Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

*A fél város és Csepel-sziget is megbénult a második világháborús bomba miatt*

2016. november 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Dél Pest, Dél Buda és Csepel sziget északi részére közlekedésileg jelentős bénító hatást gyakorolt a két héttel ezelőtt talált, de ma kiszedett második világháborús bomba.

Híradások, MTI közlemény és lakossági beszámolók alapján nem közlekedett a Csepeli HÉV, az 1-es, a 2-es villamos és vannak források, amelyek szerint még a 4-es és a 6-os is korlátozva.

Az intézkedés miatt kialakult közlekedési dugók, torlódások és tömegközlekedési problémák hatására 15 és 16 óra között például Csepel belterületén belül is alig lehetett buszra felférni vagy egyáltalán jelentős tömegnyomor nélkül közlekedni! Az utasok dühösen és meggyötörten közlekedtek!

Nekünk nyilatkozó a környéken megfordult csepeli, lakihegyi, szigetszentmiklósi és buckai emberek értetlenségüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy ha a bombát két héttel ezelőtt találták, akkor azt miért pont hétköznap és miért pont csúcsidőben kell kiszedni! Nem értették és nem értik, hogy miért nem lehetett hétvégén, amikor is kisebb feltorlódást és közlekedési akadályt jelent mindez.

Az Origo forrásai szerint 2016.11.09-én már megpróbálkoztak egyszer a bomba kiszedésével, de akkor nagy volt a Duna sodrása és nagy volt a szél is. Ugyanakkor November 9-e szintén hétköznap volt és az eseményre szintén csúcsidőben került volna sor.

A Buckai Szövetség Egyesület tájékozódó levéllel fog fordulni a Katasztrófavédelem felé, hogy a bombák kivételének időpontját mi határozza meg, ha két hétig ott tud maradni és ha vannak ilyen meghatározó tényezők, akkor nem lehetne-e kisebb veszély forrás esetében ezt csúcsidőn kívülre, esetlegesen hétvégére időzíteni! A kisebb veszélyforrást arra alapozzuk, hogy két hétig ott hagyták és csak utána szedték ki!

Mindemellett a kirendelt tűzszerészeket hatalmas köszönet illeti, hiszen a parancsnak megfeleően a bombát szakszerűen, senkiben és semmiben sérülést nem okozva szedték ki és vitték el! Ők az időpontról nem tehetnek!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

(a kép forrása: BLIKK)

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5511993770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása