Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

FŐVÁROSI VÍZMŰVEK: Kiállunk korábbi válaszaink, áraink és közléseink mellett! Mindenben megfelelünk az Önkormányzattal kötött szerződésnek!

2016. november 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Kiáll korábbi álláspontjai mellett a Fővárosi Vízművek értesült a Buckai Szövetség Egyesület egy válasz e-mailben. E szerint az árakkal nem tudnak mit kezdeni! Az törvényi előírás miatt ilyen magas! A szolgáltatásuk pedig megfelel az Önkormányzattal megkötöttel és elküldték a szerződés elérhetőségének linkjét is. Ismételten kiemelték, hogy a 2013-ban keletkezett veszteségük nem a gazdálkodásukból, hanem a törvényi előírások miatt abban az évben átadandó eszközökből ered. Ennek mértéke akkor 50 milliárd forintot meghaladó érték volt! Kiemelték, hogy a továbbiakban nem hajlandóak ugyanarra a kérdésre mégegyszer válaszolni, miközben azt a kérdést, hogy miért volt szükség arra, hogy székházukba albérlőt keressenek, ennyire rosszul megy-e az üzlet nem voltak hajlandóak még meg sem említeni! Ahogy arra sem válaszoltak, hogy ha már rosszul megy és albérlőt kellett keresni nem gondolják-e azt, hogy az albérlő személye, azaz a Budapesti Temetkezési Intézet kissé kínos! Elég rossz üzenete van annak ugyanis, hogy a vízművek és egy temetkezési intézet egy épületbe egymástól pár ajtónyira szerepel központilag!

 

A megkeresésünk és a többszöri visszakérdezésünk ugyanakkor nem véletlen! Korábban a Fővárosi Vízművek leírta, hogy Szigetszentmiklósi árképzései nem rajta, hanem az Energia Hivatalon múlnak, de az Energia Hivatal leírta, hogy ő a maximális árakat írja elő, amely alá lehet menni! Tehát a Fővárosi Vízművek nem mondott igazat! De a Fővárosi Vízművek leírta azt is, hogy nem tudja megoldani, hogy a Szigetszentmiklóson belüli köbméter vízárak egységesek legyenek, hiszen ma 137,2 Ft-tal olcsóbb a víznek köbmétere Szigetszentmiklós Lakihegyen, mint a város többi részén. Nekünk nyilatkozó szakemberek szerint ez nem igaz! Szerintük az árak Lakihegyi szintre történő lecsökkentéséért a Polgármesterrel együtt, akinek ez választási ígérete volt a Fővárosi Vízművek is tudna tenni!

A Fővárosi Vízművek meglátása szerint a szolgáltatást rendben végzik Szigetszentmiklós területén annak ellenére is, hogy nagyon sok csontváz esik ki a szekrényből, amely egyértelműen az előző szolgáltató, tehát az ÉCSVCS hibája. Azonban azokra a felvetésekre, hogy miért kezdődik meg a hibaelhárítás akkor 10 órával később, mint ahogy a hibabejelentés történt nem tudtak és nem akartak érdemben válaszolni.

Egyes nekünk nyilatkozó Vízművek vezetők kapacitás hiányra hivatkoznak a helyreállítási munkálatok késése és nem megfelelő minősége miatt! Ugyanakkor, ha a kapacitás kevés lenne akkor nagy kérdés, hogy miért rohangálnak terepjáró hadsereggel területünkön a vízművek munkatársai ráadásul úgy, hogy egy autóban csak egy munkatárs ül. Milyen olyan sürgős feladat kell amiért ez indokolt? Miért kell terepjáró ha nincsenek is itt olyan terepviszonyok és miért látjuk azt, hogy ezek a terepjárók gyakran nem a vízművek és nem a munkaterület előtt, hanem a munkatárs lakása előtt állnak? Magánhasználatra van a céges autó cégesként leköltségelve? S ha ennyi autó van, akkor a helyreállítások elmaradása végkép érthetetlen. Vagy akkor mire használnak ennyi autót?

 

A Fővárosi Vízműveknek azért van egy dologban igazsága is! A 2013-as eredmény, amely 50 milliárdot meghaladó veszteség valóban úgy tevődik össze, hogy a normál gazdálkodásból eredő eredmény ezt szaknyelven üzemi, üzleti tevékenység eredményének nevezik valóban pozitív és valóban rendkívüli esemény történt, amely miatt a vállalat veszteséget volt kénytelen prognosztizálni! Ez azonban nem feltétlenül kellene, hogy azt jelentse, hogy bizonyos ügyekben ne segítsen, a Határ úti fekália áradat megszüntetése iránti harcban ne tegye oda magát, túlárazzon és egyes vízzel kapcsolatos dolgokat (pl.: házi vízmű) ne is értsen és többször kelljen elmagyarázni neki! A képződő veszteség, amely e szerint eszköz átadásból eredt nem jelenti azt, hogy ne kelljen a karbantartást elvégeznie vagy egy vidéki városka városrészének fő utcácskáját Budapest legfrekventáltabb, metróval is ellátott útjával összekeverje és az útfelbontásnak a fővárosban alkalmazott árak szintjén történjen a kiszámlázása!

A megküldött szerződést egyébként elolvassuk és az abban található részletekről tájékoztatjuk Önöket!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6811997892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása