszonyokkal gond! Csak a csatornánál lett! Jópár családot civilizált életmódból kizárva ezzel!

Nem mellesleg a Bucka csatorna beruházás első fordulója arról szólt, hogy rendezik a víz és kérdéses ingatlan ügyeket! Az Iglice utcát azért zárták ki, mert túl problémás! De ha valódi építési szándék vezérelte volna az Önkormányzati vezetést mit gondolnak? Nem lehetett volna találni, keresni valami megoldást?

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9411998258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása