Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós TILTAKOZUNK a Közkutak tervezett leszerelése miatt és nem fogjuk hagyni sem!

2016. október 24. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszter Úr!

Tisztelt Miniszterelnökség!

Tisztelt Miniszter Úr!

Tisztelt Magyar Kormány!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő Polgármester Úr!

és

Kedves Barátaink!

 

Megdöbbenéssel vettük tudomásul és tiltakozásunknak szeretnénk hangot adni a Szigetszentmiklósi Önkormányzat és a Fővárosi Vízművek tervezett köztéri kút leszerelési programja miatt!

 

Megdöbbenéssel vettük tudomásul ugyanis a terület azontúl, hogy vízbázis több részben különböző súlyos szennyezések miatt agyonszennyezett! Csak a Bucka-tó esetében amelynél a rekultivációt bizonyítottan nem végezték el galván iszapról, kohósalakról és egyéb súlyos ipari és kommunális hulladékról kell beszélnünk! Márpedig a Bucka-tó vize a talajvízzel egy! Arról kell beszélnünk, hogy például a Bucka Csepel Autógyár és Csépi út közötti szakasza olajjal és olajos géprongyokkal, eltemetett kommunális hulladékokkal, szeméttel feltöltött bomba gödrökkel szennyezett! Arról kell beszélnünk, hogy a Buckával határos Csepel Autógyár területéről 2001-ben elszállított 10.000 ciános hordó bár eltűnt, de tudomásunk szerint a repedezett betonon keresztül mindez a talajba is szivárgott, amely nincs kicserélve! Arról kell beszélnünk, hogy egy súlyos szennyezés miatt a Csepeli út melletti halas tóba kipusztult az összes hal,  vagy hogy a Sport vendéglő környezete is el van szennyezve! ARRÓL KELL BESZÉLNÜNK, HOGY A TALAJVÍZBE 40-SZERES KRÓM MÉRTÉKET MUTATTAK KI! Arról hogy a talajvíz ívásra, fürdésre, locsolásra alkalmatlan, bőrbetegséget okoz és 6 éven aluli gyermekekre nézve életveszélyes! Arról beszélünk, hogy a vezetékes vízhez való csatlakozás mértéke ma és Szigetszentmiklóson országos viszonylatban is az egyik legmagasabb, s arról hogy ezáltal sokaknak megfizethetetlen és elérhetetlen! Arról, hogy ha leszerelik a közkutakat, akkor ezeknek az embereknek sérül az egészséges vízhez való jutás alapvető és Alaptörvényben rögzített joga!  

 

Éppen ezért megengedhetetlen ez a tett úgy idén, mint jövőre vagy utána!

 

Sokan arról beszélnek, hogy majd hova kerülnek a kutak és a leszerelt eszközöket hogyan kezelik, az abból eredő pénzösszegeket, pedig hova teszik! Nagyon reméljük, hogy sehova! Ugyanis nem hagyhatjuk, hogy még nagyobb betegségre ítéljenek a kút leszereléssel embereket, vagy a talajvíz szennyezettsége miatt és esetlegesen halálra! Nem hagyhatjuk, hogy egy felelőtlen és csak a profitra figyelő szolgáltató meglátásunk szerint kiírtsa ezen felelőtlen döntésével a szegényeket, az elesetteket és mindazokat, akiknek az általa generált horribilis árak kifizethetetlenek, akár részben akár egészben!

 

Ezen felelőtlen döntés és meglátásunk szerinti embertelen hozzáállás miatt kérjük a Fővárosi Vízműveket, hogy Szigetszentmiklós városát azonnal hagyja el! Felkérjük a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot arra is, hogy a velük kötött szerződést azonnali hatállyal mondja fel! Felkérjük a minisztériumokat, hogy segítsék a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot felelős víz és csatorna szolgáltató megkeresésében, aki áraiban és munkájának minőségében is képes felelőséget vállalni 40.000 emberért és képes arra is, hogy mindezt humánusan és emberi áron elérhetővé tegye!

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2016. Október 24

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6411836181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása