Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Az elmúlt egy év soha meg nem kapott válaszaira újra feltesszük a kérdést 6. RÉSZ - Közbiztonság -

2016. október 17. - Buckai Szövetség Egyesület

 

 „Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő Polgármester Úr!

Tisztelt Kapcsolattartó!

és

Kedves Barátaink!

 

Ahogy Önök is láthatták és végig kísérhették a Buckai Szövetség Egyesület új cikk és levél sorozatba kezdett az elmúlt napokban annak apropójából, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzatától új kapcsolattartót kapott, miközben neki az elmúlt 8, illetve az elmúlt 1 év során számtalan és felhalmozott mégis megválaszolatlan vagy érdemben megválaszolatlan kérdése van! Kérdések, amelyek a Bucka, Szigetszentmiklós és Csepel sziget tekintetében is meghatározóak és fontosak! Kérdések, amelyeket újra csokorba szedve témakörönként és újra teszünk fel, illetve kérdezünk meg!

 

Jelen részünk fő témája a

Közbiztonság

 

Szigetszentmiklós város sajnos az a település, amely valahogy mindig szerepelt, ráadásul gyakran a bűnügyi híradásokba, a Kékfénybe. Területén találtak már pedofil tanárt, gyermekeiket éheztető szülőket, kiemelt bűnügyi hálózattal rendelkező alvilági figurákat, rablókat, gyilkosokat, ahogy település a híradásokba nagy drog diszkók, megdöbbentő eltulajdonítások, országos keresett intézetből megszökött gyermek megtalálása, határában összecsapott roma és szkinhed bandák, illetve az életveszélyes utak okán kialakult felháborodások, demonstrációk miatt is szerepelt. Közben a kommunikáció mindig arról szólt, hogy Szigetszentmiklóson javul a közbiztonság és romlik a bűnözési hajlam! Olyannyira, hogy ha igazak lennének ezen statisztikai híradások, akkor  negatív előjelű bűnözés lenne ebben a városban, s a bűnözök nem is bűnözök, hanem adományozók és szentek lennének! De vajon ez így van?

 

·       Nap, mint nap járunk és kelünk útjainkon, ahogy bármely más állampolgár, s élvezzük a tájat, a természetet, a környezetet és ami még megmaradt, s amit még lehet! De úgy látjuk és úgy vesszük észre, hogy mások járják útjainkat és mások is, de gyakran szemlélnek! Ők nem a természetet, hanem láthatólag a mozgást és az értékeket! S ezt támasztják alá azok is, hogy területünkön és városunkban még mindig magasak a tulajdon elleni bűncselekmények! Kértük korábban is és kérjük most is, hogy az Önkormányzat a rendőrséggel összefogva tájékoztassa a lakosságot az ilyen irányú veszélyekre, s bocsásson minden fórumot (tv, rádió, újság) rendelkezésre, ahol csak tájékoztatni lehet! Erre sosem kaptunk választ Önöktől csak a rendőrségtől, hogy köszönik, hogy támogatjuk a munkájukat! Ugyanakkor miért ne tehetnék meg Önök is? Miért ne előzhetnénk meg olyan eseteket, ahol például nem a faházba betörnek, hanem a faház úgy ahogy van tűnik el és csak a beton alap marad?Ilyen ugyanis, mint tudják megtörtént pár éve méghozzá egy dombtetőn az Iglice utcába.

 

·       A vagyon elleni bűncselekmények azonban nem csak értékeinkre jelentenek veszélyeket és nem csak vagyonunk elvesztésében nyilvánulnak meg! Hallottunk már olyan vikkendház betörésekről, ahol a bűnöző bizonyosan huzamosabb időt töltött el, hiszen minden helységet és mindent össze wc-zet és szétkent. Ha lennének bizonyos tájékoztatások, jó szomszédi viszonyok, vagy ismeretek arról, hogy hogyan vigyázzunk egymás, tehát nemcsak magunk, hanem szomszédaink értékeire is minden bizonnyal nem lehetne ilyen! Ahogy akkor sem, ha tudná a lakosság mi az a viszonylag olcsó és használható valami, amelye elriasztja betörőket! Ilyen bűnügyi statisztikák mellett mikor óhajtanak valami hasonlót kiadni?

 

·       Mikor élhetjük meg, hogy olyan támogatott rendőrséget kapunk, akiket a bűnözők nem kinevetnek és a bűn helyszínén nem élvezkednek, hanem félnek tőlük és rettegnek? Félnek és joggal félhetnek attól, hogy elkapják őket, hogy lebuknak? Nem igazán érezzük azt, hogy most rettegnének vagy a bűnőzök tevékenységeik miatt bajban éreznék magukat! Sőt azt érezzük, hogy olykor a rendőrök félnek tőlük! Hogyan szándékoznak segíteni a rendőrségen és hogyan szándékoznak változatni ezen a helyzeten?

 

·       Otthonunk és környezetünk attól lesz szép, hogy látjuk családtagjaink és kiskedvenceik örömét! Kis kedvenceink például, ha azok kutyák komoly veszélynek vannak kitéve! Betörések előkészítése esetén akár egy egész utca szinten megmérgezik őket és tömegesen! Aztán a vagyon elleni bűncselekmény következik be! Pár évvel ezelőtt a Csépi úton például ilyet éltünk meg! Milyen tájékoztatást szándékozik kiadni Szigetszentmiklós város Önkormányzata a rendőrséggel közösen, hogy a lakók fokozottan figyeljenek, ha ilyet észlelnek? És miért nem válaszoltak sohasem erre a kérdésre?

 

·       De kis kedvenceinkre nemcsak a bűnözők jelentenek veszélyeket, hanem a nagy forgalmú, másfél sáv széles. kétirányú fogalommal és járdátlansággal rendelkező utak is, amelyen csak a rendőrök látványos jelenlétekor ismerik a sebesség korlátozó táblát és egyébként nem! Ismerünk olyan családot, ahol 11 macska lett áldozata a Csépi útnak csak az elmúlt hat évben! Mikor terveznek lépni ez ellen? S mikor terveznek lépni annak függvényében, hogy ez nemcsak a kedvencekre jelent veszélyt, hanem az emberekre és a gyermekekre is? Csoda, hogy még nem volt kiemelten nagy tragédia!

 

·       Továbbá mikor terveznek letenni az egyirányúsításról a fő utak mentén, amely ott a baleset és életveszélyeket nem elhárítja, hanem generálja, amelybe emberek halnak és halhatnak bele?

 

·       Mikor fogják kiépíteni és ténylegesen a városi kamera rendszereket? No nem arany és tízszeres áron, mint ahogy az az előterjesztésekben szerepel, hanem normál és piaci értéken? Továbbá mikor élesztik újjá a korábbi rendszereket?

 

·       Mikor telepítik le a fekvőrendőröket azokra a területekre ahova kell? No nem a bukkanó kivitelbe, amely autót csak tönkre tenni tud, hanem a normál és elfektetett kivitelbe és szélesen, amely minden bizonnyal lassít miközben autót sem tesz tönkre!

 

·       Mikor élhetjük meg, hogy az autósok ne tudjanak arról, hogy mikor van az utakon rendőrségi ellenőrzés és mikor nincsen? Mégpedig annak érdekében, hogy ne készülhessenek fel, így mindig szabályosan közlekedjenek!

 

·       Mikor élhetjük meg, hogy biztonságban tudhatjuk gyermekeinket, akit minden bizonnyal nem bántanak és a szűk utak mentén nem ütnek el?

 

Végezetül, de nem utolsó sorban milyen intézkedéseket terveznek a közbiztonság témakörében, amelyet az itt élők hamar megtapasztalnak és amely szolgálja az Ő érdekeieket?

 

 

Mihamarabbi és érdemi

válaszukat immáron

nagyon várjuk!

 

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Következő részünkben az Önkormányzati ügykezelések kihagyott válaszait tesszük fel újra! Meglátásunk szerint meghatározó ugyanis a tekintetben is sok és mindmáig megválaszolatlan kérdés van ebben a témában!

 

 

Szigetszentmiklós, 2016. Október 17

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1911816891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása