Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egy szórólapozás története 2 - A másfél nap

2016. szeptember 11. - Buckai Szövetség Egyesület

Majdnem két hét után a Buckai Szövetség Egyesület ismét úgy döntött kimegy az utcára annak érdekében, hogy már megkezdett szórólapozása keretében újabb területeket fedjen le, tájékoztasson, segítsen és károsultakat érjen el. Ezt az akciót most péntek délutántól szombat estig tervezte.

 

Még meg se kezdtük a munkát már rendkívül fáradtak és meggyötörtek lettünk miután több, mint másfél órát sültünk, ahogy a hétköznapi dolgunkból végre haza, a szülőföldünkre siettünk. A dugó, amely már annyira jellemzi a várost és környezetét most nem csak egy irányba volt tapasztalható! Állt a sor Miklósról jövet és Miklósra jövet egyaránt! Elgondolkoztunk! Az utóbbi időben annyi és annyi építési engedélyt adtak ki, annyi és annyi házat húztak fel, hogy ez a hely már régen nem az ami régen volt és azon is, hogy ha már így van, akkor miért nem teremti meg a vezetés az ehhez szükséges feltételeket? Miért fontosabb minden, mint az, hogy a város élhető, élvezhető és közlekedésileg jól járható legyen? Sőt! Miért jó másfél órát állni és sülni a dugóban a régi 20 perces eljutási lehetőség helyett?

 

1,5 órás csúszás, pedig sok ha az ember délután kezd. Így immár terepen kisértük végig a lenyugvó napot! Ismét voltak gyerekek, akik büszkén vitték anyának, apának hogy nézzétek mit hoztak! De aztán a leszálló est minket is pihenésre intett.

 

Másnap mi már 4:30-kor fent voltunk! Még sötét van, de ahol folytatnunk kell ott van világosság is! Elgondolkoztunk azon, hogy mindazoknak, akiknek az emberekkel törődni kellene vajon mit csinálhatnak, vajon hol lehetnek? Ahogy szórtuk a lapokat sok kutya nem vette szívesen a hajnali jelenlétünket, de egy fehér színű fekete foltokkal nagyon is. Sokáig kísérgetett. Hajnali negyed hat fele az egyik házból egy hölgy kinézet. Csak annyit mondott:

 

- Korán van!

- Szép reggelt! Tudjuk!

- Miért ilyenkor kell szórólapozni?

- Hát! Mert napközben olyan meleg van, hogy a hőgutától bármely árokba ki lehet dőlni és levegőért kapkodni!

 

Ebben meg is állapodtunk!

 

Olyan negyed nyolc lehetett, amikor már arra gondoltunk, hogy mindazoknak, akiknek az emberekért kellene cselekedniük talán már a Kéktón az újabb pávián party-n lehetnek. Ennek a neve most Halászlé főző verseny! Senki ne értse félre természetesen az ilyesmire szükség van és az ilyesmi kell, de talán nem akkor, amikor a városban minden szalad és semmi sincs rendben. Házat sem úgy építenek, hogy először a tető majd azt jól meg ünneplik és csak utána kezdenek el alá építeni, hanem mindig és mindenkor az alapoktól kezdik. Itt is kellene az alap, amely sajnos nincsen!

 

Mi hát a Kéktó helyett a terepre koncentráltunk és találkoztunk sok-sok emberkével. Egyik azt mesélte a csatornában a Vántsa Botond mindenről tud, de nem érdekli csak követelődzni tud! Olyan feltételeket szab, aminek egy kevésbé tehetős vagy kisnyugdíjas úgysem tud megfelelni és kedvezményeket kiharcolni sem hajlandó! De hát kibicnek semmi sem drága, mint tudjuk. Szörnyű, hogy a Bucka egy területének képviselője valóban nem más, mint egy kibic. A másik területen a Papp Pista elérhetetlenségét „méltatták” és átkozták, hogy mi a fenéért veszi fel a fizetését. A harmadik helyen Kövesdi László neve hangzott el és sűrűn az, hogy az az ember egy nagy nulla. Még soha és semmit sem harcolt ki a területén lakók érdekében.

 

Aztán volt ahol elhűltünk! Mégpedig egy helyen, ahol egy kicsi és takaros ház volt ott nemcsak, hogy a ház nincs meg, de egy hatalmas gödör van a helyén. Máshol, pedig azon, hogy: No, de itt nem régen még semmi sem volt! Most, pedig egy önálló városrész lett hirtelen. Annak, aki 2009-ben szórólapozott már és most is azt veheti észre, hogy bár azonos a földrajzi terület mégis más a helyszíni terep. Sokkal több utca, sokkal több ház, sokkal több lakó és sokkal kuszább is minden.

 

Reggel 8-kor visszavonultunk, hogy kellemes környezetben töltsük el a napközbent, helyileg híres és neves helyen, barátokkal és kedves emberekkel. Hogy hol jártunk és mit láttunk hamarosan arról is írunk!

 

Délután 3-kor érkeztünk a terepre vissza! De most olyan emberek között voltunk és olyan utcákba ahol szeretnek minket és szívesen láttak! Felemelő az ilyen környezet higgyék el! Estig csináltuk és estig kint voltunk, hogy szombaton ne csak a napfelkeltét, hanem péntekhez hasonlóan a naplementét is végig kísérjük!

 

Hamarosan újra jövünk és természetesen folytatjuk! Addig is sok helyen és sok formában szerveződünk mi Buckaiak a mi hőn szeretett Buckánkért!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9411694171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása