Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Iskola hiány mellett: A Csikó sétány és a romba döntött iskola

2016. október 03. - Buckai Szövetség Egyesület

A szíve szakad meg bármely igaz embernek, aki Csepel déli részén közel a Szigetszentmiklósi északi területekhez elmegy egy egykoron virágzó iskola, a Csikó sétányi iskola mellett! A szíve szakad meg, hiszen minden le van rajta pusztulva, szét van feszítve és jó sok ablaka is ki van verve! Mégis ki és mégis hogy hagyhatta ezt? Hogy hagyhatták, hogy ez ilyen legyen mikor iskola hiány, túltelített osztályok vannak a környéken és a környező településeken?

Persze kint van egy tábla, hogy ez a lepusztulás és az elpusztulás az egykori MSZP-s vezetésnek köszönhető meg és, hogy ki meg mi a tulajdonosa, valamint hogy hova lehet vagy lehetne fordulni.

No, de Csepelen is az a helyzet, hogy immáron 6 éve nem az MSZP vezet. 6 év alatt bárki és bármit gondoljon az előző vezetésről azért a mostani tehetett volna a lepusztulás megállítása ellen és az érték megmentése mellett! Költséges? Minden bizonnyal! De mennyibe kerül máshol ingatlant venni, terveztetni, felépíteni?

Itt viszont itt van! Eleve fel kellene méretni! Meg kellene nézetni! Feljavítható-e? Lerombolandó és újra építendő-e? Vagy mi van vele!

Ha feljavítandó, akkor javítsuk fel! Ha lerombolandó, mert mondjuk hajléktalanok mindent kiraboltak belőle, akkor tegyük megy, hogy senkire se jelentsen veszélyt és húzzunk fel új iskolát a helyére!

Az iskola elhelyezkedése egyébként azért is ihletett meg bennünket az elszomorító állapota miatt, mert nagyon egyenesen lehet hozzá jutni az Észak Szigetszentmiklósi területekről. Így akár nem csak Csepelen, de a mi településünk északi részén és gyermekeink elhelyezkedésén is tudna segíteni településközi összefogás keretében!

Ugyanakkor elgondolkodtunk! Hogy lehet az, hogy kint a tábla és nem történik semmi se? Csak nem azért nem lesz felújítva sohasem, hogy legyen egy skandalum, hogy bezzeg az előzőek? Ugye nem? Mert az kegyetlenül rossz fényt vetne a vezetésre!

Éppen ezek okán ráfogunk kérdezni a vezetésre, az Önkormányzatra, a minisztériumra! Szeretnénk megtudni mi ennek a lepusztult épületnek a sorsa és hogyan kerülhető el, hogy politikai lejárató kampány miatt ne újítsák fel… Pláne, hogy szerintünk többet érnek a gyerekek, mint bármelyik politikai oldal és annak hecc kampánya és bezzege…!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1511764561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása