Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Olimpia 2024: Nézegette ezt valaki? - Hol a Soroksári út? Hol a 2-es, 24-es villamos? Hol lesz a Ráckevei HÉV végállomása? Hova tűnt az OBI?

2016. szeptember 17. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület elkezdte kicsit jobban szemlélni az Olimpia 2024 terveit és elkezdte a haját tépni. A megjelent helyszíni ábrák szerint eltűnik Közvágóhídról a Ráckevei HÉV végállomása, az OBI, a 2-es és a 24-es villamos és a Soroksári út!

 

A Csepeli Önkormányzat nem régen áldását adta a 2024-es Olimpiai tervekre azzal a címszóval, hogy ezáltal fejlesztések jönnek vagy jöhetnének el, mely a térség felemelkedéséhez is hozzájárulhat. Igaz, hogy ez tényleg így van-e arról sem tájékoztató előadást nem tartott, sem lakosságot az itt élőket nem kérdezte meg és nem rendezett fórumot.

 

A tervek persze első hallásra talán még bizonyos mértékben fejlesztésnek is tekinthetőek! Persze egészen addig, amíg a szemlélő nem kezdi el vizsgálni a részleteket. De utána? Hát utána hajmeresztőek!

 

Sokat és sokszor írtunk már a Csepeli HÉV-ről annak értékeiről, bővíthetőségéről, így térséget fejlesztő lehetőségeiről. Ahogy rengetegszer írtuk és bizonyítottuk be, hogy lehetetlen nem rombolásnak tekinteni a Csepeli villamost. Az ugyanis kapacitás csökkenéshez vezetne és fizikai akadályokba ütközne!

 

Az Olimpiával kapcsolatban, pedig az volt az álláspontunk, hogy ha és amennyiben az önmagán túlmutató fejlesztéseket tud elhozni, amely azáltal nemcsak két hétről, hanem sokkal nagyobb időtávról szól, akkor mi nem mondjuk, hogy ne legyen! Függetlenül attól, hogy mennyire tartjuk reálisnak vagy nemzetgazdaságunkra veszélyesnek!

 

No, de ilyen rajzok? Olyan rajzok, amelyek leradírozzák a Soroksári utat? Eltűntetik a Ráckevei HÉV-et, a 2-es, a 24-es villamost és az OBI-t? Olyan rajzok, amelyek mindezt és a velejáró forgalmat a Gubacsi útra akarják átterelni? De ezt így hogy? Akik ezt rajzolták ismerik a helyszíneket? Ismerik a forgalmat? Ismernek egyáltalán itt délen bármit?

 

A Csepeli Önkormányzat mikor döntött vajon megnézte, vajon végig gondolta ezt? Vagy csak kegyes hűbéres módjára szalutált és helyeselt?

 

Esetleg valahol a Soroksári út a föld alá megy mély alagút rendszerben? S ha igen megtérül az alagút költsége?

 

Nem lenne értelmesebb alagútat a Boráros tér és a Kálvin tér közé ásni és az egyesített Csepeli és Ráckevei HÉV-et ebbe a csomópontba csatlakoztatni? Nem lenne értelmesebb a 3-as metrót Ferihegyig meghosszabbítani, s ezáltal az akadálymentes és kényelmes eljutást biztosítani?

 

Ha valami fejlesztés és jó annak mi nem vagyunk elrontói, de azért úgy legyen, hogy mellette más ezer dolgot nem rombol szét, nem tesz tönkre vagy nem lehetetlenít el!

 

Hamarosan éppen ezért levelet fogunk írni, hogy megtudjuk hova tűnik a Soroksári út, mi lesz a Ráckevei HÉV-vel, a 2-es és 24-es villamossal no és persze az OBI-val!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3611716323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása