Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egyre nagyobb igény jelentkezik a 690-es Csepel - Halásztelek járat Taksonyi hídig történő meghosszabbítására

2016. november 24. - Buckai Szövetség Egyesület

Egyre nagyobb igény jelentkezik a Csepelről Halásztelken át Gyártelepig közlekedő 690-es járat Taksonyi hídig történő meghosszabbítására jelezték a Buckai Szövetség Egyesülettől független Csepel szigeti civil szerveződések is.

Indoklások szerint ennek indoka a térségben egyre nagyobb oktatási súllyal jelentkező Halásztelki Református Agrárium elérése, Halásztelken élő diákok más települések oktatási intézményeinek elérése, a megnövekedett lakoslétszám, illetve a Csepel szigeten belüli és a Csepel szigetet elkerülő rendszeres buszjáratok összekapcsolása is.

Az ügy kapcsán a Buckai Szövetség Egyesületet is számtalan helyről megkeresték! A Buckai lakosok egy része a Halásztelki buszok nehéz, körülményes és többnyire kerülő utakon történő elérését nehezményezték, melyen a ma már Gyártelepig közlekedő, de menetrendjében éppen a csatlakozásokat gyakran elkerülő új Bucka buszjárat is alig segít és alig enyhít. Ráadásul a Taksonyi hídnál nem is áll meg!

Külön lakossági nehezményezések érkeztek arra vonatkozóan is, hogy a Taksonyi hídon át ma közlekedő járatok menetrendje nem ciklikus, nem rendszeres, s az sem mondható, hogy bizonyos időközönként lenne. Gyakran azt lehet tapasztalni, hogy akár 3-4-5 busz is elmegy 10 – 15 percen belül, majd másfél – két órán keresztül egy sem! Erre pedig nem lehet rendszerességet, nem lehet megbízhatóságot építeni a Bucka busz kivételével.

Az is komoly sérelmi indokok alapja, hogy míg rendszeres menetrendszerinti járatok a Taksonyi hídon kívül a sziget érintése nélkül elhaladnak és rendszeres ciklikus járatok a szigeten belül is vannak addig a Taksonyi hídnál elhaladó szigeten kívüli és a Csepeli szigeten belüli rendszeres járatok összekapcsolása nincs megoldva! Ezek által pedig Csepel szigeten kívüli (pl.: Májosháza, Áporka, Dunavarsány, Délegyháza), de számtalan ügyintézésében Csepel szigethez köthető településeknek az ügyintézési és orvosi központok elérése a ciklikus, óránként vagy bizonyos időközönként, de tervezhető módon közlekedő járatok hiánya miatt nehezen megoldható.

Erre jó példa mondjuk egy Majosházi eset, melynek esetében Gyártelepre menne a beteg, de a hazajutás esetében, ha tömegközlekedést választana, akkor akár órákat is várhat.

A fennálló javaslatok szerint a meghosszabbított Halásztelki busz a Taksonyi hídon áthaladva az 510-es fő út meghosszabbított pihenőjénél tudna visszafordulni A verzió, vagy Dunavarsány Erőspusztáig haladna a B verzió szerint. Ez esetben legalább egy ponton és egy megállóban a Csepel szigeten kívüli autóbuszjáratokhoz is csatlakozna.

Csepel szigeti civilszervezetek gondolkodnak ezentúl Szigetszentmiklós – Gyártelep – Halásztelek – Lakihegy – Szigetszentmiklós, illetve Szigetszentmiklós – Lakihegy – Halásztelek – Gyártelep – Szigetszentmiklós körjáratokról is. A lakossági igényeket felmérve kellő támogatás esetén ezeket a javaslatokat a többi civilszervezettel együtt a Volánbusz Zrt részére befogjuk juttatni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4511994408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása