Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bár négy éve ígérik mégis csak most kerül napirendi pontra Szigetszentmiklós hosszú idők után első nyilvános WC-je!

2016. november 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Hétfőn tárgyal a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a hosszú idők után első nyilvános illemhelységről tudható meg Dr. Barabás Botond független önkormányzati képviselő oldaláról.

A mintegy 4 éve a Buckai Szövetség Egyesületnek folyamatosan ígért illemhelység a korábbi Önkormányzati állításokkal szemben nemhogy a kivitelezési szakaszban nincsen, de még csak most fognak tárgyalni róla. Egyes hírek szerint az illemhelység elhelyezkedésének vonatkozásában sikerült a Hivatalnak egy erősen a szomszédok által kifogásolható helyet találnia, amely által a közcélt szolgáló illemhelység esetlegesen megtorpedózható, s ebben az esetben az Önkormányzat azt tudja mondani nem rajta múlt!

 

Az eseményekhez azonban nagy súllyal hozzátartozik a Buckai Szövetség Egyesület 2015-ös felmérése! Csak a Ráckevei HÉV vonalán egyetlen egy illemhelység sincs, miközben ilyen volt az elmúlt átkosnak is gúnyolt időszak során. A nekünk nyilatkozó emberek a szükségletek elvégzésére betonkerítést, bokrot, széttátott karokat, kocsmákat mutattak meg, miközben a megállók bűzlöttek az amónia és fekália szagtól, mert az emberek dolgainak civilizált elvégzésére nincsen hely! Kisgyermekes anyukák panaszkodtak, hogy a HÉV vonal során sehol sem tudják tisztába tenni gyermekeiket és busszal közlekedő ismerőseink velünk együtt állapították meg, hogy a buszvonalak mentén, akár a legforgalmasabb buszmegállókban is hasonló a helyzet!

Miközben állítólag Magyarország és azon belül régiónk, településünk is Európában van az emberek dolgainak elvégzésére szolgáló helyek térségünkben nemhogy európai szinten nincsenek kezelve, de egyesen ókoriak! Ugyanis az ókorban, például az ókori Rómában volt jellemző, hogy a városokban az utcán folyt az emberi ürülék és mindenféle végtermék, mert akkor ennek még nem létezett kultúrált módja! Hihetetlen, hogy állítólag civilizált vagy civilizáltabb emberek lettünk az elmúlt évszázadok vagy évezredek során, de mégis ókori gondokkal küzdünk, húzza az időt az Önkormányzat és majd valamikor valamilyen formában TALÁN a civilizáció sejtetésére számíthatunk egy szem WC formájában!

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3011998548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása