Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Adóügyosztály - Ha hiba van miért nem javulni akarnak?

2016. szeptember 15. - Buckai Szövetség Egyesület

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő Polgármester Úr!

Tisztelt Kapcsolattartó!

és

Kedves Barátaink!

 

Kettős érzéssel, így egy részről örömmel, más részről mély szomorúsággal olvastuk el az adóügyosztályról szóló válaszlevelüket! Örömmel, mert legalább válaszoltak és szomorúsággal, mert igyekeztek kisarkítani és egyetlen adózóra terelni a válaszokat.

 

Ha az eseményeket kiváltó egyetlen adózót vettük volna figyelembe és az a jelenség, hogy leadott bevallás ellenére meg akarták büntetni és felszólították, majd észrevételünk hatására a bírságot törölték és hibájukat elismerték, akkor azt kell mondanunk, hogy az ember hibázhat és egyszer-egyszer ez bárkivel előfordul, helyre hozták és rendben van. Sőt! A válaszukra is igazat kell adni!

 

Csakhogy nem erről van szó! Nem egyedi jelenségről! Nem egy adózóról és nem egy könyvelő vette észre vagy találkozott ezzel! Több adózónál fordult elő, több könyvelő látott olyat, hogy meg akarták büntetni az ügyfelét leadott bevallás ellenére! Ez alapján pedig elmondható, hogy jelenség nem egyedi, hanem már-már tömeges.

 

 Lehet, hogy a kupleráj szó, vagy a káosz kifejezés sérti Önöket! Az is lehetséges, hogy a jelenség csak az adózók kis hányadát érinti! De az biztos, hogy nem egyedi és az ezzel kapcsolatos ügykezelés sem nevezhető emberségesnek!

 

Számtalanszor találkozunk azzal, hogy az adózó rögtön büntetést kapott anélkül, hogy számára az Önkormányzat esélyt adna. Esélyt adna például arra, hogy leegyeztessék, hogy a bevallás esetleges hiánya az az adózó hibája vagy esetleg az Önkormányzatnál történt valami a feldolgozásba! Netalántán az adózó került olyan helyzetbe önhibáján kívül, amely miatt nem tudott eleget tenni kötelezettségének! Például kórházba került.

 

Tehát nincs humánum és nincs kegyelem!

 

S miközben az egyik oldalon ilyen szigor van, illetve ilyen ügykezelés, esetleg 10.000 Ft tartozás miatt 10 nap után a forgalomból már a bevételi forrás szerves részét képező autót akarnak kivonni, mely meglátásunk szerint szintén embertelen, aközben a másik oldalon az Önkormányzatban tékozolnak! Vagy minek nevezzük a 8 milliós Gasztrónapot, a 14 milliós személyi kultusz ünnepként funkciónáló, soha nem volt hagyományt őrző Szabacsi napot? Esetleg a különböző és jó drága bálok és egyéb úri – murik minek minősülnek?

 

Arra szeretnénk, tehát felhívni a figyelmet miközben az Önkormányzatban az egyetlen olyan osztály az Adóügyiosztály, mellyel napi kapcsolatban vagyunk és még viszonylag jó is a kapcsolat, aközben a rendszer valahogy nem jól működik, nem következetes, nem emberséges és rengeteg a hiba!

 

Válaszlevelükben, pedig nem láttuk azt a szándékot, hogy azt mondták volna, hogy rendben van, de törekszünk a javulásra! Hogy jobban odafigyelünk, vagy egy olyan rendszerre törekszünk, amely még emberségesebb, még lakos és adózó központúbb. Nem láttuk és nem érzékeltük, hogy ki akarnának alakítani egy olyan zárt rendszert, amelyre belehet regisztrálni kódokkal, jelszavakkal és lehet követni naprakészen mondjuk úgy mint az ügyfélkapun a NAV-os dolgokat, vagy Budapesten és Dunakeszin a helyi adókat. Ahol online meglehet nézni hogy állunk mi hiányzik. Beküldhetőek a bevallások és még hatékonyabban és gyorsabban együtt lehet működni.

 

Felmerül a kérdés, hogy miért nem ilyen választ kaptunk? Törekednek egyáltalán a fejlesztésre, az építésre, a jobbá tételre? Törekszenek arra az elvre, hogy élni és élni hagyni? S ha már az egyik oldalon tékozolnak, akkor a másik oldalon nem próbálnak meg adózókat 10 nap után ellehetetleníteni? Garantálják azt, hogy soha többé nem lesz ilyen 10 nap után 10.000 Ft-ért autót forgalomból kivonni? Vagy továbbiakban is adózó üldöző politikát folytatnak? Hogy ilyen hozzáállás mellett nem szabad vállalkozóként Szigetszentmiklósra jönni!

Feltett kérdéseinkre adott érdemi válaszaikat mihamarabb várjuk annak reményében, hogy pályáznak valamilyen az adózókat megsegítő egységes informatikai rendszer kialakítására és törekednek immáron az emberségességre!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2016 Szeptember 14.

Tisztelettel:

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9511706477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása