Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZENTMIKLÓSI Rövid Hírek: 2016.10.25

2016. október 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Üdvözöljük Önöket a Buckai Szövetség Egyesület Rövid Hírek rovatában a nap Szigetszentmiklósi és Csepel szigeti vonatkozású híreivel.

Főbb híreink:

·       Botrány várható a testületi ülésen a köztéri kutak leszerelésének tervezete miatt

·       Elektromos töltőállomások létesítésére pályázik az Önkormányzat

·       Megjelent a konkrét bringa túra terve mely a városban lesz szombaton

·       Ismét felhasználhatják az adományozó keretüket a képviselők

·       Ismét pályázati véleményezés hallható a József Attila Általános iskola és Alapfokú Művészeti iskola intézményvezetői – vezetői állásáról

·       Nincs hír a Szövetség és az Önkormányzat városi közlekedéséről szóló összefogásáról

BOTRÁNY VÁRHATÓ A TESTÜLETI ÜLÉSEN A KÖZTÉRI KUTAK LESZERELÉSÉNEK TERVEZETE MIATT tudtuk meg meg nem erősített forrásokból. A lakosság azon rétege, akik több éve küzdenek vezetékes vízért, köztük olyanok is, akik már kifizették azt és mégsem kapták meg, valamint azok, akiknek az ár miatt elérhetetlen a mai napig sem jutnak szóhoz a tömegeket érintő arcátlanságtól. Megerősítették és ehhez a Buckai Szövetség Egyesület is csatlakozott, hogy ha kell oda láncolják magukat a közkutakhoz!

ELEKTROMOS TÖLTŐÁLLOMÁSOK LÉTESÍTÉSÉRE PÁLYÁZIK AZ ÖNKÖRMÁNYZAT s a környezet tudatosság nevében teszi mindezt tudtuk meg Önkormányzati alkalmazottaktól. Egyes ellenzéki hangok ennek tekintetében is a megvalósulás elmaradásától, furcsa alakulásától rettegnek! Olyanoktól, mint amilyen a Bucka-tó látszat rekultiváció, a Bucka csatorna rombolása és tombolása vagy a Regionális Utánpótlásfejlesztő Centrum földvándorlásai esetében volt tapasztalható!

SZOMBATON LESZ A VÁROSI BRINGATÚRA SZIGETSZENTMIKLÓSON! A szervezők szeretettel várják a természet szeretőit, a mozogni vágyókat és azokat, akiknek a Bucka-tó és a Kéktó is érték! A Bucka-tó tekintetében nem titok a valódi kitakarítást, míg a Kéktó esetében a felújítást, a megbecsülést és az elpusztítási terv végleges kukába dobását szeretnék a lakosok látni! Sokan és sokat szeretnének még a Kéktón bulizni, magukat jól érezni, szerveződni, rendeződni, kulturálódni és kikapcsolódni!

ISMÉT FELHASZNÁLHATJÁK ADOMÁNYOZÓ KERETÜKET A KÉPVISELŐK! Ilyenkor szokták megsegíteni a nyugdíjas klubokat, a mentőket, az óvodákat, az iskolákat és a közcélú dolgokat! Ahogy az előző években is így idén is várható, hogy némelyek saját vállalkozásukat tekintik közcélúnak, mert úgy gondolják közcélú az, ami az ő zsebükbe vándorol. Szigetszentmiklóson ennek már hagyománya van!

NINCS HÍR A BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET ÉS AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖZÖTTI KÖZLEKEDÉSRŐL SZÓLÓ ÖSSZEFOGÁSRÓL. A Pest megyei Kormányhivatal korábban a szervezet és a Hivatal összefogását kezdeményezte legalább a Buckát érintő közlekedési kérdésekről. Szakemberek szerint ezt az iránymutatást a Hivatal mindenképpen szeretné figyelmen kívül hagyni az elmúlt nyolc év kemény közéleti kritikái miatt! Szigetszentmiklós utcáin azonban a sértettség nélküli és szakmai összefogásban bíznak, amely bár a Szövetségen nem múlik, de esély latolgatások szerint nem fog megvalósulni.

A SZEBENI UTCAI ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ÉS EGYSÉGÉNEK INTÉZMÉNYVEZETŐI POSZTJÁRA BIRÁL EL AZ ÖNKORMÁNYZAT A BEÉRKEZŐ PÁLYÁZATOKAT   tudtuk meg a holnapi testületi ülés napirendi pontjaiból. Az eddigi intézmény vezetőről városi szinten csak dicséret hallható és sokan vágynak arra, hogy ő maradjon és az általa elkezdett munka, érték és közösség továbbra is egységben és tanintézményben! Mindenki abban reménykedik, hogy a pályázat elbírálása után is az intézmény nemcsak a tanulás, hanem az egyre bővülő élmények szintere is lehet, amely egy életre feltöltést adhat és elkísérheti a gyermekeket!

VÉGÜL PEDIG AZ IDŐJÁRÁSRÓL:

A MAI NAP NAPOSNAK MONDHATÓ IDŐJÁRÁSA UTÁN ÉJSZAKÁRA 12 FOKIG HŰL LE A LEVEGŐ, AMELY HOLNAP REGGEL RÉSZBEN ESŐS IDŐJÁRÁS MELLETT 13 FOKIG EMELKEDIK FEL REMEK ALKALMAT BIZTOSÍTVA ITT – OTT EGY-EGY KISEBB ZIVATARRA, VIHARRA ÉS VILLÁMRA! NEM KIZÁRT, HOGY AZ IDŐJÁRÁS IS ÖNKORMÁNYZATI ROSSZ DÖNTÉSEKRE SZÁMÍT ÍGY A VÁRHATÓ VILLÁMCSAPÁSOK MIATT KOSSUTH LAJOS KÖRNYÉKÉN KÉRJÜK SZÍVESKEDJENEK ÓVATOSAN KÖZLEKEDNI!

KÖSZÖNJÜK FIGYELMÜKET!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1111838957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása