Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A segítség feltétel nélküli! Vagy Csepelen mégsem?

2016. november 16. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesületben sokat gondolkoztunk azon, hogy az alábbi eseményhez hozzászóljunk avagy sem! Végül úgy döntöttünk, hogy meg kell mutatnunk a jelenséget és üzenetét mindenkinek.

 

Mi mindig is úgy gondoltuk, hogy ha valakin és valamin segítünk tegyük azt név nélkül az ügy fontosságát belátva és a segítő szándéktól vezérelve! Sokszor volt így, hogy valakin  vagy valakiken segítettünk, de nem kértünk hírt, publicitást vagy dicséretet érte! Segítettünk, mert úgy éreztük segítenünk kell!

 

Amikor nap, mint nap járunk a területünktől egy picit távolabb mondjuk a Fővárosban mi is látjuk a Mátrai Szeretetszolgálat, a Krisna tudatú emberek vagy más társadalmi szervezetek által szervezet ingyen ételosztásokat! Azokat, amelyeket nem azért szerveznek, hogy reklámozzák magukat, azokat amelyeken nem szabnak feltételeket csak és kizárólag adni szeretnének minden rászorultnak és adnak!

 

Csepelen ezzel szemben ingyenes krumpli osztás volt, melyen a Csepeli polgármester jelenlétében lakcímkártyával jelenhettél meg! De a lakcím kártya lajstromba vétele alkalmas arra, hogy megtudják hol élnek a szegények! Hogy utána zsarolják és kedvük szerint manipulálják őket! Alkalmas olyanra, mint amit Szigetszentmiklóson a Felsőtag képviselője legendák szerint megtett! Kolbásszal telepakolt kosárral jelent egyes családoknál meg! A kolbász hatására ezek a családok annyira hálásak lettek, hogy bizalmat szavaztak egy érdemtelennek! Egy olyan embernek, aki bár azóta is és már megint bent kolbászol az Önkormányzatban, de akinek tevékenységéből a városnak nincs haszna csak és kizárólag kára van!

 

Hol élünk, hogy egyesek az erkölcsi színvonal oly sötét bugyraiba mélyültek, ahol a szegény és problémája is egy hatalomhoz jutási eszköz és nem valódi cél jobb életük és megsegítésük?

 

Miért nem tanulunk a Máltai szeretetszolgálattól, a Krisnáktól, a Vöröskereszttől és annyi mindenki mástól, akik a segítség szót akként is értelmezik? S a szegénytől nem kérdeznek! Segítenek neki!

 

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5411967441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása